EP205 – Den med Sea of Thieves, Greatest Showman, Cloverfield Paradox, Altered Carbon, Electric Dreams, Star Trek: Discovery och en massa filmtrailers

Bröderna Berglöf håller än en gång ner fortet. Men denna vecka får de sällskap av Mats, som för en gångs skull slitit sig från kvällsjobbandet.

Vi inleder med en titt på alla nya filmtrailers som debuterade i samband med amerikanska fotbollsfesten Superbowl. Höjdpunkterna är förstås Solo och A Quiet Place, medan Jurassic World: Fallen Kingdom får sig en släng av neg-sleven. Men vi snackar givetvis lite Untitled Deadpool Sequel också, även om den trailern kom lite efter de andra.

Spelsegmentet handlar om Mats erfarenheter i Sea of Thieves-betan, och hur lång väntan kommer att kännas tills spelet slutligen släpps i mars. Att han sedan betan stängde köpt tre böcker om pirater, och åter installerat klassiska Sid Meier’s Pirates! är väl en indikator god som någon på vad han tycker om spelet, om ni nu inte redan anat det.

Filmer har vi också ett par stycken att gå igenom. Jonas snackar om Greatest Showman, en filmmusikal ytterst löst baserad på verklighetens pr-geni P T Barnum, och vi gushar en smula över Hugh Jackman – som om vi behöver göra det ännu mer. Niklas har hunnit se Netflix senaste megaproduktion, Cloverfield Paradox, och vi nördar ner oss i exakt vad de tre filmerna bildar egentligen – en trilogi? Något slags löst sammanhållen sci-fi-värld? En bisarr flock av udda mediafåglar?

Slutligen snackar vi mer Netflix-megaprojekt, i form av serien Altered Carbon, baserad på boken med samma namn. Mats har bara läst boken, men Niklas och Jonas berättar exakt varför du bör eller inte bör se serien. Vill du har mer sci-fi efter det så kan du även ta en titt på Electric Dreams, där varje avsnitt är baserat på något av Philip K Dicks litterära alster. Det verkar lovande, men exakt hur lovande får du bara veta om du lyssnar. Har du inte sett färdigt Star Trek: Discovery avsnitt 14 bör du dock skippa sista halvtimmen eller så, eftersom vi helt enkelt inte kan låta bli att gå igenom exakt vad vi tycker om denna oortodoxa behandling av Star Treks glättiga framtidsuniversum.

Tack och förlåt! Puss Hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes