EP106 – Den om Cap 3-castingen, Linda och Valentin-filmen, The Giver, Kerbal Space Program, Spelskapet, Lucifer och Westeros-rapport S05E05

Nördigt 106

Peter, Tove och Mats utgör [NÖRD:IGT]:s snacksaliga panel idag. Det blir nördturism, serier som blir film, serier som blir TV-serier, spel om gröna rymdgrodor och givetvis en matig Westeros-rapport.

Vi inleder episod 106 med att ta ett rejält tag i postsäcken, där vi bland annat hittar mail om ett projekt som går ut på att samla alla nördiga resmål på ett och samma ställe – ett initiativ vi givetvis applåderar och beundrar.

Efter det (18:02 in i podden) pratar vi film en stund. Peter har finkammat rollistan till Captain America: Civil War och alla tre spekulerar i vem som spelar vad och vem som kommer att vara på vilken sida. Och kommer Martin Freeman att spela Spider-Man eller inte?

Spelsektionen (1:04:28 in i podden) handlar förstås om det nyligen släppta Kerbal Space Program. Mats köpte alphaversionen första dagen och har sedan dess spelat mer än 1000 timmar! Han ger oss en detaljerad rapport om exakt hur man skickar ut små gröna män i rymden utan att åstadkomma alltför gigantiska explosioner. Därefter berättar Tove och Mats hur det var att spela spel för välgörenhet i Spelskapet, som gick av stapeln i helgen. De samarbetade för att överleva inför pubik i Don’t Starve Together och fick mersmak på att streama spel, överlevnadsditon eller inte.

Därefter blir det lite TV (1:31:32 in). Tove berättar om Sandman-spinoffen Lucifer, som ska bli en TV-serie på egna ben. Peter har en diger lista på TV-serier som blivit förlängda med en eller två säsonger, och övriga reagerar med häpnad, fasa eller ren och skär glädje. Och kanske ett och annat Göteborgsskämt. Till sist tokspoilar vi avsnitt fem av Game of Thrones säsong fem, “Kill the boy”, där åsikterna går isär en smula, men alla är överens om att det innehöll ett par verkligt spektakulära scener.

Tack & förlåt!

Puss hej!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes