EP45 – Den med svensk dubbning, Barnkanalen, Trekkers, holodeck-golfbanan, GTA Online, Wind Waker HD, The Wolf Among Us och Henrik Bennetter

EP45Det bästa med nördar är att de finns överallt. Och då menar vi ÖVERALLT.
Visste du till exempel att en av SVT:s hallåor i 1998 var en Trekkie? Eller Trekker. Sorry.

Den här veckan gästas vi av Henrik Bennetter, f.d. hallåa, projektledare på SVT och nörd. Han berättar om hur han försöker påverka svensk dubbning av barnprogram för att göra karaktärerna djupare och programmen lite mer intressanta och toleranta. Dessutom pratar vi om Star Trek The Experience i Las Vegas. Den du.

I TV-seriedelen handlar det om Doctor Who, Sherlock och lite Battleship Yamato 2199.
Filmdelen sprider ryktet om Beetlejuice 2 och Speldelen behandlar Wind Waker HD, The Wolf Among Us och GTA Online.

Och denna veckas show blev lång. LÅNG I TELL YA!
Tack och förlåt!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

1 thought on “EP45 – Den med svensk dubbning, Barnkanalen, Trekkers, holodeck-golfbanan, GTA Online, Wind Waker HD, The Wolf Among Us och Henrik Bennetter”

  1. Det här var ett av de bästa avsnitten på länge. Skulle gärna vilja höra Henriks tankar kring spel för tjejer då han sa att han har en dotter och en son och åtminstone jag uppfattade det som att han tyckte att det är svårt att hitta bra spel för båda barnen. Jag har nämligen också både en dotter och en son som jag har svårt att hitta lämpliga spel till (dottern är 8 och sonen är 5) förutom legospelen som vi spelar tillsammans. Det som däremot inte har varit svårt är att fostra dem in i nörderiet. Båda barnen gillar nämligen superhjältar och det är då både DC och Marvel som går hem. Jag har även fått dem att se den nya Thundercatsserien som åtminstone jag tycker är riktigt bra, därför tycker jag att det är synd att det bara blev en säsong av den (om man gillade den gamla Thundercatsserien när man var barn ska man definitivt se den nya då den faktiskt är bättre).

    Har mycket mer att säga känner jag men jag avslutar här då jag känner att inlägget blir lite för långt annars. Men jag kommer säkert att komma med fler inlägg längre fram. =)
    Anyhow, keep up the good work!

    Mvh
    Daniel Ahlqvist, Piteåbo och nörd i förskingringen (närmare bestämt Sundsvall)

Comments are closed.