EP103 – Den om mängder av filmtrailers, Star Wars Battlefront, GTA V, Jordskott och Westeros-rapport S5E2

 

NördigtE2103

Det har släppts femtioelva teaser-trailers till filmer som Star Wars: The Force Awakens, Batman vs Superman och Star Wars: Rogue One sedan sist. Vi går igenom dem med luskam för att ta reda på vad man ska se fram emot.

Panelen består den här veckan av den starka trion Mats, Niklas och Tove, som börjar med en titt i postsäcken. Där hittar vi långa mail från Nya Zealand, tips på äventyrsböcker och mycket mer. Vi har även fått vår första teckning! Se nedan.

Nördigt-Pikachu
Pikachu-teckning av Mattias Lindholm.

Mats har tillbringat ett par dagar i Los Santos och ger oss en rapport om exakt hur bra Grand Theft Auto V egentligen är på PC. Därefter berättar Tove exakt varför vi bör vara lika pepp som hon är på DICE:s kommande Star Wars: Battlefront, som nu är med en cinematisk trailer.

Filmdelen har inga riktiga filmer denna vecka. Däremot snackar vi om alla de trailers som släppts sedan sist, Star Wars: The Force Awakens har fått en ny, Batman vs Superman ser nästan lite lovande ut trots Zach Snyder, Star Wars: Rogue One kanske är något att ha och Fantastic Four ser ut att bli en lovande reboot. Och givetvis kollar vi på rollistan till Independence Day 2, som nu äntligen verkar bli av och snackar om Disneys kommande live-action-Beauty and the Beast – med sir Ian McKellen!

Niklas har sett sig igenom hela den svenska tv-serien Jordskott och berättar exakt hur bra den är. Vi gillar att det görs lite udda svenska serier av fantasykaraktär, och den här faller definitivt i den kategorin.

Till slut tar vi oss än en gång an Game of Thrones i [NÖRD:IGT:]:s andra Westeros-rapport 2015. Vi spoilar skiten ur avsnitt två av säsong fem, “The House of Black and White”, så har du inte sett det (eller läst böckerna) bör du sluta lyssna när vi säger till.

Tack och förlåt!

Puss hej!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

7 thoughts on “EP103 – Den om mängder av filmtrailers, Star Wars Battlefront, GTA V, Jordskott och Westeros-rapport S5E2”

 1. Hej Nördigt, tänkte ge er lite information om Star Wars Battlefront som ni undrade om under episoden.

  Spelet kommer att ha både first-person och third-person precis som tidigare spel.

  Trailern har blivit rendrerad på ungefär samma sätt som valve gör sina Team Fortress filmer (T.ex. Meet the Medic), alltså ser mycket bättre ut än hur gameplay kommer att vara.

  En sak som ni verkar ha missat är att de låser den bästa delen från tvåan, Space Battles, för de som inte köper ett DLC för det.

  Keep up the good work and may the force be with you.

 2. Game of Thrones (microspoiler)

  Angående Brienne, tyckte hon överreagerade mycket när dödar 3-4 personer bara för de ber henne stanna…

 3. Var har alla spel tagit vägen?
  Det är bara en JÄVLA massa serier och serietidningar, jag förstår att det är jättebra och intressant för folk som läser det.
  Så cred för det att ni tar upp det.
  Men spelen, SPELEN.
  Jag lyssnade/lyssnar när det är intressanta spel, men varför inte mer? Ni har 3 timmar filmer/serier/tv-serier och 15 min spel.
  Sen Hedlund försvann, så försvann spelen, tyvärr. Eller det finns indie i 15 min, sen 3 timmar film och serietidning.
  När the man with a thousand voices var där fanns det i alla fall någon balans, men nu har det fan spårat ut.
  Ge folket mer spel!!!!!!

  Mvh/ Sketar

  • Vi försöker ha ett varierat urval av vad vi tar upp i podden. Anledning till att det just nu varit mindre spel är för att vi inte hunnit lira eller spelar samma spel som redan tagits upp tidigare. När det ändras kommer vi också ta upp mer spel i podden! //Tove

 4. Jag har nyligen trillat ned i fanfictionträsket igen och det finns verkligen något skrivet om det mesta… i väldigt varierande kvalitet. Det jag brukar läsa är “the Song of the Lioness”-fanficton och det finns en hel del, trots att det rör sig om en relativt okänd (?) bokserie skriven på 80-talet.

  Och bara för att så sökte jag på exempel som ni nämnde i podden: på http://www.fanfiction.net finns det över 15,000 historier skrivna om Grey’s Anatomy och runt 3000 om Sons of Anarchy. Det finns till och med tre Greys Anatomy/Sons of Anarchy crossovers.

  Och när jag ändå tar mig tid att kommentera så vill jag passa på att tacka Tove för Doctor Who-guiden hon satte ihop för något år sedan. Jag har flera gången länkat den till personer som vill börja titta på Doctor Who men inte vet var/hur de ska börja och den har blivit uppskattad. 🙂

  • Kul! Det finns fanfiction om det mesta, men alla fandoms är inte stora (jag har t o m hittat fanfiction på Jeeves & Wooster).

   Roligt att DW-guiden är uppskattad! 🙂

   //Tove

Comments are closed.