EP110 – Den om Christopher Lee, Steam-rean, Galactic Civilizations III, Rockband 4, Sense8 och Westeros-rapport S05E09

nordigt_110
Veckans pod inleds med förvirrade tankar om getter, fortsätter med lyssnarbrev och en hyllning till Christopher Lee och så svamlar vi vidare via spel och tv fram till årets näst sista Westeros-rapport.

I episod 110 är det än en gång triumviratet Niklas, Jonas och Mats som står för snacket.  Först gräver vi lite i postsäcken och svarar på frågor som inte ens ställs i mailet vi hittar.

Filmdelen handlar enbart om Christopher Lee, en av världens mest produktiva och imponerande skådespelare, som dog i helgen, 93 år gammal (och släppte en heavy-metal-skiva ett par år tidigare!). Vi snackar om våra minnen av honom och favorithistorier.

Speldelen inleds med tips på saker att köpa på Steams sommarrea (spoiler: typ allting) och fortsätter med Mats genomgång av 4X-strategispelet Galactic Civilizations III.

Det slutar som alltid med en Westeros-rapport där vi ingående dissekerar avsnitt 9 av säsong 5 av Game of Thrones, “Dance of Dragons”, och hinner med att spekulera en smula om vad som kommer att hända i sista avsnittet. Varning för oavbrutna och brutala spoilers i detta sista segment, precis som vanligt.

Tack & förlåt!

Puss hej!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes