Inför EP89: NOTY 2014!

NOTY2014Nördigt Of The Year! Årets första podcastavsnitt kommer att fokusera på det bästa från nördåret 2014. Vi i [NÖRD:IGT] kommer att berätta om alla de spel, filmer, TV-serier och andra nörderier som vi tycker förtjänar sälar… och kanske blir det även en och annan klubbad säl.

Vi vill självklart även höra vad DU har tyckt varit bäst under Nördåret 2014. Så kommentera nedan, eller hör av dig på Facebook, Twitter eller maila och berätta om dina favoritnörderier under det gångna året – och förbered dig på att få höra om Toves favoritindiespel, Peters Marvelfanboyism, Mats simulatorhöjdare, Niklas höjdpunkter från biomörkret, Vannes nyfunna anglofili och om Jonas är högljudd!

Vi hörs på onsdag! Puss Hej!

 

15 thoughts on “Inför EP89: NOTY 2014!”

 1. Spelmässigt så har jag spelat samma sak under 2014 som jag gjorde året innan. Dota 2 och CS:GO. Stort E-sportsfan och inte för mycket klöver på kontot så blir de lätt så.

  I filmväg så är det ju såklart allt som Marvel gör, med Guardians of the Galaxy som en given höjdpunkt på året. Hoppas bara dom slutar med 3D då det är det enda som tas in här i stan vilket gör att jag aldrig kan se något på bio då jag bara blir illamående och får huvudvärk av det. #3Dnejtack

  På tv så är det Arrow och Flash som ju slagit sina påsar ihop lite smått nu under året. Agents of S.H.I.E.L.D förstås, vilken jävla slut på midseason finale avsnittet.
  Och givetvis så är ju Game of Thrones en favorit. Bara 3 jävla månader kvar nu till nästa säsong!

  Tack för en grym podcast och hoppas ni håller på länge till, efter 5 år är man smått beroende av er!

  Reply
 2. Det som har varit min höjdpunkt under nördåret 2014 har varit Europa Universalis 4-expansionen The Art of War. Expansionen gjorde ett redan bra spel ännu bättre, och den lägger till massor med innehåll som gör spelet betydligt mer intressant att spela.

  Om jag istället ska säga ett riktigt spel så säger jag Borderlands: The Pre-Sequel. Jag har inte kört något tidigare Borderlands-spel (Då jag fick spelet när jag köpte mitt grafikkort) men jag blev extremt positivt överraskad av spelet då det hade bra gameplay och story, med riktigt bra humor och meta-kommentarer som gjorde att jag höll på att skratta ihjäl mig ibland. Om jag ska ge en honorable mention till något så säger jag Civilization: Beyond Earth. Spelet har vissa brister, men som helhet är det bra spel.

  Reply
 3. I år hittade jag den fantastiska comicen Rat Queens! En fantastisk skarp fantasyserie, med bara kvinnliga huvudpersoner.

  Ni introducerade även mig till den podcasten som tog er plats som min favoritpodcast! Rachel and Miles x-plain the X-men är helt fantastisk.

  Humorgruppen LoadingReadyRun gjorde sin sista säsong med sketcher, och de var helt fantastiska! Ser väldigt mycket fram emot vad de ska göra härnäst.

  Reply
 4. Årets spel har varit lite veka och mycket har dragit fram till 2015 som Witcher 3. Dragon age inquisition tog dock in priset som mitt bästa spel. Mer bisexuella alver åt folket!

  På sommaren så visades två stora marvelfilmer. The winter soldier och gardians of the galaxy. Båda drog MCU till nya nivåer av awesome och det cementerar det faktum att marvel inte verkar kunna göra fel nu. Det är bara att vänta ivrigt på alla kommande filmer!

  Jag skulle också slå ett slag för the legend of korra som hade sin fjärde säsong. Mecha fighting, korasami och allt möjligt coolt. Lite synd att ingen på podden verkar kolla på det. Även om det är en Nickelodeon show så funkar det mycket bra för både unga och äldre.
  Game of thrones också. fan… shit asså….

  Comics har på senaste tiden gått åt en rolig ny riktning med t.ex. nya Miss Marvel som är lite mer inklusiv för en yngre, bredare målgrupp. DC följde efter med nya Batgirl och Gotham Acadamy. Andra coola comics tips är, Greyson, Robin som hemlig spion. Secret six, Geil Simones fortsätter med anti-hjältar. Nya lady Thor som har tagit över hammaren.

