Inför EP02 – När chocken lagt sig: Lucas-imperiet (som inte slog tillbaka)

Imorgon spelar vi in den första riktiga episoden av NÖRDIGT. Vi kommer prata om bland annat indiespelet Hotline Miami, Marvel NOW och Skyfall.

Men vi känner också att vi måste få dela med oss av våra tankar kring Disneys köp av Lucas-imperiet (som inte slog tillbaka).
Nu har nyheten lagt sig lite, så vad tror vi? Och vad tror DU? Vad är du rädd för? Vad hoppas du på? Kommer Disney göra film av Grim Fandango nu (rättigheterna ingick)?

Uttryck din åsikt i kommentarsfältet så har du chansen att få bidra till morgondagen show!

18 thoughts on “Inför EP02 – När chocken lagt sig: Lucas-imperiet (som inte slog tillbaka)”

 1. En sak är säker, det lär inte bli värre än när Lucas bestämde.
  Däremot finns det en möjlighet att det blir nåt bra av det.
  Försiktigt optimistisk är min inställning till saken.

 2. Först var jag besviken över försäljningen och tänkte att nu får vi bara se tv-serier om Jar Jar Binks och alla andra puttenuttiga varelser som säljer leksaker. Men tänker man ett varv till så har Star Wars som serie aldrig varit i en bättre position att göra något vettigt som nu. Hur många stora regissörer har inte som unga drömt om att få göra en Star Wars-film? Bara tanken på att kreatörer som Joss Whedon, Guillermo del Toro eller Peter Jackson i registolen får hela situationen att se ljusare ut än någonsin. Vågar Disney sätta en 11-årsgräns finns det alla möjligheter i världen att göra en ny film som går hem hos både unga och äldre. Vi får dock inte glömma att det kan bli precis motsatt effekt, trots allt. Men leka med tanken går ju alltid.

 3. Jag tror det kommer bli väldigt bra.
  Många verka tycka att Disney är en stor bov, men dem gör en hel del bra filmer och serier.
  Vi kommer ju få en ny Star Wars film 🙂

  Sen en fråga som är av helt annat ämne, Mass Effect.
  Det nya Mass Effect kommer använda sig av Frostbite 2-motorn.
  Vad tror ni om det?

 4. Spontana reaktionen var “Nooo!”
  Sen så tänkte jag på att man kan göra en hel del med Star Wars universumet kring filmerna, t ex så hade Empire at War-spelen “alternativa versioner” utav handlingen i originaltrilogin som var ok (Att spelen däremot skulle kunna vara bättre på andra ställen är en annan femma), så lite försiktig optimism nu.
  Däremot så går det inte att ersätta skådespelarna som spelade i originaltrilogin

 5. Ursäktar längden på det här men jag behövde skriva av mig. Jag har faktiskt aldrig författat sådana här foruminlägg men det är dags för ett nu. 31 år gammal.

  Ärligt talat och från djupaste mörkaste cyniska hålet i mitt fram tills nu tomma kärlekslösa hjärta: Tror det blir kanon.

  Den här nyheten fick mig att bli ett barn igen på ett sätt.

  Disney förvaltar ju Marvel fin-fint så det här tror jag på. Trodde det var aprilskämt först. Bästa nyheten för franchiset just nu tror jag. Istället för att vara besviken över prequeltrilogin har man ett nytt hopp att se fram emot. 😉

  Mass Effect var mitt nya Star Wars, men jag var personligen besviken på trean – så det är väl dags att Star Wars återigen blir mitt nya Star Wars.

  Känner mig som barn på nytt lite grann. Nostalgikänslorna är överväldigande. Det är fascinerande om de fortsätter med trilogier vart 20:e år eller något sådant.

  Ah, min favoritscen från originaltrilogierna. Förutom att det bästa är när Han, Leia, C3PO och Chewie bråkar när de försöker fly från Imperiet i mittenfilmen – så dominerar Darth Vader hela filmen. Dels är James Earl Jones röstskådespeleri riktigt tungt, men musiken hamrar in i själen att Vader är Chefen. Alla omkring Vader är rädda för honom (management by fear. Falierar aldrig.), framförallt jag där jag satt framför tv:n på golvet – med en filt omkring mig. Inte många år gammal.

