RECENSION: Diablo III: Reaper of Souls – Ultimate Evil Edition

Diablo 3 Förra året fick jag chansen att testa Diablo 3 till Xbox 360, vilket jag gillade skarpt, men inte som en ersättare av PC- eller Mac-versionen av spelet. Nu har det dock nästan gått ett år sedan jag spelade på min munk Ivon, kommer den nya versionen av Diablo 3 förbättra hans speltid? I Diablo 3: Reaper of Souls – Ultimate Evil Edition får du originalspelet, expansionen ”Reaper of Souls” samt lite annat bonusinnehåll som bara finns till konsolversionerna. Till Playstation 4 har Blizzard även slängt med fiender från Last of Us och skapat en utrustning som hämtar inspiration från Shadow Of The Coloussus. ps4 Ett bekymmer jag hade innan jag började spela Ultimate Edition var om jag nu blev tvungen att börja om från början, men icke! Genom att synka mitt Xbox Live-konto och PSN-konto till Battle.net, kunde jag exportera min sparfil från Xbox 360 och importera den till Playstation 4 utan några som helst problem. Det gillar jag! d3 Spelet ser riktigt bra ut i 1080 p och 60 fps. Jag har ännu inte märkt av någon sämre bilduppdatering när det är massor med saker på bildskärmen. Däremot när jag kör med PS Vita, via remote play, är det inte lika bra bilduppdatering. Fast, det kanske inte är så konstigt, då spelet är nog inte tänkt i första hand att spelas på Vita. Utan jag ser det mer som en cool feature. Kontrollen är inte helt perfekt på Vitan, vilket kan vara irriterande. Till exempel hamnar R2 och R3 på touch-ytan på baksidan av konsolen. Om TV-apparaten är upptagen av annat och jag känner ett behov av att dräpa lite demoner, då kan jag tänka mig att köra med Vitan.  vita Jag har testat att spela med två polare, varav en var hemma hos mig och den andra anslöt vårt spel via PSN. Det fungerade klockrent. Att Blizzard sedan har lagt till individuell loot är ett plus också. I föregående version av Diablo 3 så fick alla (som spelade på samma konsol) slåss om looten. Nu fördelas vapnen och utrustningen runt till alla spelare. Men, det är lite drygt när alla vill byta ut vapen och utrustning, samt ändra skills. Det är endast en spelare i taget som kan göra detta, vilket kan ta en stund (fast bara när det är lokalt multiplayer). Det finns dock en genväg genom att använda styrkorset om man vill ta på sig något av de föremål som  man senast plockade upp. skills Det är lite synd att bara någon vecka efter att Diablo 3: Reaper of Souls – Ultimate Evil Edition släpps till konsoler, så släpper Blizzard patch 2.1.0 till PC-versionen. Där spelare ges möjligheten att köra ”Seasons” och mycket annat skoj. Jag är lite osäker på när denna patch kommer till konsolversionen, men jag hoppas att den kommer snart. För jag kan helt klart tänka mig att fortsätta spela på min munk och dräpa demoner på PS4, men just nu lockar PC- eller Mac-versionen mer med allt nytt innehåll där! //Admin-Henric