Inför EP90: Nördåret 2015

nördåret 2015 bannerEfter att i förra avsnittet ha blickat tillbaka på förra årets höjdpunkter vänder vi nu blicken framåt och synar det kommande nördåret 2015 i sömmarna.

Vilka är storfilmerna vi är pepp på? Vilka nya och återkommande TV-serier kommer få oss att zappa in veckovis? Vilka trippel-A-titlar och vilka indie-spel kommer få oss bananas? Kommer något till och med enskilt kunna motivera inköp av en ny konsol?

Hjälp oss att spekulera kring allt nördigt under det kommande året, maila, berätta här i bloggen, på Facebook eller Twitter vad just DU är pepp på!

Hörs på onsdag #efter22 – Puss hej!

26 thoughts on “Inför EP90: Nördåret 2015”

 1. Helt klart så ser jag fram emot att få spendera tid i en galax långt långt borta.
  Ny Star Wars film och ett nytt Star Wars spel i Battlefront 3, hoppas DICE lärde sig av BF4 releasen och släpper ett helt och fungerade spel.

  Annars på spelfronten så längtar jag efter Syberia 3 och Arkham Knight.

  Ett annat nördhopp jag har är att George RR Martin får tummen ur och få klart med bok 6 av “A Song of Ice and Fire”.

 2. Är aspepp på sista Hungergames!! Sen ser jag framemot Avangers: Age of ultron, Insurgent, Furiors 7 på bioduken.
  Tv ser jag fram emot Oitnb och Game of thrones. Sen ska jag sätta tänderna i Agent of shields och Gotham som inte hunnits med under 2014. Jag har inte spelat varken tv-spel eller brädspel innan 2014 men fastnade för Lego Marvel och brädspelet Talisman så nu får vi se om 2015 blir ett spelande år. Ser fram emot många timmar Nördigt i öronen samtidigt som jag syr, bygger mina pärlplattor och pysslar!

 3. Ooh, det finns mycket att vara peppad för 2015! På min topplista ligger The Order: 1886, The Witcher 3, The Legend of Zelda till Wii U och Remaken på mitt favorit-Zelda-spel, Majora’s Mask, som kommer i februari (måste bli en tatuering på det spelet i år, fy tusan vad bra det är). Sist men inte minst lägger sig nya Star Wars givetvis överst på listan. Det finns mycket mer att se fram emot än dessa titlar och allt vittnar om att 2015 kommer bli ett riktigt toppenår för oss nördar!

  Ha det gött och tack för en Världens bästa podcaster <3 // Alex

 4. För mig finns det ett gäng ganska självklara titlar i respektive genre.

  Star wars på filmsidan (nya avengers på klar andra plats), Batman arkham knight och Game of thrones med flera. Men jag hoppas 2015 blir fullt av spel/filmer/serier som överraskar likt shadows of mordor eller fargo, och det är nästan det jag är mest pepp på, sånt jag inte hunnit peppa men som kommer och fullständigt äger… antman?

  Sen så blir det inget nördår utan nördigt, ser extra mycket fram emot wästerås rapporterna!

  All makt till ultron, vår befriare!

 5. Först och främst The Witcher 3, hoppas mycket på det efter Dargon Age som jag tyckte blev en lite besvikelse. (Jättebra spel, men lite spretigt ibland)
  Sen Arkham Knight, tror Rocksteady kommer avsluta serien med flaggan i topp! =)

  Film; Star Wars!

  TV: Frank Underwood!!!

 6. Först och främst Nördigt! Många låååååånga avsnitt.

  Spel är Mighty no. 9, Batman arkham knight, Star wars Battlefront och The order

  Film är Ant man och Avengers
  Sista delen i Hungergames och Star Wars

  Comics är mer Batman från new 52 och sista delen i Kevin Smith Batman: Bellicosity

  Mer Game of thrones , Walking dead, Arrow, Constantine (förhoppningsvis) , Gotham och The Flash.

 7. När det gäller film så SJÄLVKLART Star Wars alltså, fyfan vad det (förhoppningsvis) blir bäst. Game of Thrones ligger som etta på serie listan och förutom GoT så följer jag ett par animés. Men för att inte tråka ut er med allt för långt bidrag så nämner jag bara en vid namnet “Fate/Stay Night” som är så SJUKT bra! Där slutar min lista när det gäller film och serier då jag ändå kommer att kolla på alla Star Wars filmer på repeat, eller ja, minus prequels då för de räknas inte hehe. Yes.. watch them, i will. 😉

  När det gäller spel är jag sjukt pepp på Xenoblade Chronicles X och nya Zelda till Wii U. Föregångaren till Xenoblade Chronicles X (ta bort X:et så har ni föregångarens titel.) var ett så sjukt bra JRPG till Wii och uppföljaren ser ut att bli minst lika bra. Förutom uppkommande titlar så håller jag på att spela igenom Metroid Prime trilogin till Wii (äntligen tagit tag i det, TAKE THAT backlog!!) som också är så fruktansvärt bra.

