EP100 – Den inför livepublik med Anders Jansson, Kodjo Akolor, Sälinventeringen, Nördigt: The Drinking Game & nördquiz

NördigtEP100

[NÖRD:IGT] fyller hundra avsnitt! Det firar vi med dunder och brak framför livepublik! Panelen är nästan fullständig – Mats föll tyvärr bort på grund av sjukdom – och vi får dessutom extraordinärt återbesök av två kära gäster: Anders Jansson och Kodjo Akolor!

Vi inleder med att prata med Anders och Kodjo – för första gången tillsammans i [NÖRD:IGT] – om vad de sysslat med sedan sist, och snackar om allt från hiphop-zombier till nördiga barnkläder.

Sedan, eftersom det är hundra-episods-jubileum, blir det mycket meta. Peter har förberett lite [NÖRD:IGT]-statistik dagen till ära, och vi betar också av några höjdpunkter i poddens historia. Mats har bland annat skickat en skriftlig hälsning som Tove läser upp.

Efter det tackar vi av Kodjo som var tvungen att gå. Efter pausen blir det mer internt – vi försöker en gång för alla att reda ut sälarna och deras egentliga innebörd. Tack till er lyssnare som skickat in fiffiga tecknade bidrag! Särskilt credd till Emil Zeilon, som har illustrerat de sälar som visas upp för publiken i podden.

Därefter gör vi den inofficiella [NÖRD:IGT]: The Drinking Game officiell, och går igenom reglerna. Listan och reglerna kommer att senare publiceras i sin helhet (och förmodligen fyllas på) på sajten.

Vi tar en andra paus och återvänder sedan med ett nördigt quiz där vi tar hjälp av publiken. Alla panelmedlemmar utmanar någon av de andra medlemmarna på just sitt expertområde, och en ur publiken får hjälpa den utmanande att svara på frågorna. Det blir frågor om Spider-Man, Doctor Who och Studio Ghibli bland annat. I slutet har vi också en liten Q&A för publiken på plats.

Tusen tack till alla som kom och tittade på oss live!

Tack & Förlåt!

Puss hej!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

5 thoughts on “EP100 – Den inför livepublik med Anders Jansson, Kodjo Akolor, Sälinventeringen, Nördigt: The Drinking Game & nördquiz”

 1. Yay!

  Lyssnar nu, och redan efter 5 minuter har jag skrattat högt ett flertal gånger! Detta verkar lovande! Funderar på att jobba över idag så jag kan lyssna på hela. 😉

  Skål och tack!

  Reply
 2. Hej Nördigt! Tack så hemskt mycket för att jag fick komma och titta på och tack för den fantastiska episoden. Hoppas att avsnitt 200 blir minst lika bra.

  Jag vill också tacka Tove som jag fick snacka lite Supernatural med efteråt (där jag glömde nämna att en av de bästa karaktärerna är ängeln Balthazar)

  Tack allihopa för att ni förgyller vardagen med den bästa typen av nördigheter

  Ha det gött!

  Reply
  • Härligt att höra! Kul att snacka SPN också! Gillar Balthazar skarpt, även om Gabriel nog är minfavoritängel vid sidan av Cas 🙂

   Reply
 3. Fler tillfällen att dricka i Nördigt the drinking game:

  -Varje gång någon säger “wosch” för att de missat en referens.

  Reply

Leave a Comment