INFÖR EP37: Nana, nana, nana, nana – BatFleck!

BatfleckNej, vi skapade varken uttrycket eller bilden du ser här ovanför. Men vi garvade och slog oss för pannan.

Men det var vår initiala reaktion. Till på onsdag har idén fått marinera och vi har fått tillfälle och vältra oss i vår egna fandom ett tag. Frågan är var vi står i frågan Ben Affleck som Batman då?
Vi vill att du gör samma sak. Ta ett djupt andetag, försök se på dig själv i helikopterperspektiv och … REAGERA!

Är Ben Affleck det givna valet?
Varför?
Varför inte?
Vem hade du hellre velat se?

Se till att ha de vuxna fan-byxorna på innan du går lös! Vi kommer definitivt försöka. Men vi lovar inget.

KOMMENTERA!

16 thoughts on “INFÖR EP37: Nana, nana, nana, nana – BatFleck!”

 1. Heath Ledgers medverkan i en Batmanfilm fick fans att gå bananas i förväg. http://imgur.com/MpguI Det gick ju ganska bra den gången trots allt…
  Meen, det är Superman vi pratar om. Och Zack Snyder. Var det verkligen dukat för succé innan Batfleck blandades in?

 2. Ben Affleck är inte riktigt känd som en skådespelare med stor “range”. I alla hans roller så spelar han alltid… Ben Affleck. Och Ben Affleck känns mer hemma på Bostons gator än på en country club. Det är kanske därför jag mötte nyheten med ett vemodigt “Näääääääääääääääääääääääääääääääääää”

 3. Ett ord: Katastrof.

  Affleck må vara en duktig regissör. Men mycket till skådis är han inte. Han är inget annat än en easy pick. Vilket jag tycker är konstigt. Main stream publiken kommer ju gå å se den här filmena i alla fall.

  Hade gärna sett någon relativt okänd underdog istället som kunde övertyga mig om att det är Batman jag ser och inte nån lökig skådis som gestaltar honom.

 4. Jag tycker inte Affleck är det givna valet, men jag tycker inte han är ett dåligt val. Han har bevisat i många filmer han har gjort att han är en bra skådespelare och framför allt regissör, så förhoppningsvis så smittar han av sig på Zack Snyder. Vad jag har hört från bl.a. Hollywood Babble-On så är han ett stort Batman fan så jag tror det kommer hjälpa en del, och så länge han inte använder den löjliga growlrösten som Bale använde sig av så kommer jag gilla karaktären Batman på film igen. Inget hat mot Bale, han spelade Bruce Wayne jävligt bra, men jag köpte inte för en jävla sekund att Bale var Batman i Nolan-trilogin.

  Jag vet inte vilken skådespelare som hade passat bäst, men jag hade nog velat att det skulle vara en skådespelare som brinner för källmaterialet.

  Fråga till Nördigt: Vad är era tankar kring ryktena om att Breaking Bad skådespelaren Bryan Cranston ska spela Lex Luthor i den kommande Batman vs. Superman filmen och att Matt Damon är en av de tänkta kandidaterna till att spela Aquaman i en kommande Justice League film?

 5. Jag hatar Pearl Harbour och Daredevil lika mycket som nån annan, men Affleck kan faktiskt leverera bara han får ett kompetent manus. Han är ju asbra i Argo. Kanske han får regissera också? 😉

  Känner även att av kritiken till viss del känns som att han är lite “safe to hate”. Känner inte ni också att ni suckar tungt när ni scrollar förbi veckans “Taylor Swift har många pojkvänner”-meme på 9gag/imgur/etc etc. Eller när Bieber/one Direction/Skrillex/”vad nu ungdomarna lyssnar på nu för tiden” är homosexuella/feminima(i en negativ konnotation) eller helt enkelt inkompetenta på det dom gör?

  Jag menar förståss inte att Affleck-kritiken jag sett på facebook och internet är misogynt eller homofobiskt i sin natur, men intelligensnivån har oftast inte varit särskilt mycket högre än ett enkelt “Noooooooooooooo”.

  Tack för en fantastisk podcast, och förlåt!

  PS: Kritiken/diskussionen på Nördigt håller ju förståss mycket högre kvalitet 🙂

 6. Han har ju rätt bra mun och haka för Batman. Vad mer kan man begära egentligen?

 7. Vi talar om uppföljaren till en Superman-film där stålis flyger omkring och raserar halva staden (dödar tiotusentals människor på köpet) och bryter sin mest karakteristiska kod som final, och folk är rädda att Affleck skall förstöra allt som Batman – En karaktär som inte är särskilt svår att tolka till att börja med? Nej, filmen lär bli “stupid fun” som föregångaren men Affleck kommer nog att sköta sig bra i rollen. Så länge han skippar pinsam “Bat-voice” á la Bale så blir det en förbättring.

 8. Gillade inte Daniel Craig som Bond på förhand heller, men ett bra manus kan ändra allt. Nu kan jag inte tänka mig Bond utan Daniel Craig trots att jag är uppväxt med Pierce Brosnan. Så i Ben Afflecks val avgör manuset det mesta om det blir en succé. MANUS MANUS MANUS

  Tack för en bra podd och gärna mer youtube-filmer när ni spelar spel. Saknar svensk tal i många spelyoutubekanaler…

 9. jag är väl en av (väldigt) få som faktiskt gillade daredevil. jag kan tänka mig att ben kan spela då även om han var rätt ostig i daredevil så har han utvecklats en hel del sen den tiden. bara att titta på filmer som argo och the town visar ju på att om han får vara med och bestämma lite så kan resultatet bli bra.

 10. Synd att Affleck börjar bli lite till åren. Jag hade mycket hellre sett honom gestalta den något yngre Terry McGinnis istället för en ny tolkning av Bruce Wayne. Han skulle då också slippa bli jämförd med Bale. Jag tror absolut att en Batman Beyond/Superman crossover skulle fungera, men risken finns alltid att det skulle flyga över huvudet på någon som inte tillber Batman på daglig basis. Dock en story som är väl värd att utforska, om än som animated series.

 11. Batman är endast en symbol, vem som helst ska kunna vara under masken! Låter bekant? 🙂

 12. Jag vill börja med att säga att Ben Affleck inte på något sätt är det självklara valet som Batman. Många vill förmodligen ta upp hans roll som Daredevil och påpeka hur dålig den var (vilket den helt klart var, oavsett hur gärna jag ville gilla den). Men ser man till förra årets Oscarsvinnare Argo så gör han där i mitt tycke en briljant insats. Detta visar att det inte är en fråga om hans skådespelartalang utan att det mycket en fråga om manus och regi för filmen.

  Jag hoppas på att den nya filmen kommer att gå åt Frank Millers “The Dark Knight Returns” riktning. En åldrar och förbittrad Bruce Wayne som kommer tillbaka för att återigen rädda staden Gotham.

  Sist av allt vill jag lysa upp kontroversen som uppstod 2007 kring castingen utav Heath Ledger som Jokern. Det kritiserades öppet och till och med Jack Nicholson, som dittills hade gjort den bästa tolkningen av Jokern, hånade Ledger och sa att det inte fanns en chans att han kunde göra rollen rättvisa. Batman kan ta fram det bästa ur människor och förhoppningsvis får vi se det igen.

 13. I ärlighetens namn så har jag inget problem med att Affleck blir den nya Batman. För om man tänker efter, nu när Christian Bale har porträtterat Batman i tre filmer så såg vi ju att han gjorde ett bra jobb. Men är det verkligen Bale som var det bästa med Nolan’s trilogi om den mörke riddaren?

  Jag tycker verkligen att Bale är det absolut sämsta med trilogin. Missförstå mig inte. Jag älskar filmerna men Bale gör en rätt så medioker presentation utav karaktären. Det bästa med filmerna är snarare allt annat. The Dark Knight var ju Jokerns film. Heath Ledger var ju så fantastisk i den filmen så fokuset behövde inte vara på Batman som karaktär. The Dark Knight Returns visade knappt något utav Batman (som mest försökte läka sin brytna rygg mestadels utav filmen, och som i resten av filmen var mest som en bi-karaktär).

  Jag tror att Affleck kan göra ett sjysst jobb. Argo bevisade att han vet hur man både gör och agerar väl i en film. Låt gå för att Daredevil var en kass film men det var så extremt mycket i den filmen som var mediokert och dåligt så hans agerande var knappast det största problemet.

  Jag tycker att internet har varit orättvisa emot Affleck. Det känns respektlöst att dissa en skådis innan han har visat vad han går för (om det däremot visar sig att filmen är dålig så är det ju en annan sak). I dagens internetklimat där folk “tror sig veta allt” så är det så otroligt få som verkar förstå att det är betydligt fler faktorer till om en film är bra än att huvudrollen spelas utav en skådis som man tycker om. Manuset, editeringen, regin och framförallt de andra skådespelarna är snarare betydligt viktigare för att en film ska vara bra. Ett exempel är ju filmen Oblivion: är det verkligen Tom Cruise och hans agerande som var det enda bra/det bästa med den filmen. Nej, sanningen är att alla aspekter med en film spelar roll.

  Ge Affleck en chans. Det kan bli skit, men det kan visa sig att hans Batmanfilm kan komma att bli ett mästerverk. Vem vet? men är det inte en del utav tjusningen också?

  Ps. Jag vill ge lite kärlek till Nördigt’s lyssnare. Oavsett vad lyssnarna verkar tycka om den här frågan så framför alla sina åsikter på ett konsekvent och vuxet sätt. Om ändå hela internet var som “Nördigt’s forum”?

 14. I pressmedelandet från filmen (Superman/Batman) så står det att Batman ska vara: “a man who is older and wiser than Clark Kent and bears the scars of a seasoned crime fighter” så för Affleck är det ju bara att sätta på sig sitt Argo skägg och spela den där Batman som är till åren, sliten och kanske till med lagt masken på hyllan.

  Tack för en under bar pod cast finaste nördigt gänget! (flåt <3)

Comments are closed.