  Nintendo verkar vara något som ni på Nördigt inte talar om vilket får min inre Mario att gråta lite så ni kan ju kanske ta med mitt lilla bidrag här på bloggen som tröst! 😀

  MVH Benjamin “NINTENDOÄRBÄST” Håkansson! 😉

 8. James bond specter!!! Daniel Craig är bästa Bond i min mening så ännu en bondfilm av Sam Mendes blir skitbra
  Insurgent är också en liten guilty pleasure

  Mitt stora spel jag hypar på är Witcher 3: The Wild Hunt som blir awesome.

  Det blir också intressant att läsa DC:s Convergence som startar snart. DC Comics flyttar ju kontor till San Francisco så under en tid så flyttar de ur New 52 universumet och skapar fåtal nummer i den gamla kontinuiteten
  http://i.newsarama.com/images/i/000/138/010/original/Convergence-Promo-full.jpg?1415286219

 9. Tv:
  – Silicon Valley, grym komediserie från HBO, säsong 2 kommer under 2015
  – Orange is the new black (kommentar överflödig)
  – House of cards (kommentar överflödig)
  – sist men absolut inte minst, Keeping up with the Kardashians !

  Film:
  – Citizenfour, dokumentär om Edward Snowden
  – Chappie, Neill Blomkamp´s nya film, mannen bakom District 9 och Elysium. Medverkande självaste Wolverine 🙂

  Spel:
  – NHL 16

 10. Hej. Kan nästan inget om spel sedan millennieskiftet (utåt sett är jag anti nya spel men blöder egentligen inombords av avund) men är pepp på Grim Fandango som i dagarna släpps i nyversion på GOG. 90-talsfest. Sen väntar tålmodigt på nya avsnitt av Walking Dead och Mad Men, men framför allt nya säsongen av House of Cards. Fler serier att se ikapp/plöja: Scandal, Sons of Anarchy, Justified m.fl. Ärligt talat kommer 2015 för mig främst bli en enda lång väntan på att att det ska bli 2016 och Twin Peaks. Men men, man får ju i alla fall nya Star Wars lagom till jul. Just i f*n. Entourage-filmen också. Sommaren är räddad.

 11. Suikoden 1 och 2 kommer till PSN nu i januari. Eller ska göra det hoppas på det, läste att det skulle göra det. Uj uj uj för tillfället så är bara det i min skalle. Vet inte vad jag ska säga bara så lycklig.

 12. Jag ser fram emot Marvels Secret Wars, avslutningen på Hickmans Avengers run som han planerat nästan sen sina dagar från Fantastic Four. Sen ska det bli intressant om det blir Marvel eller DC som lyckas bäst med sina multiverse events, verkar ju nästan som Convergence och Secret Wars är lite samma sak.

 13. För att ta upp saker som jag inte sett någon annan i kommentarerna ta upp.

  Bland spel så är det uppföljare som jag är mest sugen på under året.
  – Batman: Arkham knight ligger högst upp på listan och hypen är total för att få ett sista äventyr i Arkham-serien.
  – Just Cause 3. Rico är tillbaka och förhoppningsvis i en ännu bättre värld än någonsin tidigare. Jag är bryr mig inte om att det kan finnas en intressant story, jag vill fortsätta spränga allting jag kan komma över.
  – Mirrors Edge 2. Jag vet att det inte finns några datum, jag har inte sett något gameplay. Men jag kan inte annat än sitta på nålar och hoppas på en Q4-release det mest efterlängtade spelet på länge.

  När det kommer till film så är ett axplock av det jag ser fram emot:
  – The hateful eight. Tarantino och Sam Jackson rider igen.
  – Entourage. Förhoppningsvis ett värdigt nytt kapitel i serien och inte någonting vi får gräva ner i öknen.
  – Kingsmen. Baserat på comicen Secret Service och med Sam Jackson som Bond-skurk lovar rätt underhållande film, även om det inte blir något mästerverk.

  Och apropå comics släppte Marvel idag detaljerna kring Secret Wars. Skit kommer att träffa fläkten, battleworld kommer bli verklighet och vad som helst verkar kunna hända i vad som fått namnet All-New Marvel.
  Sedan kommer förhoppningsvis mer Saga snart. Slutet på Fables kommer. Batman kommer förhoppningsvis fortsätta vara briljant.

  Det där var väl ett axplock i genomskärning av vad som kan bli höjdpunkterna under nästa år.

 14. Jag har väldigt höga förväntningar på The Witcher 3 eftersom föregångaren var ett av mina favoritspel från förra generationen. Det är värt att nämna att spelet skeppas helt utan DRM och kommer dessutom ha 16 stycken gratis DLC-paket.

  I TV-väg hoppas jag på Syfy:s nya rymdopera The Expanse, baserad på den utmärkta bokserien med samma namn. Vi har varit svältfödda på bra sci-fi de senaste åren men detta ger mig a new hope.

