INFÖR EP30: Ställ frågor till Bokhyllan och Lill-Löfet

Bokhyllan och Lill-LöfetDen här veckan dras med bortfall i personalen eftersom Bengtsson är på Gotland Game Conference och Kjellin har åkt hem (Polen).
Det betyder att det blir Hedlund och Berglöf som firar 30 episoder ihop med dig!

Vi ska recensera GRID 2 och After Earth men för att fylla ut showen lite till så har vi plockat in “Bokhyllan” Mats Nylund och Niklas “Lill-Löfet” Berglöf från The Extended [NÖRD:IGT] Family.

Och för att vi ska undvika TOTAL KORVFEST så gott det går så ger vi dig chansen att ställa en fråga du funderat länge på. Av naturliga skäl (men det är inget måste) så är det pluspoäng om du är en kvinnlig lyssnare. Eftersom, tja, korvfesten. Du botar liksom inte Denniskorv med isterband.

KÖR HÅRT, PEOPLE!

EDIT: Förklaringen till varför vi inte tagit in en kvinnlig gäst för att motverka korvfesten är att vi egentligenhade  Ina Bäckström bokad som gäst men hon ville hellre komma till oss när hela gänget var på plats. Och vi tyckte det var en väldigt bra idé.
Vi hamnade i en situation där vi inte hade tid att boka ny gäst, plus att vi inte ville det då vi helst ser att vi är full styrka på plats när vi har gäster för att få ut så mycket som möjligt av intervjun. Ytterligare ett alternativ hade varit att ta in Vanne Dupo, men även hon är bortrest (ihop med Peter). Korvfestvinkeln är mest på skämt eftersom vi är grymt medvetna om att vi saknar viktiga pusselbitar i vår uppställning och fick lösa den på bästa sätt utifrån våra förutsättningar denna vecka. //Hedlund

9 thoughts on “INFÖR EP30: Ställ frågor till Bokhyllan och Lill-Löfet”

 1. Jag har funderat hela 30 sek på den här: varför tar ni inte in en eller två kvinnliga gäster istället för Lill-Löfet och Matsu för att motverka korvfest? (Obs! Tycker dock de är superfina och bra! Men det var första tanken som slog mig när jag läste inlägget.) <3

 2. Vi hade egentligen Ina Bäckstöm bokad som gäst, men hon ville helst delta när hela gänget var samlat och vi kände inte att vi kunde eller ville ta in en ny gäst med så kort varsel. Dessutom vill vi vara full styrka när vi har gäster så att vi kan få ut så mycket som möjligt av intervjun. //Hedlund

 3. Hej Anna!

  Vi hade egentligen Ina Bäckström bokad som gäst, men hon ville hellre komma till oss när hela gänget var på plats. Dessutom hade vi inte tillräckligt med tid att boka ny gäst, plus att vi inte ville det så vi vill vara full styrka på plats när vi har gäster för att få ut så mycket som möjligt av gästen. Mvh //Hedlund

 4. Håller helt med Anna här, känns lite kontraproduktivt att ta in två snubbar (som jag också gillar FYI) och sen vilja undvika korvfest :).
  Måste ju finnas mängder med alternativ bland “the celebs”, eller varför inte ta in en kvinnlig lyssnare?

 5. (Skrev ett aslångt inlägg men det försvann när jag loggade in så hatar Disqus just nu men försöker väl igen nu då)
  I P3programmet Morgonpasset drog de idag igång en jättediskussion om vilken tvserie-karaktär som är den bästa, så det kan ni ju alltid diskutera sinsemellan.
  Det finns ju många roliga, kufiska och awesome personer som Sheldon i Big bang theory, Walter i Fringe osv. Många förslag som ramlade in var i stil med dessa men jag känner att vinnaren av det priset ska vara någon som en kan knyta an känslomässigt till. Någon en kan relatera till. För mig är detta Buffy Summers. Hon är inte bara rolig och kick-ass, hon har även genomlevt massa ångest och är mänsklig därimellan. Från kärleksproblem till att en närstående gått bort. Sånt är lätt att relatera till. Dessutom har hon varit min bästis i drygt 10år så därför hamnar hon på min förstaplats i den diskussionen.

  Förresten. Även om Tove inte är med denna vecka så kan jag väl lita på att ni tar upp det här med att Matt Smith lämnar Doctor Who i julavsnittet i December. Reaktioner och tankar på det?
  Min doktor kommer alltid vara David Tennant men jag tycker att Matt Smith är en duktig skådespelare och har gjort ett fantastiskt jobb. Men jag tycker att serien har blivit sämre och tappat i kvalité. Men precis som Tove skyller jag på Moffat. Så kommer Moffat vara kvar bakom spakarna även med nästa doktor så är jag lite rädd för vad som kommer hända med serien faktiskt. Jag tror att den börjar närma sig ett slut. Kanske är nästa doktor den sista vi kommer få se den här gången och sen läggs serien ner?
  // http://www.altheatrollet.blogg.se

 6. Tjena!

  Fyller på Emmas kommentar med att ni(Bokhyllan har ju koll) kanske kan diskutera de nya vändningarna i Whoverse. Kanske även kvinnlig doktor-diskussionen.

  Ska ni diskutera After Earth måste jag ju dela med mig att några blurbs från USA: (Filmtipset-användaren Myslas ska ha credden för att ha grävt upp dessa)

  “Is “After Earth” the worst movie ever made?”

  “The scorched earth left behind by “After Earth” is sure to leave a scar on everyone involved.”

  “Maybe next time Will and Jaden want to connect, they should just build a treehouse.”

  “One tries not to get cranky about bad science in sci-fi blockbusters, but this is a staggeringly dumb idea.”

  “A forgettable slice of cinematic nepotism.”

 7. Game of Thrones alltså.

  Eller ja, snarare George r.r. Martin.

  Vilket as!..

  Efter att ha sett klart episod 9 på säsong 3 utav Game of Thrones så har jag tappat suget lite, eller ja, ganska mycket faktiskt.. för bokhyllan som faktiskt har läst böckerna så kom detta inte direkt som en överraskning, men för oss om inte har läst det, (ja ni som sett det förstår precis vad jag pratar om) så fick det mig nästan att gråta, dock inte utav sorg utan mest av ilska.

  Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte reagerade ganska hårt på det hela, däribland så delades det ut lite slag och sparkar emot diverse livlösa objekt, däribland väggar. (Lyckades i min ilska sträcka låret.)

  Ska väl tillägga att jag i regel är en ganska lugn och sansad människa, brukar inte råka ut för så många ragequits eller dylikt.
  Så nu undrar jag då, hur kände ni, alltså både ni som läst och ni som inte har läst böckerna om detta?

 8. Med anledning av den rådande reboot-trenden inom både film, tv-serier och spel: vilka gamla klassiker skulle ni vilja se i ny tappning? Någon bra story som skulle tjäna på att berättas ur ny vinkel (könsroller, etnicitet osv), uppdateras med dagens teknik, eller som bara är så bra att ni vill ha mer? Och när vi ändå är inne på ämnet, vilka är era favoriter bland de reboots som redan gjorts?

  Tack för en fantastisk podcast!

  (Ps.Såg på Facebook att Hedlund lagt vantarna på ett ex av The Last of Us, och är sjukligt nyfiken! Får ni snacka om det än?)

Comments are closed.