  Darth’s originalreplik från innan special edition: http://www.youtube.com/watch?v=Nr3SQmR1Vpc#t=4m36s

  Fan va tung han är. “Hämta min bil.” Darth vill ha sin bil. Hämta den för fan. Nu.

  Enda möjliga sorgen för mig, som försöker en egen karriär inom musik för media, är att John Williams börjar bli gammal. En Star Wars-film utan honom skulle vara illa. Men med tanke på att den nya trilogin lär kanske ta en tio år att göra – är det nog stor risk att han behöver lite utav kraften på sin sida för att vara med hela vägen. Men man vet aldrig.

  Nåväl. Jag hoppas på att de balanserar det mörka med det äventyrliga. Empire Strikes Back gör det perfekt. Jag är lite trött på Batman och nattsvarta filmer. Visst, Imperiet ska slå tillbaka hårt för att det ska kännas att man är värd
  den där medaljen. Men en medalj behövs. Inte ett slut där hela universumet till synes förstörs, Shepard dör, och melankolin som genomsyrat sista akten av en underbar spelserie får mig att bli totalt deprimerad och besviken. Pratar om Mass Effect nu igen visst. En medaljscen hade behövts där. Eller stjäla slut cinematic-filmen från första Homeworld (Spoilervarning): http://www.youtube.com/watch?v=fv1ABITJz4I&feature=related#t=6m12s

  Bästa slutet jag vet som kombinerar total melankoli med nytt hopp och “medaljscen” (med publikvrålen i bakgrunden),och lämnar utrymme för fortsättning.

  Så! Ett bonusklipp behövs. Så här känner jag mig nu: http://www.youtube.com/watch?v=yixG8pfncOs&

  Ursäktar eventuella stavfel och etc etc etc. Blir kanske så när man skriver som om man vore barn på nytt.

  /hälsningar Sebastian, 8 år eller nåt sånt.

 6. Blir bra. Inte direkt så att George Lucas gör ngt vettigt med licensen ändå. Och är inte Star Wats bra disney-fierat redan? Star Wars the clone wars-serien, Lego Star Wars, leksakerna, osv…

 7. jag tror inte att det blir bra därför att Lucas försökte göra någonting bra men det blev inte så bra. men jag tror däremot att det kommer bli en stor flopp när disney gör det.

 8. Det finns en sjuk del av mig som vill se Darth Vader som en gömd boss i
  nästa Kingdom Hearts.
  Hell ge Disney några år till så kanske de har köpt upp
  Square Enix, i Squares fall kanske inte det skulle skada om deras IP fick nya ägare…

 9. Jag trodde aldrig jag skulle tänka eller säga det så länge som Lucas levde men jag ser ärligt talat fram emot mera star wars filmer. Lucas har ju inte förvaltat star wars på något kreativt eller bra sätt på år och dar nu och i och med att Disney tar facklan så tror jag många saker kan förbättras:
  1: Vi kommer med all säkerhet få remastrade versioner utav episod 4-6 UTAN George Lucas editeringar (om inte han valt att trolla alla genom att skriva in en klausul om det i kontraktet när han sålde…) då detta är gratis pengar för Disney.
  2: Disney har förvaltat Marvel-licensen väldigt bra och där har de gång på gång visat att de vågat satsa på lite mer udda regissörer och manusförfattare, jag räknar kallt med att de kommer att göra samma sak med Star Wars.
  Vad kan man potentiellt vara rädd för? Att de låter George ta alldeles för stor plats i rollen som “creative consultant”…

 10. Om nu Disney gör något nytt:

  Kan det bli sämre än de tre senaste filmerna? Nej. Kör hårt.

  Kan det bli sämre än det där förbannade kinect-spelet? Nej. Kör hårt.

  Ang. Grim Fandango så tror jag ingen på Disney vet ens vad det är…

 11. Första tanken när jag hörde om köpet var. Nej, nej, nej, nej, nej och f*n heller.
  Nu några dagar senare mmmnjaa kanske om de låter dom göra sin grej och inte disneyfiera det.

  Vi får hoppas på det bästa helt enkelt.

  Och ujujujuj pep som bara den efter nya trailern på GTA:V

Comments are closed.