EP18 – Den om SimCity-debaclet, Tomb Raider, God Of War: Ascension, Pride of Baghdad, OZ – The Great and Powerful, Willow på bluray och Emperor Palpatine i en livmoder.

Nördigt EP18Debacle är ett bra ord. Det är kanske ett av de bättre orden i samband med lanseringen av SimCity år 2013. Och det är där vi börjar veckans show, för nu är det torsdag igen!

Recensionen av SimCity skjuter vi på till nästa vecka för det är värdelöst att recensera ett spel som inte fungerar ens på en grundläggande nivå. Däremot, i Speldelen, så har vi lirat både Kratos senaste arga äventyr och Lara Crofts potentiella pånyttfödelse. Det luktar SÄL om den senare.

I Comicshörnan tipsar Kjellin om Lejonkungen i Irak – Pride Of Baghdad. Serien kan komma att addera en helt ny typ av comic till din samling, en typ av grafisk novell som inte liknar något du läst tidigare. Vackert tecknat och hyperintressant set up.

I TV-seriedelen skapar Bengtsson och Hedlund en liten Cumberbitch-hörna och i Filmdelen så är det The Berglöf Show med stora recensioner av OZ – The Great and Powerful samt blu-ray-utgåvan av Willow (rosa fluffglasögon på).

Vi vill passa på att tacka igen för all den feedback vi fick från er lyssnare i jakten på vad kärnan i [NÖRD:IGT] är för Dig! I den första pausen i veckans show hör du ljudet från den första versionen av vår presentation vi ska använda mot potentiella samarbetspartners och du är mer än välkommen att komma med tankar kring den igen om det är något som saknas eller någon känsla eller något citat som fattas! Tack igen!

Trevlig lyssning!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

15 thoughts on “EP18 – Den om SimCity-debaclet, Tomb Raider, God Of War: Ascension, Pride of Baghdad, OZ – The Great and Powerful, Willow på bluray och Emperor Palpatine i en livmoder.”

 1. Hedlunds våta dröm? 😀

  “En helt ny tågsimulator har tagits fram på VTI i Linköping. Det är den enda moderna simulatorn i Sverige, nu är den klar för leverans.

  Det påminner om “På spåret” i dataspelsversion. Med hjälp av styrspaken gasar och bromsar föraren tågets framfart på den stora skärmen. Turen går de tre och en halv milen mellan Bankeryd och Forserum. Det gäller att ha koll på hastighet, signalsystem och hitta smidighet i körningen.

  Tågsträckan är identisk med verkligheten. Järnvägsövergångar, signalljus och annat är placerat på rätt ställen.

  – I grunden är det en PC för dataspel med ett starkt grafikkort, säger Mats Lidström, civilingenjör på VTI.”

  Finns video på http://nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=8386253

 2. Som prenumerant av Level läste jag idag senaste numret av tidningen. Tomb Raider får en 6:a i betyg, medans Sim City en 9:a. Efter att själv spelat dessa spel kan jag verkligen inte hålla med om speciellt mycket i recensionstexterna. Tack och hej Level. Ska i fortsättningen hålla mig till Nördigts sälar.

 3. Hmm… dom verkar riktigt intressanta, båda dom. Tyvärr saknas lämplig konsol, men det kanske är värt att skaffa. Sambon verkade positivt inställd till konsolköp också. Tack för tipsen!

 4. Hej! Byggläget verkar coolt, men det är någonting med shootingspel som jag verkligen inte klarar av. Att springa omkring i en fantasyvärld med svärd eller pilbåge känns bättre isåfall. Tack så jättemycket för tipset iallafall!

 5. Jag provade EVE online för något år sedan, men fastnade inte för det. Det känns som att det inte har åldrats så bra, det är mycket möjligt (till och med troligt) att jag hade fastnat stenhårt om jag hade spelat det när det var nytt. Efter lite tutorial lyckades jag ta mig ut och minea någon asteroid, men på vägen hem igen blev jag kapad av rymdpirater och stod på ruta noll igen. Jag försökte lite till, men det tog tid att komma in i och kändes ganska ödsligt för att vara ett mmo, så jag övergav det. Tack ändå för tipset 🙂

 6. Willow var långt ifrån den första Fantasy-filmen. Conan skapade ju en hel genre av barbar-filmer men det fanns även The Legend, Labyrinth, Never ending story, Dark crystal. alla main stream filmer. Tittar man i obskyra lådan finns det många fantastiska filmer i ordets rätta bemärkelse. Även Princess bride kom året innan Willow.

 7. Prynhawn Da, nördar!

  Fick just ett brev från EA.

  Ja, jag har LÄNGTAT efter nya Sim City….

  Det blev ju inte riktigt som man tänkt sig.

  Nu vill EA försöka släta över det hela med en liten gåva.

  Någon som har några tankar om vad man skall välja?

  “Vilka spel kan man välja mellan? ”

  Battlefield 3 (Standard Edition)
  Bejeweled 3
  Dead Space 3 (Standard Edition)
  Mass Effect 3 (Standard Edition)
  MOHW (Standard Edition)
  NFS Most Wanted (Standard Edition)
  Plants vs. Zombies
  SimCity 4 Deluxe Edition

 8. När ni snacka om SimCity så blev jag lite smått irriterad när ni sa EA hela tiden. De är ju trots allt Maxis som har gjort spelet. Ja, dom är en del av EA men de är Maxis som ville implementera online funktionerna och de är Studion Maxis som bjuder på gratisspelet man får. Och de är ju Maxis som sägs ha en dålig relation med Origin vilket sägs vara en av anledningarna bakom den här shit stormen.

Comments are closed.