EP217 – Den med Battletech, God of War, The Hitman’s Bodyguard, Valerian (igen!), Free Comic Book Day och WästVärldsNytt S02E02

Korvfest hela dan! Eller nästan två timmar, åtminstone, denna kylslagna kväll.

Mats och Niklas är de två panelmedlemmar som lyckats samlas idag, för att snacka lite spel, film, trailers och givetvis för att spekulera i vad som händer i vilda fejk-västern.

Vi inleder med ett par spel. Även om båda bara har nosat lite på veckans spel, kan vi inte låta bli att snacka en smula om de tidiga intrycken. Mats har doppat tårna lite i Battletechs jätterobotfyllda öknar och provat på livet som mech-pilot, vilket Niklas verkar totalt oförstående inför. Och Niklas har så klart spelat ett par timmar God of War (4, tror vi, varför måste folk sluta numrera sina spel?). Vi hinner också ta en titt på den nyligen (bokstavligt talat någon halvtimme innan inspelningen!) släppta trailern till Red Dead Redemption 2, om vilken vi kan konstatera att japp, det blir ett spel det också! Förmodligen.

Niklas har, något försenad, äntligen sett The Hitman’s Bodyguard och berättar varför det är en habil bakisfilm, eller kanske en mindre lyckad komedi? Dessutom har han, om möjligt ännu mer försenad, sett Valerian, vilket så klart får vårt största Linda och Valentin-fan (gissa vem!) att tända till och resulterar i en animerad diskussion om en film som vi väl egentligen redan snackat om. Men L&V kan man aldrig prata för mycket om!

Till sist kommer vi då till vår nya feature, WestVärldsRapporten. Här går vi än en gång igenom teorier, analyser och små, små detaljer som kanske är produktionsmissar, kanske avsiktliga ledtrådar som kommer att ha stor betydelse om sju avsnitt till. Denna gång snackar vi så klart om andra avsnittet av säsong 2, och om du inte har sett det rekommenderar vi att du går och gör det när podden når 1:00 jämnt, så kan du vara med igen sedan.

Slutligen, glöm inte Mats tips om Free Comic Book Day, som råkar infalla på lördag den 5:e maj. Nästan en större högtid än själva 1:a maj, så kolla om din vänliga lokala seriebutik gör något då. Bor du i Stockholm är det enkelt, våra vänner på Comics Heaven har ett event uppe på Facebook med bl a en stor rea, dagen till ära. Och om du inte har den turen kan du alltid byta lite serier du tröttnat på med dina vänner, äta bullar och dricka hallonsaft för att fira.

Tack och förlåt! Puss Hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes