EP428 – Den med Sara Bergmark Elfgren, Herr Arnes Penningar-operan, Doctor Who: The Star Beast och b-skräck

Det blir finkultur denna vecka, då vår mesta gäst Sara Bergmark Elfgren är på besök och berättar om sin kommande gotiska opera, Herr Arnes Penningar.

Författaren Sara Bergmark Elfgren – från början känd för Engelsforstrilogin, som hon skrev tillsammans med Mats Strandberg – är tillbaka för att prata om sitt kommande projekt: under hösten 2024, på Folkoperan i Stockholm, sätts nämligen Selma Lagerlöfs klassiska gotiska roman Herr Arnes Penningar upp, och Sara har skrivit librettot (manuset). Grim, metal-Gröna Lundsromanen som hon släppte förra året har också kommit i pocket. Vi pratar även mycket om pirater (tv-serien Black Sails i synnerhet) och märklig b-skräckfilm (Dracula 3000, vi återkommer till den).

Jonas och Tove röjer sedan igenom veckans nyhetshög i vanlig ordning. Vi diskuterar bland annat att Dreamhack Winter ska flyttas till Stockholm efter 22 år i Jönköping, att spelbranschorganisationen i USA, ESA, släppt en rapport om vad människor önskar sig för spelrelaterat i julklapp (spoiler: inte fysiska spel), att klassiska DOS-spel nu kan köras i webbläsaren, om kontroverserna kring Squid Game: The Challenge, att Björn Skifs-filmen Strul från 1988 får en nytolkning, och att Rob Reiner planerar att göra en uppföljare av kultrullen This is Spinal Tap som kom för 40 år sedan.

Tove har även sett det första av tre jubileumsavsnitt, som firar Doctor Whos 60-årsjubileum, Doctor Who: The Star Beast.

Slutligen pratar vi också lite Baldur’s Gate 3!

Tack & Förlåt, Puss Hej!

Lyssna via I LIKE RADIO.

Ladda ner avsnittet som mp3.

Här hittar du avsnittet via RSS