Inför EP12: Är J.J. Abrams den rätte för Star Wars?

Jeffrey Jacob Abrams. Har du inte lagt det namnet på minnet förr så kommer du aldrig att glömma det nu. Säg hej till den som ska regissera nästa Star Wars-film! Men vad tycker du egentligen om det?

J.J. Abrams har haft fingrarna med i spelet kring bland annat Cloverfield, nya Star Trek-filmen, Alias, Lost och Fringe. Han är en nördhalvgud.

Men nu är tanken att han ska kliva upp ett steg och befodras till totalgud i och med beskedet att det är han som ska regissera Star Wars VII (tänkt release, 2015).

Vi vill veta vad DU tycker om detta? Vill du som Star Wars-nörd ens ha en ny film? Längtar du ihjäl dig? Hur ser dina förhoppningar ut? Vilka är dina rädslor? Är Abrams ett bra val? Vem skulle du annars vilja se i registolen? Vad vill du ha ut av filmen? SÅ MÅNGA FRÅGOR!

Spekulera, kommentera, dröm och dela med dig!

22 thoughts on “Inför EP12: Är J.J. Abrams den rätte för Star Wars?”

 1. Han är ett bra val. Jag gillade hans reboot av Star Trek, och det kan inte bli sämre än The Phantom Menace.

 2. Min spontana reaktion är tvådelad. Star Trek är precis den rebooten som Star Wars skulle behöva MEN…håll dig till Star Trek. Inte båda två.

  Sen känner jag kanske att det inte kan bli sämre än episode 1-3 så go for it!

 3. Så länge ingen distant relative till en viss herr Binks dyker upp……

  Skämt (eller nej förresten – blodigt allvar!) åsido, jag diggar J. J. Och fan som jag är kan jag inte låta bli att känna nördpeppen över tanken på mer Star Wars på vita duken. Jag bara ber till nördgudarna (ja, J. J. inberäknad) att de inte fuckar upp. Episod I-III var liksom nog förolämpande mot fandomen och fanbasen. My heart can take no more!

  Andra jag velat se ta sig an Star Wars: Christopher Nolan, Joss Whedon, eller varför inte David Lynch – eller David Cronenberg? Mer våld och mörker, mindre PG-13!

 4. Personligen är jag hyped inför mer Star Wars, i värsta fall så har man härdats mot att det går skevt med slutresultatet ibland. Vilket inte enbart är negativt för att man tar varje produkt för vad den blir, men man gillar fortfarande världen. Någonstans vill jag dessutom tro att Abrams är mer utav ett fan, än Lucas som inte övertygande vetat vad han velat sedan episod 4. Det i sig inger åtminstone en gnutta hopp, vilket är tillräckligt. För nu.

 5. Det enda jag vill är att de släpper de äldre filmerna och gör som KotOR, d.v.s. utforska andra delar av universumet (pun kind of, not really intended). J.J har proove’at sina chops och är självklart en fantastisk regisör, MEN(!) Star Wars är mer en ensemble än vad han tidigare gjort, i Star Trek t.ex. ser man sällan alla karaktärer på samma plats om de inte är på bryggan, och ur det perspektivet hade jag hellre sett Joss regiserat Star Wars, men nu råkar det ju vara så att han är upptagen med Avengers och Shield vilket förtjänar all hans uppmärksamhet och omsorg.

 6. Tycker det är ett vettigt val, hade även nöjt mig med David Lynch eller Christopher Nolan. Dock kan jag inte känna någon nörd pepp ännu, Star Wars känns väldigt mjölkat och Disney är ju.. Disney.. Men vi får väl se vart det bär av helt enkelt. Intressant ska det bli!

 7. Jag hoppas och tror att Lucas frånvaro kommer att göra filmerna gott. Mina största funderingar är vart de ska ta vägen åt i handlingen, och framför allt; Om man kommer att ta det utökade universumet i hänsyn. Ett ev problemen med episod 1-3 är ju som bekant att Lucas struntade högfärdigt i både stilriktning och faktiska etablerade element som redan hade hunnit växa fram i serier och böcker. Vad jag hoppas på, är att man tittar på den RIKA värld som fortsätter att frodas efter ep 6 och följer det som är sagt sedan innan. Jag har läst rykten om att Mark Hammil kommer att vara med i kommande film, (går säkerligen att kolla upp) så mina tummar hålls för att vi ska få vara med när Luke återuppbygger Jedi-akademin. Då kan de blinka hejdlöst tillbaka och samtidigt bygga en gedigen och stabilt bra handling. Det blir även en utmärkt möjlighet att introducera nya karaktärer med gott om svängrum att växa i. Kyle katarn får gärna göra en cameo men nu ber jag nog om alldeles för mycket.

  Also: det råder ingen tvekan om vem som skulle vara den optimala skurken i kommande film.

 8. De gamla Star Wars filmerna är en STOR orsak till att mitt oerhörda nördintresse över huvud taget existerar. Jag (även om det i i bland känns ensamt) är ett stort fan av episod 1-3.

  Framför allt är jag förtjust i Episode 3, då den bjuder på ett värdigt slut, och samtidigt så elegant knyter an till dom gamla filmerna.

  Och av just den anledningen är jag sjukt opeppad på mer Star Wars. Tyckte liksom det kändes klart när det begav sig senast. Även om det finns material för tre filmer till (Vilka går alldeles utmärkt att avnjuta i bokform) Är det svårt att bli exalterad över en story man halvt om halvt redan känner till. Jag förstår inte heller hypen över att Mark Hamill, Carrie Fisher och Harrison Ford KANSKE ska vara med. Det var fantastiskt när det begav sig. Men det var 30 år sen!!! Vem vill se en trött blekfet och gammal Luke Skywalker? Inte jag.

  Men tänk om J.J Abrams (han kommer säkert göra ett utmärkt jobb) får göra en film i Star Wars universumet med helt andra karaktärer och handling i en annan tidsålder. Lite som Bioware har gjort med KOTOR.

  DÅ skulle jag börja dregla som ett as!!!

 9. Jag har väldigt stor tillit till J.J. Abrams, även om en del av det han gjort ibland spårat ur i längden så är det kvalite och 100% ren nördighet av finaste kvalite!
  Som Jesper Thuresson nämnde så hoppas jag dom använder sig av materialet som finns därute och om dom kunde knyta in Kyle Katarn skulle intresse-kukarna flyga fritt!

 10. skulle hellre sett någon annan, men han kan säkert lyckas. det stora problemet är ju att tids-rymdkontinuiteten upprörts med samma regissör på både Star Wars och Star Trek. jag hade inga problem med prequel-trilogin, utan ser dem som en viktig del i seriens utveckling. jag gillar även The Clone Wars, så mitt omdöme kommer ses som uselt. det jag vill se är en story som inte är centrerad kring Han, Leia, Luke, Lando och alla andra från episod 4-6, utan om antingen A: en handling om deras ungar med några få blinkningar till de tidigare filmerna, eller B: en trilogi som utspelas i Legacy-eran, där vi får se galaxen ett antal århundraden efter Vader-sagan.

  jag ser ju även möjligheten till en uppföljare till “Fanboys”-filmen.

 11. Det finns alltid massa för och nackdelar med alla regissörer och det är klart man börjar tänka på det störiga eller dåliga som en utvald regissör gjort förut, när man vill väga för och nackdelar. Man blir rädd att regissören ska ta med sig nåt från äldre filmer han/hon regisserat och göra samma “fel” eller nåt annat opassande i den nya filmen Tidsresor i Lost och Star Trek, eller alla lens flares han överanvände i t.ex Super 8.. Tänk er lens flares på lightsabers. (Då är jag den förste att försöka force choke:a honom över atlanten) 😉

  Men jag försöker tänka “Om inte Abrams, vem skulle vara bättre då?”. Eftersom jag inte kommer på någon bättre, så anser jag att han är mest passande. Och då är jag ändå en av de konservativa Star Wars fansen. som är nöjd med enbart gamla trilogin. Så länge Ben Burtt och Matthew Woods är inblandad i ljudarbetet så är jag nöjd.
  /mrDjuric

 12. Abrams är det trygga valet och blir säkert en hygglig förvaltare. Jag tror nog att han kommer göra helt ok filmer men troligen inte något som känns spännande, fräscht och annorlunda. Från listan av tilltänkta regissörer som läckte ut tidigare måste jag säga att jag väldigt gärna hade sett att Disney hade vågat chansa på Ben Affleck istället. Nu kan man ju lätt fnissa åt många av hans skådespelarinsatser men som regissör så har han gång på gång visat att han har något magiskt i sina fingertoppar och jag tror ärligt talat att han hade kunnat göra något väldigt intressant utav Star Wars.
  Även som en tidigare kommentar sa så hade David Fincher också varit ett spännande alternativ.

