TEST: Konsten att ladda ner en laglig digital kopia

Det här är mitt allra första försök att ladda ner en laglig digital kopia av en film jag köpt.
Jag är en kille som vill göra rätt för mig och som kreatör förstår jag rättighetsfrågan till fullo: skapar du något, du har du rätt att få betalt för det.

Vid klippets slut visar det sig dock att jag varken fått bra instruktioner om HUR jag ska få min fil och jag har heller inte fått den fil jag betalat för. Koden är förbrukad och min digitala kopia finns inte mer.

Mina frågeställningar kring detta framgår i klippet.

//Hedlund

 

Låten i klippet är Winfred Phillips – Go Mario!

4 thoughts on “TEST: Konsten att ladda ner en laglig digital kopia”

  1. Det har också hänt mig när jag skulle hämta hem en digital kopia, men även när det har funkat senare med andra filmer så känns det inte värt att se filmerna i såpass dålig upplösning. Har fått mig att ge upp på just sådana digitala kopior.

  2. Jag begriper inte varför de alltid ska hålla på och krångla till det med en massa DRM-skydd, nerladdningsklienter och fräcka mediaspelare – som gör skiten i stort sett spelbart på ingenting. Allt för ofta när man köper något digitalt känns det som att man behandlas som om man vore kriminell, trots att man är en betalande kund. Går man piratvägen istället kan man dra ner vad man vill på några klick och sedan öppna filen hur och var man vill.

    Sedan känns det också så himla ostabilt när man t.ex. köper en film digitalt. Hur länge finns den tillgänglig? Hur många gånger får jag dra hem den? Hur många gånger får jag titta på den? Och som för dig Hedlud så försvann skiten bara. Hur är detta acceptabelt år 2012? Ärligt talat är jag inte ens förvånad över att det inte funkade för dig.

    Att man måste installera så mycket program för att t.ex. kunna titta på sin film gör mig också nervös. Nu kör jag visserligen huvudsakligen Ubuntu så jag antar att inget av det där påhittet ens fungerar för mig, men Windows blir ju så segt när man installerar och plockar bort program. Jag installerar därmed på Windows gärna så lite crap som möjligt. Vidare är jag också rädd för att de ska lägga med spywares och annat göttigt för att skydda sina heliga produkter. Vi minns fortfarande Sony som la med rootkits på sina musik-CD-skivor, som automatiskt installerades när du satte skivan i en Windows-dator. Tack så mycket era as!

Comments are closed.