INFÖR EP33: Ställ dina frågor till Maria Sjöberg

Maria SjöbergMålet med den vår den här podcasten är att nörda tillsammans med dig. Och att visa att nörderiet finns överallt. Och då vill vi också ge dig chansen att lära känna flera inspirerande, galna, passionerade människor där ute i nerddomen.

Maria Sjöberg är en sådan person. Vi vet faktiskt inte riktigt hur många sidor hennes nörderi har (vi ska reda ut allt det när hon är i studion) men vi vet att hon är både en HBQT-profil inom nördsfären samt att hon är en f.d. lolita!

Maria Sjöberg ska hjälpa oss att göra så att det sista avsnittet på säsong 1 av [NÖRD:IGT] goes out with a bang. Och Du kan också hjälpa oss med kreativa nördfrågor!

Kör!

4 thoughts on “INFÖR EP33: Ställ dina frågor till Maria Sjöberg”

 1. Jag har själv på senaste tiden blivit lite trött på representationen av kvinnliga karaktärer i spel och series som är två av mina stora passioner. Speciellt när det gäller Fantasy och rustningar. Kan ni inte snacka lite om det faktumet att kvinnliga karaktärer alltid klär sig i mindre kläder, mindre rustning. Även om två karaktärer, en kille och en tjej, båda har samma jobb att t.ex. döda drakar så är det viktigt att tjejen visar lite hud. Logiskt sätt så fungerar rustning som en person har lika och har exakt samma principer och användning oberoende av vilken kön man har.
  t.ex. Divinity: Original Sin:
  https://s3.amazonaws.com/ksr/assets/000/437/552/9c31192b7bd95ead7c5d31946171ffb7_large.jpg?1363018005

  Och lite roliga tumblr om ämnet:
  http://repair-her-armor.tumblr.com/

  http://bikiniarmorbattledamage.tumblr.com/

  http://eschergirls.tumblr.com/

 2. Jag skulle gärna höra era tankar kring detta:
  http://dresdencodak.tumblr.com/post/47724463171/inspired-by-anita-sarkeesians-video-game-tropes

  Och även andra titlar som skulle kunna må bra av lite förändring.
  (Jag menar inte bara ren “gender swap”, att göra alla män till kvinnor och tvärtom.)
  Att göra Samus till Samuel eller Nathan Drake till Nathalie Drake (dock är det väl exakt vad senaste Tomb Raider var), det känns rätt tråkigt och simpelt.
  Däremot skulle jag gärna spela som Elena Fisher i nästa Uncharted, med Drake some eventuell sidekick.
  Mindre fokus på att skjuta, klättra och hitta skatter mer fokus på dialoger, konflikter och kanske täcka något stort event som den reporter Elena faktiskt är!

 3. Glad sommar på er fellow geeks!

  Här kommer en två frågor till Maria.

  Inom jämställdhetsdebatten rörande spelvärlden lyfter man med all rätt oftast fram negativa och dåliga exempel på sexism å patrialkala strukturer. Men kan du (och även ni andra i studion) ge ett par exempel på spel och spelstudios som kan lyftas som positiva exempel?

  Min andra fråga är mer allmän, ge 3 tips om saker jag bör nörda (läsa, se, spela, uppleva) innan man kastar in Arthur Dents handduk?

  Puss å som vanligt tack för sveriges bästa pod!

 4. För att svara på Hedlunds reaktion, jag menar inte att Elena inte ska skjuta, klättra osv, bara att det blir mindre fokus på det.
  Elena skjuter en hel del men hon är aldrig den “One Man Army” som Nathan är och jag tror inte det är riktigt hennes karaktär heller, istället för att bara stoppa in Nathan i hennes kropp så skulle jag gärna se ett spel där man lägger fokus på Elenas styrkor, sen får hon gärna skjuta och klättra, jag vill till och med att hon ska göra det annars är det inte riktigt Uncharted 🙂
  Hoppas det förtydligar föregående inlägg.

Comments are closed.