EP254 – Den med The Division 2, The OA, Our Planet, How To Train Your Dragon 3, Glass, Unicorn Store och Westerosrapport S08E01: Winterfell

Westeros-raporten gör bejublad comeback!

En glad treväppling bestående av Peter, Mats och Niklas utgör veckans mer eller mindre fasta panel. Dessutom gör Vanne och Jonas inhopp i varsin ände av podden!

Peter tar först tag i nyhetsblocket, som denna vecka eventuellt innehåller en överdos av Disney +-material. Det har ju precis varit Star Wars Celebration, gubevars! Vi diskuterar vad som dyker upp på tjänsten, varför och med vem. Dessutom snackar vi Star Wars-trailer, medan Vanne aktivt håller för öronen för att slippa spoilers, och tittar lite på vad PlayStation 5 egentligen kan tänkas erbjuda, när den nu kommer.

I spelsegmentet snackar vi denna vecka enbart om The Division 2, som Mats har spelat uppskattningsvis tjugofemtusen timmar av sedan det kom för ett par veckor sedan. Han avger en ingående rapport om varför just du kommer att tycka att det är hypermysigt att utforska Washingtons övervuxna ruiner i sällskap med diverse galningar i glatt färgade, improviserade uniformer. Vid det här laget behöver vi antagligen något slags Ubi-säl, som automatiskt kan tilldelas alla spel som har tillräckligt många pluppar per kart-kvadratmeter.

Filmer har vi också sett. Niklas och Peter har sett How To Train Your Dragon 3, Mats och Niklas har sett senaste Netflix-skapelsen Unicorn Store och Niklas snackar en smula om Glass och M Night Shyamalans universum i allmänhet. Därefter blir det lite serier, främst The OA, som fått en andra, riktigt bisarr säsong. Och så lite naturporr i form av Netflix David-Attenborough-drivna Our Planet.

Till sist är det dags för nypremiären av vårt kanske mest älskade inslag: Westeros-rapporten. Vilka återförenades var i det första avsnittet av Game of Thrones sista säsong? Vem kommer egentligen att sitta på tronen när dammet har lagt sig? Och exakt hur snabbt flyger egentligen en korp i Westeros?

Veckans boktips på Storytel är Revenger av Alastair Reynolds.

Tack och förlåt! Puss hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS