EP28 – Den med Xbox One-reaktionerna, Metro: Last Light, Dust 514, Lincoln, Kick Ass, dubbningskonflikten, Moffat-ilskan och pärlplattorna.

20130523-013419.jpg

Queens and kings of the nerd-dom! Är ni redo för ännu en massiv episod av [NÖRD:IGT]?
Vi är i alla fall helt färdiga efter en väldigt mysig mastodontinspelning! Och vad kan man mer begära efter en vecka som började med att MS avslöjade detaljerna kring uppföljaren till Xbox 360?

Och vi börjar showen exakt där, med diskussionen kring Xbox One. Tack för alla tankar vi fick från er!

Därefter tar vi oss in i Speldelen med recensionerna av Metro: Last Light och DUST 514, samt lite Batman-dregel.

I Comicsdelen ska Kjellin fucka upp din plånbok igen genom att prata om Kick Ass och Hit Girl med både tips om själva tidningen och fakta om filmerna.

I Filmdelen swischar vi förbi bluray-utgåvan av Hot Shots 2 men myser ner oss i skepparkransen på gamle Abe och lyssnar på Berglöfs tankar om Lincoln.

I TV-seriedelen tar Hedlund upp den ganska okända dubbningskonflikten som pågår i landet, och Bengtsson Who-whippar Mats Nylund så att han inte spoilar något när de båda rör sig mot “Superior Spiderman-syndromet” efter säsong 7 av Doctor Who.

Ja, du läste rätt: Mats “Bokhyllan” Nylund är här. Kommer han att dela ut någon hittepå-säl? Det får du se … Eller höra.

Trevlig lyssning!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

3 thoughts on “EP28 – Den med Xbox One-reaktionerna, Metro: Last Light, Dust 514, Lincoln, Kick Ass, dubbningskonflikten, Moffat-ilskan och pärlplattorna.”

 1. Gillar Kjellins resonemang kring Orson Scott Card!

  Har lite tankar kring det här med att tänka mer på alla led i produktionen av produkter och tjänster vi köper.
  Som alla vet så har just vi av någon anledning hamnat på den delen av mänskligheten (2% i världen idag) som är rika. Därmed anser jag att vi har en skyldighet att engagera oss i att människor inte far illa på grund av att vi vill bli underhållna, ha snygga kläder eller något annat. Detta är ju lättast applicerat på mat, hygien och kläder, där det oftast finns alternativ där vi kan försäkra oss om att människor har fått rätt lön och inte utsatts för fara i arbetet. Men det kommer även lanseras en “FairPhone” 2014 (tror jag) som ett alternativ till andra smartphones som människor faktiskt har dött för att du och jag ska få. Spelkonsoler känns spontant svårare då det typ är omöjligt att komma med ett helt nytt märke och produkt i den branschen. Men vi kan ju i alla fall kosta på oss att maila ansvariga på Sony, Nintendo eller Microsoft och meddela att vi inte vill ha mer blod i samband med vårt spelande än det som finns i spelen. Det kan tyckas löjligt men det är i alla fall något som gör oss medvetna om vad priset är för vår underhållning och att vi egentligen inte tycker att det är ok. Och så är det ju som alltid, att om människor börjar höra av sig i stor mängd till företag så ändrar de på sig. Vi konsumenter har makt.

  Hoppas ingen tror att jag alltid lever som jag “lär” nu. Men vi kan hjälpas åt att påverka världen till en lite, lite bättre plats.
  (Shit! Insåg nu att jag skulle ha skrivit denna kommentar med “I Have A Dream”-tema. Det hade varit maffigt. Men det kanske är lite gjort också)

  Tackar för ett riktigt härligt program också!
  Puss och Kram

 2. Blueray på X-Box kommer ju såklart heta X-Ray! Hur kunde du missa den, Peter?

Comments are closed.