Om [NÖRD:IGT]

[NÖRD:IGT] är en podcast om film, spel, comics och TV-serier. Podden spelas in varje vecka –  oftast onsdagar, och släpps samma dag.

Vi snackar högt och lågt om våra nördiga hjärteämnen – om de blockbuster- och indiespel vi lirat den senaste tiden, om huruvida Batman vs. Superman-filmen kommer bli pannkaka eller inte, om subtexten i BBC:s Sherlock, eller vad det egentligen var som hände i Marvels Civil War.

nordigt-team-small

[NÖRD:IGT] har numera åtta fasta panelmedlemmar:

Jonas Berglöf är tv-producent på Expressen, tidigare radiopratare som är särskilt förtjust i Star Trek och spelar helst strategispel signerade Firaxis eller det mesta från Blizzard.

Malin Söderberg är Senior Community Manager på Paradox Interactive och älskar comics, i synnerhet X-Men och är självutnämnd GIF-biblotekarie.

Mats Nylund är en riktigt spelskribentsräv, som frilansar för FZ och PC Gamer, och spelar nästan ohälsosamt mycket simulatorer på sin fritid. Dessutom kör han tunnelbanetåg på riktigt.

Niklas Berglöf arbetar som radioreklamläggare, är en allätande cineast som utan problem plöjer alla Oscar-nomineringar under en helg, eller lirar kluriga brädspel.

Peter Kjellin är till vardags programledare och musikchef på Bandit Rock. I podden är han oftast ankare och dessutom vår comics-expert med ett särskilt öga till Spider-Man och Brian K. Vaughn.

Tove Bengtsson jobbar som kommunikationsansvarig på MAG Interactive och slår gärna ett extra slag för indiespel eller brittiska dramaserier (Doctor Who och Sherlock i synnerhet).

Vanne Dupo jobbar som sjuksköterska, är en entusiastisk pysselnörd, repeatar Supernatural och bingear även gärna den senaste animen eller Downton Abbey.

Victor Boman är reklamläggare, podcastens yngste medlem och världens snällaste nörd som föredrar sandlådespel på PC med sidequestande som gärna får pågå i evigheter.

 

[NÖRD:IGT] startades i november 2012.