  • Definitivt the expanse. Jag håller på att läsa den fjärde boken i serien så en om man vill läsa något sci-fi så är böckerna också en stark rekommendation. Första är Leviathan wakes av James S. A. Corey

 15. Jag ser fram emot fina avsnitt av nördigt, som förser mig med fin information om vad för fina övriga nördigheter jag kan konsumera under året. Ni har varit en bra kompass för mig under alla år, så jag fortsätter lyssna och nörda i gott hopp om att det fortsätter på samma vis även 2015.

  Känn ingen press! 🙂

  PS. Mats måste prova Wasteland 2

 16. I filmväg ser jag fram emot att se Andy Weirs bok The Martian som film i november. Väntar även på sista delen av Hungerspelen.

  På spelfronten väntar även jag på Witcher 3.

 17. Just cause 3 i slutet av året. Jag har nog ett par hundra timmar i tvåan så trean är efterlängtad. Förhoppningsvis med den gamle nörden Christian som Bolo Santosis son… Hoppas på flera av Marvels filmer, de brukar vara väl värda sin tid. Har små barn hemma så lär inte hinna nörda så mycket men hoppas på en redig spoilerfest av de serier ni fokuserar på, särskilt Game of Thrones om den går (ja, jag har precis så dålig koll på den serien men älskar era spoileravsnitt av den). Sedan får Peter gärna gå igenom mer av spindelns äventyr, och ha med @Clownmat för initierade marveldiskussioner. /Mange

 18. Vad gäller spel kommer en massa tid läggas ner i The Witcher 3 och Batman Arkham Knight. Men kommer även bli en del ölkvällar med polarna spelandes Mortal Kombat i soffan. Först blir det dock Hotline Maimi 2 som måste varvas i år, älskade första spelet. Musiken var grym och slutet fick i alla fall min skalle att vrida sig ett par gånger om.

  Filmväg är det Marvel självklart, nya Bond-filmen får man inte missa heller. Nya Mad Max ser jävligt intressant ut även. Störst av allt blir Star Wars för min del i år.

  Tv-serier är det Game of Thrones, får se vad Marvel gör med alla serier de har kommande i år. Väntar även på säsong 3 av Hannibal och har man sett den vet man varför.

 19. HEEEEEEEJ!

  Förra veckan skrev jag att Breakin Bad hade varit nåt av det bästa 2014. Vill klargöra: Efter första säsongen av Breakin Bad så hyllades serien av alla. Så jag bestämde mig för att inte se ett enda avsnitt, inte höra en enda spoiler försens serien var klar. Jag lyckades undvika skiten! När jag sedan fyllde år 2014 fick jag en komplett Breaking Bad-box. Jag såg alltså hela serien 2014 och därav är det en höjdpunkt FÖR MIG. It changed me…

  Nu till 2015.
  Filmer
  Star wars – nuff said.
  Har inte så bra koll på filmerna 2015.

  Spel
  Ser fram emot att se vad det ska bli av The Division. Är det ALLDELES för överhypat? Eller kan det blir goty? Vi får se.

  Star wars Battlefront – Vi har inte sett så mycket, men är jäkligt hype.

  Heroes of might and magic 3: HD remake.

  The Witcher 3. Även om jag inte är en stor rpg fantast.

  Btw, har ni sett att det kommer ut ett nytt Oddworld? Vad vet ni om det?

 20. Ser väldigt mycket fram emot att få uppleva grim fandango. Var inte särskilt insnöad på spel när det begav sig förra gången och att nu få möjligheten att uppleva det anpassat för nutiden känns som en lyx!
  Ett nytt öppet Zelda är något jag längtar kopiöst mycket efter också då tyvärr genren äventyr inte direkt prioriteras i dagens pistolfetish-samhälle.
  Överlag tror jag att 2015 blir ett sjukt starkt spelår.

  På filmfronten är det star wars och Entourage som intresserar mig mest, uteslutande pga minnen från forna tider.

 21. Hej Nördigt!

  Game of Thrones säsong 5 kommer bli majestätisk.
  Bok 6 lär dröja till 2016 som närmast, men boken “A Knight of the Seven Kingdoms” ska bli intressant att sätta tänderna i till hösten. Massor av nördiga illustrationer i den har jag hört.

  Mad Men-finalen ska bli spännande, Entourage-filmen ska definitivt kikas på.
  Jupiter Ascending av syskonen Wachowski ska definitivt bli intressant bara om några veckor. Annars är väl Marvelträsket och Star Wars VII hetast på filmhyllan.

  På spelfronten är The Division mest lockande, även om Ubisoft har 0 förtroende när det kommer till releaser av storspel.

  Förväntar mig förresten att ni påminner mig om alla nya säsonger av serier som man inte får missa. Doctor Who känns alldeles för långt borta.
  (Och Västeråsrapporten i april hoppas jag är given!)

Comments are closed.