HEDLUND: Expansion och fortsättning

HedlundHej kära nörd!

Vår site och podcast har nu funnits i snart tre månader. Om du följde vår gamla podcast så har du och vi hängt ihop sen november 2009. Galet, va? Vilken jäkla resa det har varit.

Idén med [NÖRD:IGT] har från början varit att fortsätta jobba för att kunna leverera Sveriges mest nördiga, underhållande och skönaste podcast och site. Och vi tycker allihopa att vi kommit en bra bit på vägen. Faktum är att vi just nu är inne i en fas där vi försöker hitta samarbetspartners för att kunna fortsätta med showen och expandera. Jag har personligen drömmar som involverar både Admin-Henric och Bokhyllan Mats.

LUGN. Att hitta samarbetspartners innebär inte att du ska behöva stå ut med en massa sliskig, kladdig reklam. Den typen är förlegad. Vi tittar istället på att hitta partners som både gagnar oss och DIG.
För faktum är att podcastmarknaden har förändrats sen jag och Berglöf startade vår lilla show. Idag ser den helt annorlunda ut jämfört med 2009. Jag vill gärna tro att vi har varit med och format det landskapet lite, men vi är absolut inte ensamma om den pucken.

Och med en ny (faktisk) marknad är det också svårare att konkurrera och skapa det du vill utan att insvestera i projektet. Vi har sedan starten gjort dessa podcaster nästintill helt gratis men för att kunna fortsätta och utvecklas så jobbar vi nu på att hitta partners som vi känner är rätt för oss.

Det är här DU kommer in i bilden.
Vi håller just nu på att bygga en presentation för potentiella samarbetspartners och vi skulle hemskt gärna vilja ha din hjälp!

Det här behöver vi:

Vi vill att DU berättar om dina favorit-moments och din favoritepisod hittills! Berätta gärna varför du gillar just det du gillade!

Tanken är att dessa moments ska klippas ut och användas som ljud i en presentation och naturligtvis kommer Du få höra och se det slutgiltiga resultatet när vi är klara!

Tack så mycket för ditt stöd hittills, vi hoppas verkligen att du fortsätter följa oss och att vi tillsammans kan skapa en site och en podcast med underhållande idioti, nördighet och passion.

/Din Bombaykrydda i nördörat, Christian Hedlund

16 thoughts on “HEDLUND: Expansion och fortsättning”

 1. Hoppas ni hittar några samarbetspartners som är villig att betala en slant åt er! Angående favorit “öronblick” måste vara i den gamla podcasten när Berglöf pratade om sin far angående dart och Bullseye, skrattade så jag fick ont i magen då 🙂

  kommer tyvärr inte ihåg vilket avsnitt det var men kan se om jag hittar åt det igen

 2. Du får gärna fokusera på ditt favoritmoment i [NÖRD:IGT] då RadioGamer inte är något som vi är kopplade till längre. Tack! //Hedlund

 3. Först och främst, tack för en underbar podcast. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte har lyssnat på eran tidigare podcast innan det blev Nörd:igt, men ångrar det redan. Faktum är att jag inte ens har lyssnat på podcaster innan jag lyssnade på er. Ni tog min podcast-oskuld!

  När det kommer till utveckling kan man ju bara hoppas på att det tar sig så långt som att det släpps ett avsnitt per dag. För så bra är ni! Skämt o sido, så hoppas jag allt kommer bana vägen för er och att ni fortsätter och växa.

  När det kommer till vilket avsnitt som varit bäst, så är det ju som att bestämma sig för vad man ska äta på en pizzeria. Allt är lika bra!
  Men de avsnitt jag minns bäst är nog dels “Den om Sherlock”. För utan att ha sett ett enda ögonblick av serien, så sögs jag in och blev helt såld på den endast av era egna intryck. Det slutade ju självklart med att jag blev “Sherlocked” tillsammans med min sambo.

