Inför EP101: Serietecknaren Kalle Johnsson gästar [NÖRD:IGT]

För andra gången på väldigt kort tid kommer vi gästas av en serietecknare (även denna gång tack vare Sara Bergmark Elfgren som hookat upp oss), nämligen Kalle Johnsson!

tumblr_mb66whYrSK1r0lan6o1_1280
Sara Bergmark Elfgren tillsammans med veckans gäst, serietecknaren Kalle Johnsson.

Kalle som delar studio med Kim W Andersson (som gästade oss i EP99) och även han var medkreatör till Cirkeln-tie-in-serien Berättelser från Engelsfors är också upphovsmakare till Mara från Ulthar samt nya projektet Vei som han gör tillsammans med ovan nämnda Sara (som vi för övrigt baxat bilden från, tack & förlåt, Sara).

Kalle rör sig berättarmässigt mycket i fantasygenren och arbetar även med illustrationer och concept art för film och TV. Dessutom tecknar han sedan nyligen även Fantomen-serier och ibland hugger han träskulpturer!

Passa gärna på att ställa frågor till Kalle, kommentera här nedan eller skriv till oss på Facebook eller Twitter eller maila!

Vi hörs på onsdag #efter22 – Puss Hej!

8 thoughts on “Inför EP101: Serietecknaren Kalle Johnsson gästar [NÖRD:IGT]”

 1. Hej Nördigt och Kalle!

  Först och främst vill jag tacka för en förträffligt bra pod! Efter tre år på Irland så hjälper ni mig inte bara med att behålla mitt modersmål utan förgyller även mina veckor med skratt och glädje! Hurra för er!

  Till Kalle vill jag fråga följande:
  Jag skriver själv väldigt mycket. Framförallt noveller men även en hel del serietidningsmanus. I veckan så började en artist måla på ett av mina fantasymanus. Han kommer att rita upp fem sidor som ska pitchas till diverse förlag. Kalle, har du några tips på hur vi ska gå till väga för dels väcka ett intresse hos förlagen men även för att behålla en gnutta stolthet (och upphovsrätt) själv?

  Tack och förlåt!
  Ketchup är en sås!

  / @theboycanwrite

 2. Hej Kalle & Nördigt!!!

  …ja hej hej…
  Jag är intresserad av att få lite allmänna tips kring serieteckande.
  Jag har börjat kladda lite och vill veta hur jag ska utvecklas, jag vill bara hålla det på en hobby-nivå men ändå.
  Antar att teckan så mycket är en av nycklarna.
  Men hur mer kan jag lära mig? böcket? tutorials? osv…?
  Hur viktig anser du att materialet är? val av papper penna färger osv.
  Jag målar för hand och är inte jättesugen på att använda datorn än.

  Tack på förhand!

  Sen en liten grej jag tänkte på åt Peter…
  Hur är det kikar du fortfarande GoT?
  Måste säga att Killswitch engages låt “Loyalty” om house martell är ett mästerverk.
  https://www.youtube.com/watch?v=jGYVAB4_PQU
  Antar att du är mest insatt i sen musikgenren av gängen?
  …Tove, jag tror tyvärr inte Orup har gjort någon GoT-låt 😉

  Tack för en go pod 😀

  • Passus, men grym låt! Har inte uppdaterat mig på Killswitch typ sedan Disarm kom ut. So, tack för tipset!

 3. Har hört det ryktas att Kalle har Stora Känslor inför Conan Barbaren, och undrar om han har några förhoppningar inför en filmatisering med en åldrande Conan på tronen med Arnold i rollen?

 4. Kalle!

  Finns det något fantasy-epos, “litteratur” inräknat, som kan utmana Neil Gaimans Sandman-svit? Vilka? Hur?

  Erik A

 5. Hej podd jag ännu ej hört men ser fram emot!

  Och Kalle – min vän. Förklara för lyssnarna varför Bone tävlar mot Sandman som tävlar mot Preacher och säkert nåt av Alan Moore i din härliga värld! Vissa skulle ju hävda att de vänder sig mot helt olika läsare. Eller? Och kom inte dragande med aspekter och sånt för vissa upplevelser tar ju faktiskt priset. Eller?

  /Micke

 6. Jag skulle vilja veta, i skapandet av karaktären Vei – om du haft några kvinnliga fiktiva förebilder som ni utgått från eller strävar efter att Vei ska bli i nivå med och vilka de isf är och varför?

  Sen en fråga om Dal: hur anpassad är hans avbild för den kvinnliga blicken? Från mitt håll skulle jag säga “fullkomligt” cuz DAYM – men jag undrar liksom om det är en medveten strategi och om ja; varför ni gjort det valet?

  Tredje och sista frågan: Vilka är dina tre favoriter i årets RuPaul’s Drag Race och vilka tror du blir årets “final three”?

  /Elin

Comments are closed.