EP101 – Den med Kalle Johnsson, Silver Surfer, Telltales Game of Thrones, Pillars of Eternity, 2x indiefilmssci-fi, Battlestar Galactica-brädspelet och HP Lovecraft-Yatzy

EP101

I [NÖRD:IGT] episod 101 har vi en ny serietecknargäst: Kalle Johnsson. Han ligger bland annat bakom Mara från Ulthar, är medkreatör till Berättelser från Engelsfors, tecknar i svenska Fantomen och håller just nu på med det fornnordiskt inspirerade projektet Vei, tillsammans med Sara Bergmark Elfgren.

Panelen – bestående av Peter, Tove, Jonas, Niklas och Mats – tar tempen på Kalle, som visar sig ha en fäbless för att skulptera figurer i trä, älskar Conan Barbaren, och höjer gärna serierna Bone, Sandman och Preacher till skyarna. Det blir även givetvis mycket comics- och fantasysnack.

Kalle stannar kvar en stund efter pausen, då Peter ger ett comics-tips: den nya och Dan Slott-skapade Silver Surfer – mest överraskande av allt är att Peter gillar serien riktigt mycket.

Det blir också mycket spel den här veckan. Tove och Mats har lirat de första tre episoderna av Telltales Game of Thrones, så här lagom till säsong 5-premiären av tv-serien, medan Jonas har spelat old school-rollspelet Pillars of Eternity. Niklas har å sin sida istället kört analogt, HP Lovecraft-Yatzy-spelet Elder Sign och Battlestar Galactica: The Boardgame (det senare är enligt Niklas utsago amazing).

Efter ytterligare en kort paus blir det även lite filmsnack. Niklas har sett de två indie-sci-fi-rullarna Coherence och I, Origins. Tove hinner också med att kort peppa för att Maisie Williams (Arya Stark i Game of Thrones) kommer att gästspela i säsong 9 av Doctor Who.

Slutligen läser vi också upp ett sent grattis-på-100-avsnittet-lyssnarmejl.

Tack och förlåt!

Puss hej!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

 

3 thoughts on “EP101 – Den med Kalle Johnsson, Silver Surfer, Telltales Game of Thrones, Pillars of Eternity, 2x indiefilmssci-fi, Battlestar Galactica-brädspelet och HP Lovecraft-Yatzy”

 1. Jag och mina vänner köpte BSG: The boardgame för ett par år sedan, och vi har haft många riktigt bra kvällar med det spelet, så jag kan bara helt instämma i vad Niklas säger om det spelet. När jag ändå är inne på analoga spel med fokus på mindf#ck, så kan jag även rekommendera Varulv/Maffia och The Resistance, två kortspel som bygger just på att man i en grupp ska lista ut vilka som är “goda” eller “onda”, och det kommer leda till vilda anklagelser och rörigt detektivarbete. Men de är mycket simplare och snabbare än BSG.

  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Resistance_%28game%29
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Maffia_%28spel%29

  Sen vill jag även starkt rekommendera ett kortbrädspel som heter 7 Wonders.
  Ett spel med snabba omgångar där man ska bygga upp sin antika civilisation och ett underverk. Det som 7 wonders gör så genialiskt är att alla spelare gör sina drag/omgångar samtidigt, så det är väldigt lite dödtid där man sitter å väntar på någon annan. Detta görs genom att alla spelare får var sin liten korthög, alla väljer var sitt kort och de spelas ut samtidigt, därefter roteras högarna till nästa spelare och alla upprepar samma procedur tills det att högen är slut, detta upprepas i 3 omgångar sen räknar man ihop poängen.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4rldens_sju_underverk

  ConraDargo har en väldigt bra genomgång om hur spelet fungerar, för de intresserade.
  https://www.youtube.com/watch?v=4NSKb4fTgVU

  (P.S. Skulle vara roligt om ni skulle spela in när ni spelar BSG eller liknande spel som skapar vilda diksussion och föder dialog.)

  Reply
 2. Silver surfer är ju lilla bocken bruse!?
  Nej nej nej ta inte mig, ta den som är efter mig. Jag väntar således otåligt på serietidningen/tv-serien om lilla bocken bruses fortsatta kamp mot ondskan.

  Tack för en kanonpodd! Håller med om ovan kommentar. Maffia spelar några kompisar till mig på nätet också. Går att spela 5+ spelare och går snabbt, behövs inget spel heller.
  Givet på efterfester!

  Reply

Leave a Comment