 13. Så länge de ägnar första filmen åt en lång och blodig avrättning av jar jar binks skulle nog till och med Uwe Boll kunna göra filmerna bättre än episod 1-3.

  Vad gäller JJ är jag också lite tudelad. Samtidigt som jag har gillat en del av det han gjort (star trek-rebooten, och Alias, framför allt) är jag mycket väl medveten om att en del av det inte har hållit särskilt hög klass. Den sista säsongen av Alias är ett exempel på hur JJ Abrams drar saker för långt ibland.

  Å andra sidan lyckades ju JJ – nästan mirakulöst – blåsa liv i det (då) extremt trötta Mission Impossible med MI3, som faktiskt är en rätt mysig upplevelse, måste jag säga. Så så länge han inte bestämmer sig för att “chocka publiken” med att luke och han solo åker ut i galaxen och koloniserar en ny planet som de bestämmer sig för att kalla “tellus” kan det nog bli riktigt trevligt. När jag funderar kan jag inte heller tänka mig någon annan som skulle göra ett bättre jobb heller, det lär nog bli helt dugliga actionrullar i alla fall.

 14. Måste lägga till att jag är nog mer pepp på att Disney står bakom filmerna än valet av regissör. Disney i sig är inte klockrent, men de har visat att de kan producera vad Star Wars ska vara. Jag tänker t.ex. på Pirates of the Carribean, som är lagom form av lättsamt äventyr som ändå är rätt överförbar till vad SW varit från början, och bör i sin huvudserie fortsätta med. Även om Pirates dippar lite senare i serien precis som Star Wars gjorde. Det sagt så skulle jag också gärna se en version av Star Wars som är mörkare, men då hellre i en annan kontinuitet, i stil med t.ex Old Republic.

  Vill jättegärna se att åtminstone ep7 gör någon form av överlämning från de gamla skådisarna. I motsats till enstaka uttryck här tycker jag det vore hur coolt som helst om de utnyttjar att dessa filmer kommer över 30 år efteråt. Utnyttja att skådisarna åldrats, fortfarande är aktiva och (förmodligen?) bra skådisar.

 15. Ville bara skriva att Batman the dark knight returns är awesome! Men vad är det för animerad serie ni snackar om när ni pratar Batman, går den nu? Var kan jag få tag på den?

 16. Är mycket pepp. Ungarna (5 och 7) är extas, har lovat premiärbiljetter (kanske tufft lovat, men Disney släpper nog inte filmen med 15 års gräns). Har älskat SW sen jag för första gången såg SW på VHS för 20 år sen. JAG GILLADE ÄVEN den nya prequelen, 1-3, då de faktiskt (inkluderat ep.1) faktiskt gav en bakgrundsstory till mycket man inte tidigare kände till. 3an tycker jag är episk, älskar den filmen.

  Lore-önskemål: Få veta mer om Anakins faktiska ursprung genom Darth Plaeigus, Få veta vad som händer med Jedi-akademins återuppbyggnad, få se Lukes framtida familj, en uppgraderad version av Millennum Falcon (men som är trogen sitt ursprung, nått som jag gillade skarpt att man fick se, för den uppmärksamme, i början av EP3. ).

  Ang. JJ adams: Det kan nog bli bra… även om jag inte riktigt ser Cloverfield som något positivt att ha på CV:t.. sen är han ju uppenbart Trekkare, vilket känns lite avigt till SW! 😉

  Ang. Disney, så har de förvaltat Marvel exceptionellt, om du frågar mig, (Ironman i synnerhet), så jag har stora förhoppningar!

  ALLT SOM ALLT SUPER MONGO PEPP PÅ TJUGOHUNDRAFEMTON!

 17. Lite sent MEN min STÖRTSTA rädsla inför VII är om John Williams INTE göra filmmusiken. Vad skulle det då bli av Star Wars?

Comments are closed.