Inför EP86: Orvar Säfström gästar [NÖRD:IGT]!

IMG_0693.JPG Journalist, programledare, filmkritiker och även musiker med hastigt förflutet i bland annat Entombed! I veckans avsnitt gästas vi av den mångsidige Orvar Säfström!

Förutom det ovannämnda så har Orvar på senaste tiden även varit med och anordnat en rad konserter med musik från bland annat spel- och filmvärlden. Den senaste i ordningen har premiär senare i vår och fokuserar på fantasygenren med musik från bland annat Lord of The Rings och World of Warcraft.

Har DU något du vill fråga Orvar? Sound away här i kommentatorsfältet så ställer vi honom mot väggen under veckans inspelning!

8 thoughts on “Inför EP86: Orvar Säfström gästar [NÖRD:IGT]!”

 1. Hej goa Nördigt gänget!
  Jo, jag är nyfiken på två saker.

  1. Vilket är Orvars favoritspel genom tiderna?
  2, Nu när spelmediumet alltmer tar in ton och känsla mer och mer som film. Dvs ger spelarna en cinematisk känsla. Anser Orvar att detta är ett bra framsteg, eller vill han se spelmediumet slå sig fram på eget bevåg, alltså på det sättet att spelmediumet självt hittar sin väg istället för att “härma” andra medium. Som film då t.ex…

  För övrigt, thanks for being the no 1 podcast i sverige!!!!

  ps. Svengelska går alltid in bland kidsen har jag hört….*host host* 😉

 2. Tjenare Nördigt och Orvar!
  Orvar, med tanke på att du är musiker och nörd så har jag en väldigt kort och solklar fråga till dig här!

  Vilken är den bästa soundtrack-låten från en film, serie eller spel enligt dig?

  För mig är svaret garanterat “The Council Of Elrond” från Sagan Om Ringen filmerna!
  Ha de gött!
  //Johan

 3. Hej Orvar med bihang.

  En given succé vore väl att samla alla i Entombed igen och göra tolkningar av
  spelmusik i distat tung gung tillsammans med…tjaaa, The Royal filharmonic Orchestra och så kallar ni spektaklet för ENTOMBEDRAIDERS. Säg tid och plats and I´ll be there!

  Med vänlig hälsning

  Magnus Lindberg

 4. Hej Orvar och Nördigt!

  Orvar, du har ju vunnit Sveroks pris “årets spelare”, bland annat för att du “visat på möjligheten för familjer att samlas kring spel.”

  Har du några tankar om hur man ska få spel mer etablerade som “familjeunderhållning”. Att se en film tillsammans eller spela brädspel tillsammans kan man göra som familj, men det ses fortfarande som lite underligt att spela elektroniska spel som familjesyssla.

 5. Frågor till Orvar:

  Topp 5 bästa serierna genom tiderna?

  Om du bara fick se på en film resten av ditt liv från nu, vilken film skulle det vara? varför?

  Den mest överskattade filmen?
  (mina exempel: Inception, Drive, Lost in Translation, alla Star Wars)

 6. Tjena, Orvar och Nördigt, och Mats, och Orvar… och så…

  Du verkar ju vara en ganska allsidig man inom det kulturella spelmediet. Så jag har två frågor och ett påstående.
  1. Hur upplever du att spelmediet har förändrats till det positiva och/eller till det negativa, genom de åren du ändå grottat ner dig i nörderierna.
  2. Eftersom brädspel tillhör ett av mitt livs geléhallon, så önskar jag om du har något schysst brädspelstips för 2-6 pers. Gärna med lite fantasy/sci-fi inslag.

  P. Jag skulle vilja påstå att Spelen får oförtjänt lite mediautrymme, i relation till dess storlek, (SVT 24, och Playkanalerna på sin höjd, och kanske TV6). Har du samma uppfattning, som ändå är “inhouse” i TV-svängen, och vad tror du detta isf beror på?

Comments are closed.