  Min egna klubbade säl är Wonder woman serietidningen av Meredith Finch och David Finch. bläh! Skit cheescake av min favvo superhjälte

  Reply
 5. Spelmässigt så toppar Far Cry 4, utan tvekan. Aldrig sett ett så snyggt spel, och finns det något roligare än att springa runt och blow shit up egentligen? Knappast. 9/10 från mig, storyn är inte tillräckligt gripande för en fullträff, men allt det andra får ändå upp det till en 9a. SÄL

  Interstellar, Guardians of the Galaxy och Dawn of the planet of the apes, var alla 3 riktigt bra filmer. Interstellar har väl fått lite skit, men herregud vilken film. Jag förstår inte hur man kan klaga på ett sånt mästerverk. Visst jag tycker allt Chris Nolan gör är ett mästerverk (med undantag för TDKR) men den är ju så fruktansvärt episk! Guardians of the Galaxy kan väl inte någon ha missat, den hade allt. Från ingenstans gör dom Marvels hittills bästa film, efter The Winter Soldier. Dawn of the Planet of the Apes of the Rise of the Fall of the Death of the Apes, trots titeln så var den ju underbar. Andy Serkis får publiken att avsky människor. Så fruktansvärt snygg och härligt överdriven (ja, apa på häst med machine guns). Gillade alla 3 grymt mycket, men Interstellar var höjdpunkten på filmåret!

  Kanske inget ni sett, och inte nördigt på så vis. Men Kingdom var galet bra. Game of Thrones är ju alltid i topp. Men fanns en del utmanare i år. True Detective till exempel. Försök hitta något mörkare, fantastiskt skådespel rakt igenom, likaså i Kingdom. Började även titta på Sherlock i slutet av december och eehh… Jag är avis på folk som inte sett det men som tänker börja. Timmar av bara… Åh finner inte ord. Cumberbitch deluxe.

  Nu kände jag att toapausen på jobbet började gå till övertid så dags att återvända! Tack så hemskt mycket för varje veckas höjdpunkt. Älskar podden! Skulle gärna för min del få vara två timmar till! Fortsätt med vad ni gör! Tack o hej!

  Med vänlig hälsning, Josef!

  Reply
 6. 2014 har framför allt varit ett fantastiskt TVår.
  Game of Thrones, Hannibal, House of Cards, Archer och True Detective hade alla helt fantastiska säsonger. Vi fick även se marvels två bästa stand alone filmer i Cap 2 och Guardians of the Galaxy. GOTY är utan tvekan dragon age inquisition, det finns faktiskt inget motstånd där. Årets överraskning var Shadows of Mordor

  Interstellar, the interview och nightcrawler – bra, Hobbit 3 – anus

  Reply
 7. Förutom jobb, magsjuka, champagne och goda drinkar så har man ju självfallet hunnit med att gotta ner sig i diverse nördigheter.
  Under magsjuke perioden fick datorrollspelen vara min medicin. Mycket Dragon Age Inqusition och Shadowrun Returns, fantasy och cyberpunk i skön harmoni.
  Efter nyår tog seriena över och Gotham, Constantine och The Strain sträcksågs. De två första börjar svagt men växer under seriernas gång medans the Strain är grym rakt igenom, allt Guilmero del Toro gör blir kanske inte guld men alltid intressant.
  Senaste tiden har man suttit som fastspänd framför flödet från CES. Väldigt mycket intressant speciellt från Razer (OSVR, Razer Turret, Razer ForgeTV), LG (LG Flex 2), Intel (Satsning på kvinnor inom Tech, RealSense, Drones). Vad är era tankar om årets CES?
  Sen så klart lite comics i form av Legends from Baldur’s Gate (GOOO for the eyes BOO!) och Cowboy Ninja Vikings, kan rekommenderas! Skönt att ha er tillbaka!

  Reply
 8. Hej Nördigt!

  Angående 2014:
  Kerbal space center! Tack Mats för att du lurade in mig i det. Om allt annat skiter sig, kan man nu åtminstone bli astro-fysiker utan problem.

