Inför: OITNB-special!

OITNB_Google_Banner_UPDATETrots att vi egentligen har sommaruppehåll så kan vi inte låta bli att nörda vidare med ännu ett specialavsnitt.

Vi kan ju inte låta hela sommaren passera utan att överanalysera (och spoila skiten ur) Orange Is The New Black S02!

Vi vill gärna ha din input också! Vad tycker du om nya säsongen? Har du någon specifik favoritkaraktär och i så fall vilken och varför? Är det någon som du ändrat uppfattning om sedan första säsongen? Dela med dig av dina åsikter! Kommentera i blogginlägget eller på Facebook/Twitter så spelar vi in på onsdag 9/7!

Vi hörs efter 10!

4 thoughts on “Inför: OITNB-special!”

 1. Jag älskade säsong 1, och säsong 2 gjorde mig inte alls besviken. Det är sällan man ser en serie med så trovärdiga karaktärer, som man antingen älskar att hata, eller hatar att älska. Piper är verkligen bara en karaktär bland alla andra (och är faktiskt en av de mindre intressanta, tycker jag).
  Vee är helt underbar som antagonist. Det är så svårt att veta var man har henne – ibland blir man säker på att hon verkligen är helt ondskefull, men så gör hon något som får en att tvivla på om det verkligen är så. Och så velar man igenom nästan hela säsongen. Men ja, sen så kommer ju slutet och då får man ju se vad hon är kapabel till.
  Jag gillade Pensatuckys utveckling, där hon lite grann verkar inse hur otroligt galen hon var tidigare. Och de där post-fighting-tänderna var… intressanta.
  Lorna är nog min favorit, till stor del för att jag älskar hennes sätt att tala sådär släpigt med vad jag tycker låter som en härlig New York-accent. (Ja, jag gillar sånt.) I fängelset framstår hon som en genuint trevlig människa, vilket jag gillar – det är ju klart att inte alla blir helt förhärdade för att de sitter i fängelse. Hennes backstory gjorde det ju dock rätt tydligt att hon har mer än en skruv lös, men jag gillar henne ändå…

  Det enda riktiga klagomålet jag har är att jag tyckte grejen med att Piper gjorde sig skyldig till mened, inte ledde till någonting. Hon ljög inför domstolen, medan Alex berättade sanningen. Det avsnittet slutade med en sån cliffhanger, som att “nu sitter Piper minsann i klistret, för nu förstår domstolen att hon ljugit”, men sen hände inget mer med det. Eller så är det bara jag som fullständigt missade några konsekvenser.

  Överlag tyckte jag säsong 2 var minst lika bra som säsong 1. Finalen var väldigt tillfredsställande, även om jag gärna hade sett Vee i nästa säsong också…

 2. Gillade säsong 2 nästan lika mycket som 1, även om jag kanske inte är lika nykär i tvåan som jag var under första säsongen. (House of Cards-syndromet?)

  Säsongens stora behållning är i mitt tycke kriget mellan Red och Vee, och till viss del latiotjejerna i köket. Vee kom in och blåste nytt och fräscht liv i serien och även om jag inte gillar hur mycket hon manipulerar stackars Crazy Eyes. Nu slutade ju säsongen som den gjorde och det är ändå lite synd att Vee inte kan vara med på samma sätt. Bra antagonist!

  Övriga karaktärer går väl mest runt och småputtrar, tycker jag. Lorna fick en härlig flashback och vi blev varse om precis hur knäpp hon är. Nicky puttrar på, men sista avsnittet väcker en del frågor och tror hon kommer få mer utrymme i säsong tre, med tanke på *host* knarket *host*.

  Barn-karusellen är urtrist, tycker jag. Orkar inte med det paret längre.

  Säsongens andra plustecken:

  Pennsatucky
  Ledningsbråket
  Caputo som basist!
  Pornstasches comeback och uttåg
  När Larry fick en snyting
  Taystee och Poussey!
  Kommer inte ihåg vad hon heter, men cancerkvinnan
  Klitoris-gate

  Och minus:

  LARRY – Zzzzzzzzzz
  Matstrejken
  SoSo – Kul första fem minuterna, sedan olidlig
  Pennsatuckys förra entourage
  ALLDELES för lite Sophia(Laverne Cox)
  ALLDELES för lite Alex Vause(Laura Preppon)
  ALLDELES för mycket Piper
  Lite för mycket av den fete rolige vakten. Less is more där, tycker jag där.

  Säkert glömt hälften nu, men va fan.
  Ska bli kul att höra vad ni tycker!
  Peace

 3. Väldigt grovt skulle jag säga att säsong 1 var kraftigt mycket bättre än säsong 2.

  När det gäller individuella karaktärerna:
  -Pensatuckys utvecklar sig i en positiv bemärkelse och är lite små rolig.
  -Piper håller en fortsatt hög nivå och känns oberäknelig.
  -Red hade en väldigt jobbig säsong helt enkelt.
  -Latino-gänget i köket var bra att de fick mer “air time” så man fick veta lite mer om deras bakgrundshistoria.
  -Hela grejen med Vee och gänget anser jag vara en av anledningarna till att säsong 2 sjönk i kvalité, noll kreativitet med att ta in en modersgestalt som ska styra och ställa tills “ungarna” gör uppror…
  -För lite Pornstach.
  -Alex V. intrigerna var på en lagom nivå under säsongen. Tyvärr kommer hon nog ta väldigt mycket plats nästa säsong.
  – Barnet….. zzZzzzZzzzzZzzzz

  Det jag tycker är mest synd med säsong 2 är att man får veta ytterst lite om bara några få karaktärers livshistoria, helt enkelt hur de hamnade i fängelse och varför.

  Tyvärr är fallet som vanligt i denna serie som i världen, money rules då de visste tidigt att de skulle spela in en 3:e säsong vilket tydligen redan gjorts.

 4. Jag bor i Brooklyn, New York, och lagom till att jag sett igenom andra säsongen körde Netflix ett promotion-event ett stenkast från där jag bor. Dom hade skaffat en foodtruck som gav ut gratis “chocolate-vanilla swirls” (mjukglass) och “crazypyes” (jordgubbspajer) och för ett nyfrälst OITNB-fan var detta ett dröm-event! Förutom gratis efterrätter gav dom också ut planscher på alla karaktärer (jag valde självklart Captain Janeway.. Ursäkta, Red) och dom hade även en stor bild på hela gänget med två ansiktshål utskurna så man kunde stoppa in ansiktet från baksidan av bilden och ta ett kort där det ser ut som att man är en av fångarna. Alla som jobbade med eventet var utklädda till vakter eller fångar och tydligen kom skådespelerskan som spelar Rosa förbi en sväng, hon bor i krokarna också. Kort sagt, bra jobbat Netflix!

Comments are closed.