EP112 – Den om TV-hösten 2015, Star Trek jubileum, Mad Max och Everybody’s Gone to the Rapture

 

IMG_9758

[NÖRD:IGT] är officiellt tillbaka efter sommaruppehållet! Vi rivstartar med att snacka TV-hösten 2015, och så blir det både indiespelsprat och recension av Avalanches Mad Max-spel.

Panelen i premiärepisoden består av Peter, Jonas, Niklas, Tove och Mats (som dyker in en bit efter halvtid), och först på agendan är Star Trek, som häromdagen fyllde 49 år. Niklas och Jonas pratar om sina förväntningar på den kommande filmen och siar om hur Trek kommer att firas under det stora 50-årsjubileet nästa år.

Vidare gör vi vad Peter och Niklas gjorde förra hösten, dvs. benar i vad som kommer att visas på den lilla duken under september och oktober. Bland annat pratar vi om de nya TV-serierna Blind Spot, Limitless, Supergirl och Heroes Reborn, och av någon anledning – också väldigt mycket om Wesley Snipes. Vi vänder även blicken mot serier som redan har ett par, eller i vissa fall många, säsonger på nacken, som säsong 3 av Agents of Shield, Doctor Who säsong 9 och Gotham säsong 2.

Efter paus byts Peter ut av Mats, och vi ägnar hela resterande avsnittet åt TV-spel. Först ut är Tove som – inte helt oväntat – spelat indiespel under sommaren: hon tipsar om iOS-versionen av Don’t Starve och det PS4-exklusiva, brittiska spelet Everybody’s Gone to the Rapture. Avslutningsvis pratar Mats sig varm om Mad Max, utvecklat av svenska studion Avalanche, som han är helt hooked på.

Tack & förlåt!

Puss Hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

2 thoughts on “EP112 – Den om TV-hösten 2015, Star Trek jubileum, Mad Max och Everybody’s Gone to the Rapture”

  1. Förstår fortfarande inte vad som tydligen är så överjävligt fatalt svinkasst med Downey Jr. och Jude Laws Sherlock-filmer. Jag hävdar inte att de ligger på samma nivå BBCs Sherlock men snälla… en förklaring kanske är på sin plats då ni (Mats och Tove) gång på gång sågar filmerna, tydligen baserat på endast 20 minuters “genomlidande”. Förutom fantastisk atmosfär, byggt på filmens utbud på både stämningsfulla miljöer och musik, så ser jag definitivt kemin mellan Downey och Jude Law som en av filmernas höjdpunkter. Förstår verkligen inte vad kritiken bygger på. Visst, ni får ju självklart tycka vad ni vill om filmerna men förklara snälla vad ni menar och vad den extremt hårda kritiken bygger på, istället för att endast säga att det är skit. Framförallt då jag hört detta från er ett flertal gånger, helt utan förklaring till varför ni tycker som ni gör. (Eller har jag lyckats förtränga ett avsnitt då ni talat om detta?)
    Bittra men vänliga hälsningar från en långtida lyssnare, sedan begynnelsen av Radiogamer för att vara mer exakt, med andra ord, sedan något århundrade eller två tillbaka.

  2. Hej! Har sett den brittiska versionen av “Äkta Människor” (Humans) i sommar och jag måste säga att jag är positivt överraskad. På många sätt är den bättre än den svenska förlagan även om man saknar vissa karaktärer.
    Har Tove satt tänderna i Channel 4 största succé på 20 år?

Comments are closed.