  Mer på spelfronten är väl Europa Universalis IV (som ni också lurade in mig i, då ni förklarade att det var skitsvårt: utmaning!) och Banished (Toves “fel”). Sedan måste jag ge er ett tips att spela Lords and Knights till iOS/android. Kul multiplayer med väldigt vuxen och trevlig community, till skillnad från all annan MMO jag stött på

  Då jag nyligen fått mitt första barn, så är det nya för 2014 att köpa barnkläder med nördmotiv. Etsy.com bästa stället tycker jag. Varje morgon inleds numera också med att vi ser ett gammalt Star Trek Enterprise-avsnitt. Jag vill att min dotter ska älska intromusiken om inget annat… “Its been a long waaaaaay, getting from there to heeeere…”

  Annars får väl Orange is the new black säsong 2 räknas som det bästa på tv-fronten vad jag sett. GoT självklart, tack för att ni gjorde serien ännu roligare med ert djupdykande. Starkt att ni ännu inte spoilat allt, ni som läst böckerna alltså! Jag inser att följande två nomineringar gör mig något bröstfixerad, så jag lägger till Guardians of the galaxy som bästa film, trots avsaknad av naket (tror jag?, Groot hade väl inga kläder iof?). Maleficent och Edge of Tomorrow var också kanon!

  Jag tycker 2014 var ett sämre år vad gäller hur kvinnor framställs i filmer/tv-serier. Allt blir mer mansdominerat (kvinnliga kerbals!?), kvinnliga karaktärer har en egenskap: de är kvinnor. Tack för att ni belyser var det är bra och var det är dåligt. Men både spel och nörd-tvserier har en låååååång väg att gå. OitnB är verkligen ett fall framåt!

  Sedan har jag gillat Agents of Shield från början. Sluta gnäll på de första avsnitten säsong 1! Se om dem och njut. =P

  Comics läser jag inte (pga tidsbrist i livet) men jag såg svenska “the wakling dead” på en pressbyrå och stannade och bläddrade lite längre än vad som är korrekt beteende, så det får bli den då.

  Vanne! Grattis till examen och legitimation! Jag har själv många år kvar, men sedan ses vi ibland drän, blod, snor och andra kroppsvätskor som hör sjukvården till.

  Ha det fint, tack för en kanonpodd
  /Björn

  Reply
 9. Förra året lyssnade jag igenom ett gammalt nördigt avsnitt där ni pratade om XCOM: Enemy Unknown. Så det började jag spela förra året. Helt klart det spelet som jag hade roligast med 2014. Annars är Goat Simulator ren spelglädje mixad med galenskap. Ett spel som levde på buggarna, Ubisoft kanske blev lite inspirerade?

  När det gäller film uppskattade jag Dawn of the Planet of the Apes of the Rise. De lyckas måla upp den “nya” världen på ett mäktigt sätt.

  Reply
 10. Under 2014 har jag börjat spela CS:GO. Det har gett mig ett stort intresse för e-sport men framförallt en massa nya vänner.

  Tycker också att året har präglats av många bra tv-serier. Serlock, Game of Thrones, Orange is the new black och Breaking bad ligger i topp.

  Hoppas på ett till riktigt bra år med Nördigt.

  Reply
 11. Spel of the year:
  Wasteland 2! Gammalt hederligt fallout i ny tappning, helt underbart!
  Film of the year:
  Tror jag ger den till Guardians of the Galaxy, den var riktigt skön.

  Reply
 12. Första episoden av Game of Thrones slog allt i spelväg under 2014 för min del.
  Säsong 4 av Game of Thrones slog allt i film/tv-kategorin.
  Nördigt slog allt i podkategorin – Cliffhangern om Stor-Berglöfs kommande närvaro var på GoT-nivå.

  Ha nu ett fantastiskt 2015 och “thanks for the free funny”.
  Noty, noty!

  Reply
 13. Mitt game of the year är utan tvekan Divinity: Original Sin. Ett turbaserat och isometriskt rollspel som inspirerats mycket av spelen BioWare släppte kring sekelskiftet.

  Black Mirrors julavsnitt “White Christmas” är det bästa jag sett på TV i år. Alla avsnitt av serien är helt fristående så vore kul att höra vad ni i Nördigt hade att säga om avsnittet. Själv så tänkte jag på koncepten det introducerade i flera dagar efteråt.

  Reply
 14. 1. Guardians of the Galaxy. För mig en helt oväntat bra film.
  2. Saga. Tipsen ifrån er fick mig att läsa den och så mycket har jag inte gått igång på en serie sedan jag var 12 år.
  3. Nördigt. Mina 2-3 timmars fix varje vecka gör just den arbetsdagen uthärdlig. Fan vad bra ni är.

  Reply

Leave a Comment