INFÖR EP63 – Guilty Pleasure

Guilty Pleasure“A guilty pleasure is something one enjoys and considers pleasurable despite feeling guilt for enjoying it. The “guilt” involved is sometimes simply fear of others discovering one’s lowbrow or otherwise embarrassing tastes, such as campy styles of entertainment. Fashion, video games, bachata, music, films, and junk food can be examples of guilty pleasures.”

Så beskrives Guilty Pleasure på Wikipedia.

Men vad har Du för guilty pleasure?
Och hur vad är det som gör något till ett guilty pleasure för dig?
Och var går gränsen för vad som är ok att ha som guilty pleasure?

Vi tänkte prata lite om guilty pleasures ikväll och vi vill hemskt gärna att du är med i diskussionen! Posta dina tankar här nedanför!

19 thoughts on “INFÖR EP63 – Guilty Pleasure”

 1. Min guilty pleasure är nog att jag är svag för ALLT med superhjältar, framförallt film Ja, tyvärr även dom som klassas som dåliga, såsom green lantern, green hornet, och dare devil, framförallt när dom gör förvandligen, (när peter parker upptäcker och experimenterar med sina krafter precis som green lantern, eller i man of steel när Clark reser runt och hjälper folk som en outcast) skäms lite över att jag någonstans i grund och botten gillar ALLA superhjälte filmer, vissa är sämre o vissa bättre, sitter just nu som en galning i fosterställning och längtar till Arrow-spin-offen om “the Flash” som kommer i höst! o ja, ja kommer sitta såhär tills dess! Ps, tack för tipset om Ms Marvel Comicen, längtar efter fortsättningen! live long and prosper!

 2. Jag är djupt inne i att läsa Young Adult böcker som “Hunger Games” och “Divergent” och fan, jag är en 24-år gammal man men jag älskar tonårsromanser i YA böcker…. Ser faktiskt fram emot Divergent filmen…four har ett sånt mörkt förflutet..
  ÄNDÅ!
  Definitionen av guilty pleasure är ju klar, men frågan är hur skyldig man känner sig. Om alla i ens vänskapskrets tycker illa om en sak men man känner sig trygg i t.ex. MLP:FiM blir det inte riktigt guilty pleasure, alla måste hålla med om att det stinker men ändå tycker det är charmigt för att det ska kallas guilty pleasure

 3. Mitt guilty pleasure är engelskt porslin. Det går an att erkänna att man blivit anglofil för att man t ex älskar Sherlock och Dr Who men att dammsuga Tradera efter koppar och fat?!
  Njae, känns lite tantvarning på det va? Men det är jäkligt mysigt med afternoon tea klink när David Tennant drar igång 😉
  //Linda

 4. En guilty pleasure för mig är något som man själv tycker är bra men som man skulle tycka vara skämmigt att erkänna att man tycker om inför sina vänner.
  Något som man läser/lyssnar/tittar på i smyg.

 5. Fy tusan vad jag kan relaterar. Sluta skämmas, dra på dig en batman-keps och äg det. Eazy-A style!

 6. Min Guilty pleasure är “My Little Pony: Friendship Is Magic” Folk tittar så konstigt på mig när jag säger att jag gillar det.

 7. 25år och still going strong i pokémon träsket, både serien och spelen, korten la jag dock på hyllan som liten! 🙂

 8. Har väl 2 st sådana.
  2 1/2 men. Kvinnohatande, homo & transfobisk skit men ändå kollar jag. Varför?! Vet knappt själv. Är ju som mest bara småroande för stunden ändå.
  Sen så är det Pokémon the animated serie och kortspelet. Jag är ju ändå snart 28 år, jag ska ju inte hålla på med sånt. Det känns lite fult och skämmigt. Speciellt eftersom det inte var något jag höll på med som barn utan det har kommit senaste året.

 9. Är helt klart att sett 8+ säsonger av reality-serien “Familjen Kardashian” (eller Keeping Up with the Kardashians) 😀

 10. känns som man kommer undan mer om man har nördiga kompisar även om man är nördiga på lite olika sätt.
  de förstår ju till exempel varför jag tycker om att “sätta mig utanför min hobbitthåla i lord of the rings online och kasta i metspöt i bäcken fånga en fisk och fira med att röka lite longbottom weed” vilket kanske inte är nått man snackar om med folk som inte är särskilt nördiga

  /jocke (vet inte varför jag inte kunde använda facebook-kontot utan blev nått namn jag reggade för 4 år sen)

 11. Själv tycker jag illa om groupthink hatande endast för att det är populärt. Om någon gillar Daredevil så låt dem gilla det. Jag tycker Daredevil och Man of Steel var ok. inte superba men helt ok

 12. Min guilty pleasures är eran podcast som jag väntar på fram till torsdag efter 10 så att jag kan lyssna på

 13. Är hopplöst förälskad i filmer av typ: Sharkonado, Alien vs. Avtar, The Day the world stopped, med den fantastiska repliken av en tankeläsande utomjording “Who is Angelina Jolie, and why do I remind you of her?”

  Tallyhoo!!!

 14. Lite för obekväma diskussioner! När man leker djävulens advokat eller bara är konträr, oavsett om det handlar om politiska utspel kring lajv-världens misogyna tendenser eller om det handlar om att det var bra att det bara gjordes en säsong av Firefly. Jag vet att jag oftast mest är irriterande, men jag har så hjärtans roligt att det måste räknas som en guilty pleasure.

 15. Svar till Tove efter EP 63

  Fastnade i Kardashians träsket när jag någon gång för några år sedan satt och zappade lite på tvn och det
  visade sig att kanal 5 sände ett avsnitt av “Kourtney and Kim Take New York”. Började kika lite då och tyckte att det var ju lite småroligt, sen att det filmades i NY var också trevligt då jag verkligen gillar den staden. Några dagar senare såg kikade jag i tv-tablån och såg att de skulle visa ett till
  avsnitt och sedan var man fast. Nu var det dags att googla lite på hela den familjen då jag visste ingenting om dem förutom att Kim hade en stor röv och var på bild i olika skvallertidningar hela tiden. Då det fanns två säsonger av denna serie så började jag glo på den på play-kanaler. När jag sett klart det så såg fanns det en spin-off serie ”Khloé & Lamar” och fastnade i den. Nu kände jag att det var dags att backtracka.
  På den tiden hade det sänds fem eller sex säsonger av ”huvudserien” Keeping Up with the Kardashians USA och just nu håller man på visa den nionde säsongen.

  Varför jag ser detta program är nog ganska svårt att svara på men gissar att det är en slags tillflyktsort och en hel del roliga karaktärer (Scott, Lamar, Bruce mm).

  = Guilty Pleasure 😀

Comments are closed.