Inför EP13: Vi vill ha Dina förhoppningar/förväntningar/tankar kring Playstation 4

Den 20:e februari tänker Sony annonsera något stort. Och det luktar utan tvekan som om det är Playstation 4 som ska visas.

Men hur kommer den se ut? Hur stark kommer den att vara? Kommer onlinedelen vara gratis? Kommer Last Guardian vara en releasetitel? Kommer banankontrollen tillbaka?
Behöver marknaden ens en PS4? Är du pepp? Är du less?

Var med i diskussionen i EP13! Kommentera här nedanför.

13 thoughts on “Inför EP13: Vi vill ha Dina förhoppningar/förväntningar/tankar kring Playstation 4”

 1. Som PS3-ägare är man såklart pepp! Dock finns det från min sida 2 krav för att det ska bli ett köp:
  1. Startpris på max 4000kr
  2. Bakåtkompabilitet med samtliga titlar till PS3.
  Om Sony inte uppfyller dessa två punkter så tror jag att man skjuter sig själv i foten och det kommer att bli en stor flopp!

  För övrigt hade det roligaste varit om man chockar alla med att ha den färdig för release i år, med GTA V, Last of Us och Last Guardian som releasetitlar 😀

 2. Jag tror inte PS3 kommer vara bakåtkompatibel. Tyvärr. Den kommer vara asdyr och överdrivet klumpig så de kan sälja en slimmad variant 2 år efter releasen. Vad jag skulle vilja se är ett gemensamt öppet system för Throphy/Achivements i ett slags samarbete med Microsoft. Men det lär ju inte heller hända. Är inte särskilt pepp alls just nu, tycker PS3 duger bra 2-3 år till framöver och har massor med spel i hyllan jag inte hunnit spela än så bättre att de väntar och släpper en kraftfullare maskin nåt år senare än om den skulle komma i slutet av 2013.

  Jag har också en snabb-fråga jag skulle vilja ställa eftersom ni pratade Batman i förra avsnittet. När jag var liten hette serietidningen Läderlappen, när blev det Batman här i Sverige och varför bytte man?

  Mvh // Magnus Reuter

 3. Edit: Ursäkta för den enorma väggen av text :/

  Det vore väldigt intressant om det var PS4 (Orb) som annonserades.
  Jag har 4 önskemål på själva konsolen:

  1: 4K upplösnings stöd, spelen kommer troligen inte köras i 4K men jag vill ha stödet för det, precis som dagens spel körs i 720 medans konsolen klarar 1080.

  2: Mer fokus på nedladdningsbart och schyssta priser i PSN Store, inte 650kr för ett 6månader gammalt PS4 spel när jag kan få det för 300~400kr på Webhallen eller Steam.

  3: Och på grund av tidigare punk tror jag att vi behöver MINST 500GB eller 1TB hårddisk för att få plats med allt, alternativt LÄTT utbytbar hårddisk (vilket aldrig kommer hända med risk för jailbreak osv)

  4: PS3 bakåtkompatibel, även PSN spelen som Journey och Limbo mm.
  Detta kommer troligen INTE hända då PS3 har en Cell processor och PS4 troligen kommer ha något mer konventionellt på grund av alla klagomål kring hur svårt det är att programmera mot PS3, jag tror inte Sony kommer riskera att detta upprepas, samt att det är dyrt att implementera, konsolen blir betydligt dyrare och Sony riskerar återigen att hamna på 7000kronors platsen vilket jag även tror dom vill undvika att upprepa.
  Men man kan ju få drömma och önska 🙂

  Jag har även önskemål på handkontrollen:

  1: formen har jag aldrig haft problem med men jag hoppas dom gör om styrkorset samt kryss, fyrkant, trekant och cirkel.
  Dessa är väldigt obekväma under längre spel sessions, jag minns till exempel när jag nötte kombos i Mortal Kombat mot sista bossen om och om igen, jag var tvungen att ge upp för att jag fick blåsor på fingrarna, liknande hände i God of War 3.

  2: Ingen LCD skärm, snälla!
  Jag vill inte ha en Wii U “gamepad”, man måste inte kopiera allt Nintendo gör.
  För att inte tala om hur grym batteritid PS3 kontrollen har, förstör inte detta med en liten LCD skärm som man inte kommer se något på.
  Bygg isåfall en Xperia Android tablet med inbyggd streaming liknande den som finns i Wii U och dess gamepad!
  Dock brukar kvaliten på Xperia produkterna inte vara någon höjdare…

  3: PC DRIVRUTINER!!
  USB i dosan, USB i datorn, färdigt! Precis som med Xbox 360 kontrollen.
  Att få PS3 kontrollen att fungera med en PC idag är fullt möjligt men en mindre mardröm med olika program och att manuellt sitta och binda om alla knappar för att motsvara dom på en Xbox kontroll.
  För att inte tala om att koppla PS3 kontrollen till en PC via bluetooth, mår dåligt av att bara tänka på det.

  MVh, Felix

 4. Som med alla konsoler så tar det tid för utvecklarna att bli bekväma med konsolens egenskaper. Hur mycket detaljer kan du trycka in i spelet, hur mycket färg, olika egenskaper för olika karaktärer m.m. Jag tycker att nya spelkonsoler från Microsoft och Sony kommer alltid lite för tidigt, man får inte riktigt hinna utforska alla möjligheter som gäller optimering av spel.