  Även “Den om pepped inför The Hobbit” var underbar då jag själv älskar Tolkiens sagor, och att få höra andra vara lika nördiga om det var ljuv musik för örat.

  Och som runner up, så var det senaste avsnitt riktigt roligt då det var premiäravsnittet med en gäst. Det var riktigt kul att lyssna på och man fick lära sig intressanta saker om dubbning osv.

  Tack för att ni gör mina kvällar och nätter till sagostunder! 🙂

 4. Senaste avsnittet med Hedlunds tågnörderi-redogörelse var förvånansvärt underhållande. Jag hade aldrig kunnat tänka mig att det skulle vara så intressant att lyssna på som det faktiskt var. Anneli Heeds närvaro förgyllde även den, men Skurt vs Carola kan ha vart det bästa jag hört i podcastväg.
  Fortsätt med det ni gör!

 5. Det sista avsnittet är helt klart det bästa som nördigt gjort! Innan, då ni var radiogamer så glömmer jag aldrig avsnitt 75 som Vicktor och Christer vad med i! Har nog lyssnat på de hundra gånger! Det är så skönt att ha er i öronen på bussen nu när jag har 1 ½ timmes väg till skolan! Tack för att ni finns! <3

 6. Kan ju säga så mycket som att, det bästa introt i mitt tycke va och är (!) Gears introt när Berglöf spelar sänka skepp mot en locust eller va det va! “Blåvalsblygläpp” vafan? haha

  Då har jag delat med mig av lite iaf! Ha en bra fortsättning!

  MvH

 7. Jag har svårt att välja ett speciellt inslag att sätta epitetet “bäst” på, och jag tror att det beror på att jag inte upplevt något som “sämre”. Nördigt håller en genomgående hög kvalitet, och har gjort så sedan första avsnittet. Det jag uppskattar mest med vad Nördigt ger är att nördighets- och passionskvoten matchas av ett lika stort mått kunskap, och att humor får samsas med allvar, även om humorn visserligen är ledande. Att även andra perspektiv än det stereotypa, heteronormativa ofta vägs in i diskussionen gör inte saken sämre.
  Att lyssna på Nördigt ger mig inte bara nya saker att fascineras av och bredare kunskapsbas, utan även en genuin känsla av gemenskap i nördigheten – och att den känslan kan förmedlas enbart genom ett par lurar är fantastiskt.

  Ni gör ett otroligt bra jobb, och jag ser verkligen fram emot att följa hur konceptet utvecklas!

 8. Recensionen av Euro Truck Simulator är en utav höjdpunkterna. För mig sammanfattar den det som gör Nördigt så bra: Att ägna så mycket tid åt vad som av många (inklusive undertecknad) måste anses som ett ohyggligt onintresant spel, och ändå få det hela att låta underhållande är en smula briljant. Jag gillar hur seriöst man tar sig an hela kulturen. Och (den dåliga..?) humorn.

  Hatten av.

 9. När Berglöf pratar om Christopher Lee’s gestaltning av Sauruman i the Hobbit-recensionen.
  Skrattade så mycket att jag höll på att köra av vägen.

  “Stå här och dö inte. Sitt här och dö inte.”

 10. Favoriten är ju episod 12( i radiogamer) då Peter var med första gången! finns inget bättre än att gå tillbaka och lyssna på er när ni sitter och frågar ut Peter som knappt har någon aning vad ni pratar om när det inte är om Spiderman, ni har kommit långt sen dess. tack för en sjukt bra podcast. har följt er en episod 2 på radiogamer och den blir bara bättre!

 11. Hittills gillade jag mest avsnittet med lill Berglöf om filmer som kommer 2013 med en otroligt bra diskussion där kjellin hade enorm koll på skådespelare och fully Berglöf visade sitt A game. I princip alla gånger som slutar med “hur kom vi hit, nu får vi gå tillbaka till ämnet” är även guld värda Samt alla häftiga serie rekommendationer från Kjellin är minna favoriter.

Comments are closed.