Inför EP65 – Vilken fiktiv pryl skulle du vilja ha i din ägo?

Ett fullt fungerande lasersvärd? Den flygande skateboard:en från Back To The Future II? En Nimbus 2000? Eller din alldeles egna Batmobile? I så fall, ännu viktigare: vilken Batmobile? Tumblern, Adam West-varianten eller någon annan?

lightsaber[NÖRD:IGT] lägger den här veckan det mesta åt sidan för att diskutera det viktiga 😉 här i livet – prylar! Vi vill veta din åsikt: Om du får fria händer att välja, inga begränsningar, ingenting är omöjligt, bara din egen fantasi sätter stopp – vad skulle du vilja ha för fiktiv pryl och framför allt – varför? Och vad skulle du göra med den/det? Är det något från din favoritfranchise som du alltid drömt om att ha, eller finns det något annat där ute i den fiktiva nördvärlden som skulle passa utmärkt i dina händer? Kommentera här i bloggen nedan, på Facebook.com/nordigtnu eller på Twitter eller maila! Berätta så diskuterar vi i EP65!

huvrsss

19 thoughts on “Inför EP65 – Vilken fiktiv pryl skulle du vilja ha i din ägo?”

 1. Detta har troligen med att göra att jag spelar Batman: Arkham Orgins just nu. Den pryl jag skulle vilja ha just nu är detectivvision. Inte för att igentligen skulle ha någon nytta av den i mitt nuvarande liv men mest för att det är en cool grej.

  Om jag fick den skulle jag nog bli en asgrym polis.. eller skulle jag använda den till min egen vinning? vem vet?

 2. Hermiones Time-Turner.
  Tänk att sitta hela dagen och se på film, spela, läsa och kanske hinna med att städa lite och diska och sen bara vända time-turnern och göra det som en egentligen skulle gjort, typ plugga eller jobba.
  Bästa grejen ever.
  (Dock superlätt att missbruka. Därav Ministry of Magics beslut att förstöra den.)

 3. Teleport-klocka… helt klart! Men det förutsätter att man kan teleporteras utan en mottagarteleport, man typ teleporterar sig via GPS koordinater eller nått! 😀 Jobbigt dock om det blir fel, och man teleporteras till botten av stilla havet. Och sen måste den ju såklart vara portabel, så man slipper one-way-trip. Jobbigt om man åker för att chilla lite i nordkorea och sen måste försöka förklara hur man kom in, för att få komma ut! o..O

  Alternativt, någon osynlighetspryl. Helt klart värt att gå på bio gratis, slippa stå i kö i alla event någonsin typ, samt att givetvis komma till alla ställen man annars inte kan komma in på. 😉

 4. En sonic screwdriver hade inte varit fel att äga. Den fungerar ju på det mesta, utom trä, och man hade kunnat fixa full täckning på telefonen var man än befann sig.

 5. En TARDIS skulle vara bra att ha, men om den är lite för OP för den här frågan skulle en Sonic screwdriver alltid vara användbar (eller sonic pen, den har ju ett extra användningsområde!)

 6. Jag skulle helt klart vilja ha en TARDIS och om Doctorn skulle följa med skulle jag inte klaga. (Man behöver ju någon som kör.)

 7. En Sonic Screwdriver eller varför inte en Sub-Etha Sens-O-Matic, så man enkelt vet när man ska använda sin elektroniska tumme och lifta runt universum med sin handduk och guiden. Men om vi ändå är inne på “Liftarens guide” så hade jag nog allra helst sett Marvin (dock måste han ha Allan Rickmans röst)!

 8. Som hjärntvättad gamer törstig på nya upplevelser, skulle jag inte banga på mjukvara och hårdvara som gör det möjligt att plugga in sig i ett Matrixaktigt program.

  Minus Keanu Reeves väsande fjortisstämma.

  Och minus hälsoriskerna.

  Men tänk allt annat ballt man skulle kunna göra!

 9. Tänkte säga lasersvärd men Matrix lät sjukt fett så det får helt klart bli det! Smidigt att gå i skolan då med ;P

 10. Tony Starks Dator/AI JARVIS (Just A Rather Very Intelligent System), eller en Iron Man (Mark V)

 11. Jag har alltid undrat vad som skulle hända om man använde en Portal gun och sköt ena portalen på, säg, Sergels Torg, och den andra på havets botten. Så jag väljer en Portal gun.

  Bubblare:
  Rico Rodriguez’ grappling hook och oändliga förråd av fallskärmar (från Just Cause 2), men bara om hans benmuskler ingår.

  PS. Skulle vara coolt att ha ett lasersvärd, men herregud, om man tappar det i golvet har man ju inget golv längre.

 12. Om jag får Excalibur, betyder det kommer med följande effekt att jag blir kung av England då? 😉
  Annars så skulle jag säga att jag vill ha EDI från Mass effect installerad i mitt hus, som kunde hjälpa till. Och även komma med ett skämt! 😛
  “That was a joke…”

 13. Hej nördar!

  Kunde ju inte joina er ikväll, men jag hoppar in i diskussionen på ett hörn så här istället!

  Jag har alltid velat ha möjligheten att stoppa tiden. Med tanke på hur kort tid vi människor finns till så skulle detta ge mig möjligheten att få uppleva lite mer, liksom.
  Att få stoppa tiden och kunna röra mig runt i tidsrummet skulle vara coolt. Då skulle jag nog bege mig ut i rymden för att se om Garrus (Mass Effect) och hans kattfolk finns på riktigt. Plus att jag aldrig mer kommer att komma sent till någonting, ever. Jag är inte beroende av tiden 🙂

  //Hedlund

 14. Skulle lätt välja USS Enterprise NCC-1701-E eller USS Voyager NCC-74656. Helt pga att dem är de enda skeppen jag känner till som kan nå en Warp-faktor på över 9.0 och det lär behövas om man ska utforska galaxen. =)

 15. Lasersvärd och gigantiska skepp i all ära men nog vill väl alla egentligen ha KITT från Knight Rider (nickande och norrländskt Inandnings-JO)

 16. Sant, fast jag skulle hellre vara doktorn själv, tusen år att resa genom tid och rum skull inte vara fel.

Comments are closed.