  Jag håller med Magnre att man kan vänta med att släppa en ny spelkonsol. Låt spelutvecklarna göra några spel till som verkligen utnyttjar allt PS3 har att erbjuda så kan vi nog förvänta oss några riktigt stora spel 🙂

 5. Jag kan säga att jag helt klart är pepp. Förstår självklart dom som tycker att det är lite tidigt och att denna generationen kan klara sig ett år till eller så för även jag känner lite så, men det behövs en ny generation både för sony och för alla spelstudios. Man har pressat ps3:ans kapacitet till max känns det som nu och för att låta spelen få utvecklas mer så behövs det en kraftigare maskin. Tror att den kommer att vara dyr, det räknar jag med då det som sagt är en sony produkt men enligt mig får jag det jag betalar för och jag hoppas att dom kör på gratis online igen. Jag hoppas att dom inte ändrar på kontrollen allt för mycket, men kanske flyttar ena sticken, då jag faktiskt tycker om den. Den kommer nog vara rätt stor men jag är okej med allt sånt så länge det fungerar, och den lär ju vara snyggt designad då sony ofta gillar att ha snygga produkter. Det som jag ser fram emot mest är den nya tekniken om rycktena att dom lämnar sin cellprocessor för det betyder att det blir lättare att utveckla ock porta till den. Allt som allt så är jag peppad och ser fram emot att se livestreamen av pressconferensen 20 februari. Tack för en underbar podcast som vanligt! 🙂

 6. En tanke jag har appropå next gen konsollerna tror jag att det inte kommer handla så mycket om just prestandan på grafiken och dyligt. Utan jag tror att den konsollen med bäst media stöd gentemot folks hemma servrar och dyligt framför allt filformat stödet men även netflix appar och dyligt kan komma att gå vinnande ur striden eftersom det kan bli enkelt att få över icke spelande människa att ha en produkt där allt bara funkar( the apple way men utan filformatslåsningen). Då kommer man även att tänka på hur bra konsollen smälter in i vardagsrummet hos folk, med tanke på värmeutveckling och fläktljud. Detta kanske är mer av en önsketanke från min sida men jag hoppas verkligen att antingen ps4 eller motsvarande xbox ger mig denna möjlighet.

  Annars så tackar jag riktigt mycket för eran grymma podcast vilken förgyller mina torsdagar så att jag nästan inte har problem att gå upp på mornarna 🙂

 7. En PS4, hmm låt mig se, den ska definitivt vara riktigt tjock så att Sony kan släppa flera nya slimmade versioner av den efter en viss tid går, desto fler desto bättre faktiskt

 8. Det blev en lista. Uppfylls inte dessa kriterier blir det inget köp för mig. Och jag har ägt samtliga PSkonsoler tidigare.

  Detta är vad jag förväntar mig av PS4:

  Top notch prestanda i förhållande till priset. Både när det gäller grafik processor och hårddisk. Varken mer eller mindre.
  Ny programmeringsarkitekttur (finns det ordet på ens riktigt..?) som lätt kan anammas av kreativa spelskapare.
  En REJÄL uppdatering av handkontrollen!!! Gud nåde Sony om man bara har uppdaterat dualschock med lite touchfunktioner. Och snäääälla ge oss en ny, snygg och funktionell design som inte härstammar från 1994.
  En gedigen mediamaskin som kan konkurrera med t ex Apple TV i att hantera film musik, video och internet.
  Nya tunga speltitlar. Alltså INTE Metal Gear, Final Fantasy, God of War, Killzone eller nåt annat sömnigt. Next Gen BÖR bjuda oss gamers på någon ny spelserie att känna oss exalterade över, vilket i ärlighetens namn var ganska länge sen. Och en konsol är som vi alla vet aldrig bättre än dom spel som finns till dem.

 9. Hej. Här kommer mina tankar om/kring Playstation 4. Enligt vissa källor så är det tveksamt om konsolen kommer få namnet Playstation 4 med tanke på att i japan kan siffran 4 läsas som shi vilket betyder död. Den kan fortfarande heta playstation four. 4 är således otur och japaner är väldigt skrockfulla av sig. Tror den är svart och bakåtkompatibel och uppbygd i strukturen som en powerpc för att göra det lätt för utvecklarna. Tror att Sony kommer ta efter microsoft och deras xbox live för tillgång till onlinespel, appar och annat innehåll. Titta bara hur Sony införde playstation plus konton som inte ens fanns i PS3:ans begynnelse. Det har dessutom inte hänt speciellt mycket med ps3:ans interface genom dessa 8 åren,om man jämför med 360:ns dashboard som har fått sig 3 ansiktslyft sedan releasen. Kanske betalkonton ändrar på detta. Tror att handkontrollen kommer ha nån typ av touchskärm eller digital platta för att innföra en till dimension i spelandet. Sonys starkaste kort har alltid varit deras exlusiva titlar och måste behålla dessa även i framtiden. Vilket antiklimax om 20:e februari handlar om ett nytt tillbehör till playstation move.
  Har en liten fråga också. När jag var barn så var alla konsoler inräknade i hur många bitar de va. nes 8-bits, snes 16-bits, ps1 32-bits, nintendo 64 64-bits. Man pratar inte om detta längre. Varför? och om man skulle räkna in dagens konsoler i bits. Hur många skulle det vara då?
  Tack för en suverän pod
  MvH
  Magnus

 10. Vad kommer Sony leverera som inte Microsoft kommer? Liten skillnad på hårdvaran om man kan lita på ryktena men det som jag ser att Xbox’en vinner på är Kinect. Inte för att jag har en Xbox 😛 men kommer förmodligen köpa den nya konsollen från Microsoft för att Sonys nya maskin verkar inte komma med något nytt, men man får väll vänta och se.

 11. Jag är aspepp låt konsolvakan börja !!!!!!!!!!!!!!!!! Dock blir det nog inget förstadags köp men en 4 ska hem 😀

Comments are closed.