EP94 – Den om Life is Strange, The Imitation Game, Cirkeln-filmen, Lucy, Jupiter Ascending, Crimson Peak-trailern, South Pacific-dokumentären och Better Call Saul

NEP94

I episod 94 är panelen nästan fulltalig (minus Berglöf den äldre). Det blir mycket – både högt och lågt – filmsnack, och även en hel del Cumberbatch-vurmande.

Vi börjar med att öppna lyssnarmejlkorgen, och blir bland annat tipsade om en Facebook-grupp som översätter engelska filmtitlar till svenska, i 70-talsostig tappning.

I speldelen tar Mats taktpinnen och berättar om det nya, episodbaserade äventyrsspelet Life is Strange.

Sedan går vi raskt över till filmträsket, som denna vecka inkluderar två bottennapp och två mycket sevärda filmer (gissa vilka!). Vanne, Peter och Niklas har sent omsider sett Luc Bessons sci-fi-rulle Lucy, medan Mats och Tove har sett Wachowski-syskonens senaste, Jupiter Ascending. Vanne, Peter och Nilkas har även sett Oscars-tippade The Imitation Game med självaste Benedict Cumberbatch i huvudrollen. Tove har också kollat in Cirkeln-filmen, som bygger på den hyllade svenska fantasyromanen med samma namn.

Vi bjuder också på våra intryck av trailern av Guillarmo del Toros kommande skräckis Crimson Peak, och Vanne slår ett extra slag för naturdokumentären South Pacific, där Cumberbatch är berättarröst.

Slutligen snackar vi också lite TV. Niklas har kollat in prequel-spin-offen på Breaking Bad, Better Call Saul och passar även på att ge oss en grundkurs i Netflix-browsande.

Tack & Förlåt!

Puss Hej!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes