RECENSION: Diablo 3 (Xbox 360)

Admin-HenricInnan jag tar och gör min recension av Wonderful 101 tänkte jag bidra med mina intryck av Diablo 3 till konsol.

diablo-iii_Xbox360_cover

Jag har spelat Diablo 3 till PC en hel del. Min huvudkaraktär, Estelle (Demon Hunter), är Paragon 31. Paragon är något som ens karaktär ökar i nivå efter att man har nått maxlevel 60. Jag kommer inte gå igenom exakt vad Paragon innebär, men om du är intresserad kan du läsa mer om det här.

Mesta av tiden i spelet har gått åt till att öka i Paragon och samla guld, för att därefter köpa eller sälja bra föremål och vapen på aktionshuset. Jag blev dock hyfsat less på spelet och har inte spelat något mer sedan jag nådde Paragon 31. 

paragon 1Nu har jag dock fått chansen till att spela Diablo 3 till Xbox 360. Jag och några kompisar spelade tillsammans hemma hos mig i min soffa. Mina kompisar har spelat lika mycket Diablo 3 till PC som jag och vi alla är lika imponerad över konsolversionen. Den stora frågan vi alla hade var “Hur fungerar spelet med handkontroll?” och svaret är att spelet fungerar klockrent med handkontroll. Jag själv hade velat ha möjligheten till att spela PC-versionen med handkontroll, men det går tyvärr inte.

4-spelareMed högra styrspaken kan du hoppa undan för att undvika jobbiga slag från fiender. Mycket smidigt att använda på bossar, till exempel The Butcher. 

Det vi alla störde oss på är när någon ska ändra sina attacker, magier, utrustning och färdigheter. Vid lokalt spel pausas spelet medan spelaren göra sina ändringar och när fyra spelare får nya egenskaper samtidigt vill göra ändringar kan det ta en stund innan spelet fortsätter.

menyFast detta moment kunde ändå vara kul, för vi kunde diskutera utrustningen och vilka attacker man borde använda.

legendaries

En annan mycket rolig sak med konsolversionen, man hittar mängder med legendariska föremål! Loot-systemet fungerar bra mycket bättre än PC-versionen och i konsolversionen finns inte aktionshuset. Det gillar jag verkligen!

Jag tycker att Diablo 3 till konsol är riktigt bra och kan verkligen rekommendera spelet till de som funderar om det är värt att spela. Speciellt skoj är det tillsammans med vänner! Har du däremot lagt ner ett hundratal timmar på PC-versionen kan konsolversionen vara mindre intressant. Speciellt i och med expansionen som kommer och att aktionshuset ska bort och loot-systemet ska förbättras.

Jag lär dock slöspela Diablo 3 på Xbox 360 framöver, men jag kommer skaffa expansionen till PC. Det beror helt och hållet på att jag har lagt ner så pass mycket tid på min Estelle.

//Admin-Henric