HEDLUND: Tack för Din röst! (Svenska Podradiopriset 2013)

Hedlund ÖgonI början av denna månad avslutades omröstningen för Svenska Podradiopriset 2013 och jag, Berglöf, Bengtsson, Kjellin, Dupo, Sjöholm, Nylund och Lill-Löfet vill bara tacka ALLA som röstade på oss! Vi är väldigt glada och stolta över vår placering och vi ser det inte som något annat än en positiv framgång!

20130918-104033.jpg

2010, när vi gjorde RadioGamer, vann vi detta pris i kategorin Bästa Kultur & Nöje. Men det var som sagt med RadioGamer och [NÖRD:IGToch RG är två helt olika projekt i våra ögon, dessutom ser podcastmarknaden helt annorlunda ut idag jämfört med för 3 år sedan.
Vi befinner oss i en tid då podcaster tillslut håller på att bli ett känt format bland svenska folket. Det senaste året har antalet poddar producerade av stora, etablerade mediautgivare och personligheter ökat dramatiskt och i långa loppet är det bara bra. Min personliga uppfattning har sedan 2009 varit att podcaster är ett av de få sätten som kan göra radio väsentligt igen utanför nyhetsbevakning och sportsändningar.

Så i mina och teamets ögon betyder detta att våra placeringar på 5:e och 12:e plats inte är något annat än magiska. Vi är fullt medvetna om att omröstningen i sig är ganska okänd och smal och vi vet också hur svårt det är att motivera människor att klicka mer än en gång på internet såvida de inte får något för det (vi är likadana).
Men nu tittar vi på de stora podcastnamnen som ligger ovanför oss och inser att vi lyckas fightas med dem med vår smala, dumma, nördiga, nischade och passionerade lilla podcast. Och det gör oss stolta och oerhört tacksamma.

En dag vill vi kunna göra mer av denna podcast och site, vi vill kunna spendera arbetstid på den här redaktionen. Men vi är inte där ännu. Allt vi (och Swartling Produktion) får tillbaka i nuläget är Din uppskattning och nördkärlek. Och det kan vi leva på ett bra tag.

Så igen: Tack ALLA som tog sig tid och rösta på oss och ge oss så fina placeringar. Det motiverar oss och pekar på att vi kanske gör något bra med våra onsdagkvällar.

Eder tåg-indier,

//Hedlund

1 thought on “HEDLUND: Tack för Din röst! (Svenska Podradiopriset 2013)”

Comments are closed.