EP102 – Den om Netflix Daredevil, Ori & the Blind Forest, Chef, Chappie, Another Earth och Westeros-rapport S5E1

EP102

Game of Thrones har haft säsongspremiär, och i episod 102 av [NÖRD:IGT] blir det även premiär för Westeros-rapporten! Innan dess blir det även snack om Netflix Daredevil-serie, lite spel och en massa film. Urspårningar förekommer också i vanlig ordning.

Panelen består den här veckan av Vanne, Peter, Niklas, Jonas och Tove, och vi inleder med att öppna postsäcken. Vi snackar bland annat om hur Marvel-events – så kallade tie-ins – påverkar specifika karaktärer, om Star Wars-episod 1-3 verkligen ÄR så dåliga som vi ofta påstår, och om hur många avsnitt man bör ge en ny serie innan man kan ge upp.

Vidare pratar Tove om det Ghibli-inspirerade plattformsäventyret Ori and the Blind Forest, som Vanne och Peter hann känna på under San Diego Comic Con.

Filmdelen blir fullmatad även denna vecka. Niklas har sett tre filmer: Jon Favreau-mysrullen Chef, Neill Blomkamps Chappie och den högst oklara drama och/eller science-fictionfilmen Another Earth. Peter och Vanne peppar också för den kommande Deadpool-filmen – i synnerhet för marknadsföringen som hittills är helt i Deadpools anda. Vi pratar också lite om den nya Ant-Man-trailern, som verkar lova en hel del coola – om än småttiga – fightingscener.

Vanne, Peter och Niklas har också kollat in Daredevil, som släpptes i dagarna på Netflix. Vanne och Peter, som har bingeat alla 13 avsnitt, är helt sålda på Marvels mörkare och råare tv-serie. Kanske blir det även någon typ av säl?

Slutligen är det dags att ta tempen på Game of Thrones. [NÖRD:IGT:]:s första Westeros-rapport 2015 avhandlar avsnitt ett av säsong fem, och som vanligt spoilar vi som tusan (men varnar innan vi börjar). Mycket nöje!

Tack och förlåt!

Puss hej!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes