EP21 – Den med en massa mail, Batman i Indien, The Showdown Effect, LucasArts död, Scott Pilgrim, Dr. Who-gasm och Hedlund vs Kjellin i bråket om TWD-sälen

Ytterligare en torsdag kan skrivas in i historieböckerna. Eller skriv in den i din dagbok i alla fall, för annars kanske du inte kommer minnas den här dagen om 10 år. FEL! Du kommer minnas detta som dagen då du var tvungen att välja sida: Hedlunds eller Kjellins! Mer om det snart.

Det var meningen att vi skulle ha haft besök i studion den här veckan, men en elak bakterie gjorde att vi fick skjuta upp det till EP22. Glöm inte att delta i den diskussionen!

Istället tog vi och betade av en ständigt växande mailhög med frågor, nörderi och önskningar om en 24-timmarspodcast.

I Speldelen pratar vi sen om The Showdown Effect, det senaste spelet från Arrowhead Studios.
Efter det så nås vi i studion av nyheten att Disney lagt ner LucasArts och du får våra helt ocensurerade reaktioner på det. Lägg märke till hur vi går från magkänsla till sunt förnuft (inte ett överanvänt ord i denna podcast) inom loppet av några minuter.

Comicsdelen och Filmdelen slås ihop till ett och Kjellin och Hedlund pratar sig varma om Scott Pilgrim.

Och i TV-seriedelen får Bengtsson en fangirl-gasm så hennes huvud nästan sprängs, eftersom två doktorer kramas och håller i manus ihop!
Och sen blir Hedlund och Kjellin osams över The Walking Dead säsong 3 OCH DU MÅSTE VÄLJA SIDA!

Observera att diskussionen kring säsong 3 av The Walking Dead innehåller spoilers. Se först, lyssna sen. Vi varnar också flera gånger i podcasten.

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

14 thoughts on “EP21 – Den med en massa mail, Batman i Indien, The Showdown Effect, LucasArts död, Scott Pilgrim, Dr. Who-gasm och Hedlund vs Kjellin i bråket om TWD-sälen”

 1. Peka-klicka spel: Lucas Arts “The Dig”, är så fantastiskt! En riktig okändis men helt fantastiskt rymdäventyr. Regisserat av Steven Spielberg, då han inte fick igenom att göra film av manuset. Vilket är en gåta. HELT FANTASTISK historia…. som jag minns det iaf såhär 17 år senare! 😀

  ref: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dig

 2. =) det skulle ju kunna gå att köra planet side 2 på Pc =) Det är grattis att köra =) annars team fortress 2 =)

 3. Jag har för mig att det behövs två personers samtycke för att skapa en säl (Mats inte inräknad).

  Ni nämnde någonting om det samtidigt som ni bestämde att alla fyra har ett varsitt veto. Jag kan komma ihåg fel, men jag orkar inte lyssna igenom alla 20 avsnitt igen bara för att dubbelkolla.

  Problemet löst?

 4. Glöm vad jag sa om att inte orka dubbelkolla.

  EP18 2:54:42
  Hedlund – Är det det som är regeln, att minst två måste säga säl för att det ska bli en säl?
  Kjellin – Ska vi klubba det?

  Ni får ju gärna fortsätta bråka om det ändå. Lyssnarna kan ju också få en röst i det här fallet.

 5. Ville inte vara irriterande genom att påpeka och så, men fuck it. Avsnitt då det har förekommit flera doktorer i Dr Who: The Three Doctors (1973) [1,2,3] , The Five Doctors (1983) [1,2,3,4,5], The Two Doctors (1985) [2,6] och så ett flertal specialer bl.a. children in need med 5:e och 10:e doktorn.

  Riktigt bra avsnitt, det var väldigt underhållande 🙂 Btw, väntar ni med att snacka vidare om Game of thrones och Doctor Who tills säsongerna tar slut eller kommer ni ta upp serierna i podcasten lite då och då?

 6. Hej.

  Då ni pratade om peka-klicka äventyr och med tanke på att ni lekte lite domstol i slutet av det senaste avsnittet av Nördigt så tänkte jag tipsa om en spelserie till Nintendo DS som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, nämligen Phoenix Wright-spelen. Där tar man ju rollen som den spikhåriga advokaten Phoenix Wright och ska lösa ett antal olika fall där man behöver gnugga geniknölarna både en och två gånger. Även om spelen till stor del utspelar sig i en rättssal så går man ju emellanåt runt och undersöker brottsplatser, pratar med olika människor och samlar på sig saker som man sedan kan använda som bevis i rättssalen när man korsförhör vittnen. Jag älskar spelen då de blandar knasiga karaktärer och roligheter med en hel del ganska tragiska öden och allvar. Det tredje ordinarie spelet (Trials and Tribulations) är ett bra exempel på detta, vill inte spoliera något men det börjar lite komediaktigt men det sista fallet är nästan ett tragiskt drama med mycket sorg och ond bråd död. Att spelen dessutom är en parodi på det japanska rättssystemet gör de faktiskt ännu bättre. Har ni inte spelat dessa spel så rekommenderar jag dem varmt (utom möjligtvis det fjärde, Apollo Justice, det var faktiskt inte så bra), om ni inte har en DS så tror jag att de har kommit till iOS också.

Comments are closed.