Extramaterial: Introlåten till lanseringen av Nördigt

Kjellin och HedlundInför lanseringen av Nördigt på GAMEX 2012 så ville jag och Kjellin naturligtvis göra en introlåt som satte tonen för dagen. Det var dock inte en helt rak inspirationsväg innan vi kom fram till resultatet, trots att vi gjort den här typen av låtar ett par gånger nu. Vill du ladda ner våra gamla alster så kan du göra det här.

Min tanke från början var att vi skulle skriva om texten till Simon & Garfunkels “Sound Of Silence”, en helt fantastisk låt på så många sätt. Idén var att det skulle ge oss en sång där vi båda sjöng låten igenom, något vi inte gjort tidigare och Peter och jag försöker att utmana oss själva och lägga in ett nytt element varje gång vi gör en ny parodilåt ihop.

Men inspirationen kom inte till mig som den brukar, jag lyckades inte snickra ihop någon text som kändes passande och samtidigt fick jag känslan av att låten blev en lite för sorglig tongång att öppna en podcast i.

Resultatet av detta blev att Peter under tiden vi repade den riktiga introlåten (som jag kommer till) skrev denna muppiga/rasistiska/roliga/elaka texten om oss själva. Klippet ovan är den första inspelningen vi gjorde, den andra hittar du här.

Min idétorka försvann dagarna innan vi tillsammans gick på premiären av SKYFALL (något som vi ska prata om i EP02). Jag laddade upp med att titta på Casino Royale (och ignorerade Quantum Of Solace) och det påminde mig om hur bra den Bond-låten var och fortfarande är. “Chris Cornells – You Know My Name” inte bara hjälpte till att återuppliva James Bond för sex år sedan, han skapade även en underbar musikalisk balansgång mellan dur och moll som både är en utmaning at sjunga, men som även spänner över flera känsloregister. “Perfekt för oss”, tänkte jag efter att jag testat om jag klarade av att sjunga låten (i slutändan sänkte vi den ett par toner för att bättre passa min röst).

Här har du ett klipp från repetitionerna sammanlänkat med premiärspelningen på GAMEX (hela repet finns filmat här):

Hoppas du gillade den lika mycket som vi!

Du får en riktig version av den i introt till EP01, såklart.

//Hedlund