EP190 – Den om Pirates of the Caribbean, Wonder Woman, House of Cards, Doctor Who s10 och The Long Journey Home

En fyrväppling utgör veckans panel, den sista för säsongen (!), och vi snackar både film, TV och en smula spel.

Peter, Tove, Niklas och Mats inleder veckans avsnitt med en snabb grävning i maillådan, där vi hittar en vädjan från vår vän Orvar Säfströms nya pod, Twin Peaks Hotline, om att vi ska nämna att den finns, samt ge er som vill ha lite vägledning i Twin Peaks-träsket deras journummer. Så då gör vi väl det: Om du följer nya Twin Peaks, lyssna på podden, och ring telefonsvararen på 0760-0874299.

Niklas tar en för teamet och plågar sig igenom den senaste Pirates of the Caribbean-filmen, den femte i ordningen. Om du fattar något efter hans förklaring så är du en bättre människa än någon av oss. Men en ljuspunkt är att både han och Peter har sett Wonder Woman. Är den bra på riktigt, eller “bra för att vara DC”? Lyssna för att få reda på det.

I TV-segmentet halkar vi in på säsong 5 av House of Cards, Netflix succéserie. Tove har formligen slukat den på några korta dagar, och Niklas har åtminstone doppat tårna lite grann, så att de kan berätta varför du måste se detta nu, nu, nu! En snabb genomgång av den högst lovande inledningen av den tionde säsongen av “nya” Doctor Who (d v s de säsonger som började med rebooten 2015) urartar snabbt i väldigt mycket och känslosamt Who-snack. Precis som det ska vara, alltså.

Slutligen avslutar Mats med att berätta varför han tillbringat de senaste dagarna vilse i rymden i Roguelike-rymdirrarspelet The Long Journey Home, och exakt varför det ger honom ett visst hopp om att en dag få skriva storyn till ett spel – fast är inte alla spelskribenter egentligen misslyckade manusförfattare? Därefter avrundar vi detta, säsongens sista, avsnitt med glada sommarhälsningar, vaga löften om mer till hösten och betydligt mer handfasta löften om en somrig Westerosrapport samt live-show på Comicon i höst.

Så, sista gången för säsongen: Tack och Förlåt!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes