EP86 – Den med Orvar Säfström, Star Wars Episode VII-trailern, italienska c-filmer, hårdrocksminnen, Suicide Squad-castingen, Nightcrawler, LittleBigPlanet 3 och julnörderier

nordigt_86
Den här veckan har [NÖRD:IGT] eminent besök av filmkritikern, programledaren, journalisten och nördkonsertentreprenören Orvar Säfström!

Panelen, bestående av Vanne, Peter, Niklas och Tove, benar i Orvars mångsysslande karriär – vi pratar bland annat om hårdrocksminnen, ZTV-tiden, Commodore 64 och italienska kopior av amerikanska storfilmer. Orvar berättar också om sitt nuvarande engagemang i nördiga konserter, hur det började och hur det har utvecklats. Och givetvis blir det väldigt mycket filmsnack.

Tack till alla lyssnare som bidrog med roliga, intressanta och kluriga frågor!

I filmdelen pratar vi tillsammans med Orvar om Star Wars: Episode VII: The Force Awakens-trailern och om våra förväntningar på det slutgiltiga resultatet. Vi diskuterar också rollistan till DC:s kommande Suicide Squad-film, och Niklas och Tove har också sett Jake Gyllenhaal-thrillern Nightcrawler som de ger sina intryck av. I speldelen blir den en recension av LittleBigPlanet 3, som Tove har lirat.

Slutligen tar vi upp ett lyssnarmejl om nördiga jultraditioner och går laget runt med jultips.

Tack & förlåt!

Puss hej!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

8 thoughts on “EP86 – Den med Orvar Säfström, Star Wars Episode VII-trailern, italienska c-filmer, hårdrocksminnen, Suicide Squad-castingen, Nightcrawler, LittleBigPlanet 3 och julnörderier”

 1. Eftersom vi glömde en femte tv-serie på min topplista tar jag den här. Det är Buffy, förstås.

  MVH
  /Orvar

 2. En av de mest kompletta nördigt episoderna hittills, ni fick med istort sett alla mina stora intressen i och med snack om både dödsmetall, symphonisk musik adderat till de vanliga nördigt ämnena, vilket får mig att undra något jag funderat på länge, varför pratar ni väldigt sällan musik i nördigt?, är det för att det ligger Peter för nära jobbet?. Jag skull gärna höra er tipsa om musik, oavsett genre och smak.

  Hur som helst, sinnesjuka tack till Orvar för hans medverkan, han rockar som satan!
  Även stort tack till nördigt med, ni gör alltid min vecka bättre!

 3. Orvar, tack! Mycket kul att lyssna på dina tankar och erfarenheter!

  Kan vi inte bestämma att du gör mer frekvent comeback i denna pod! 🙂

 4. Grymt med Orvar med i avsnittet. Löve it! 🙂

  och några till julfilmer jag tycker ni glömde, Gemlins! Sketa bra julfilm 🙂 Samt, Päron till Farsa firar jul 😀

 5. Hej!

  Det här med att redigera film hemma är något jag funderat på ett tag, men aldrig fått tummen ur. Typ en film som The Hobbit är ju ett par timmar för lång, hade vart gött å kunna redigera ner till lagom längd.

  Har ni, eller Orvar om han kan se det här, tips på några bra program man kan använda till sånt? Helst så gratis som möjligt, eller iaf inga multumkostnader.

  Tack!

 6. Förstår inte problemet Peter har med skilda film och tv-serieuniversum. När det kommer till just serier (ja enbart serier=tidningar för att klargöra den diskussionen, om nu alla bara kunde lära sig detta.) så finns det ju en hel uppsjö olika universum både hos DC och Marvel.

Comments are closed.