EP109 – Den om Kung Fury, Project Cars, XCom 2, Fallout 4, sista chansen att köpa tote bag, Nördigt-musik och Westeros-rapport S05E08

NordigtEP109
Veckans pod består till stora delar av en lång Westeros-rapport. Men vi hinner snacka en smula film och spel också, samt gå igenom ett antal underhållande och tänkvärda lyssnarbrev.

Episod 109-panelen består av powertrion Niklas, Jonas och Mats (som för en gångs skull är ledig).  I postsäcken hittar vi läsarbrev som frågar om det finns något spel på Playstation 3 som kan mäta sig med Ni No Kuni i gullighet och japansrollspelshet, samt ett och annat om hur man egentligen laddar ner den suveräna Nördigt-musiken från Purple Skull Medias mästerkompositör Folle. Det kan man göra HÄR

Lyssnarbild: The Iron Throne i pepparkaka skapat av Victoria & Co. på Storstjärtens ungdomsgård
 
I filmdelen har Niklas tagit en titt på svenska Kickstarter-fenomenfilmen Kung Fury, och vi får en detaljerad rapport om de märkliga turerna kring dess tillkomst och de om möjligt ännu märkligare turerna i själva storyn.

Speldelen handlar till stor del om Mats intryck av det avskalade racingspelet Project Cars, som överraskar trots avsaknaden av fordonsporr. Men vi snackar även en stund om det nyligen utannonserade Xcom 2, samt om det officiellt inte utannonserade (men som alla ändå vet är på gång) Fallout 4, som båda visas i någon form på det snabbt annalkande E3.

Avslutar gör vi som vanligt med Westeros-rapport där vi dissekerar varenda konversation och stridsscen i avsnitt 8, “Hardhome”, av Game of Thrones säsong 5. Varning för oavbrutna och brutala spoilers i detta sista segment, precis som vanligt.

Tack & förlåt!

Puss hej!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

8 thoughts on “EP109 – Den om Kung Fury, Project Cars, XCom 2, Fallout 4, sista chansen att köpa tote bag, Nördigt-musik och Westeros-rapport S05E08”

 1. Hej, du som ville ha cute spel till PS3. Eternal Sonata uppfyller nog kriterierna. Bra story också. 🙂
  Och tack Nördigt. Bäst som alltid.

 2. Tjena Nördigt (och alla lyssnare)!

  Hörde just delen där Victoria efterfrågar bra coop-spel till PS3 och måste bara tipsa om alla Pixeljunk-spelen. Monters har jag och sambon dansat oss igenom flera varv och det är nog topp 3 av alla spel jag haft till PS3:an. Eden är fantastiskt trippigt och annorlunda med jävligt skön musik. Även Shooters är riktigt bra och jag har även hört bra saker om Racers även om jag aldrig spelat det.

  Måste även tipsa om det svenskutvecklade Helldivers som bäst kan beskrivas som en twinstick-shooter av Starship troopers (vad kan vara fel med det). Det är bäst med fyra personer, men funkar riktigt bra även på två.

  Ett av de bästa RPG-spelen jag spelat på sistone är Child of Light. Inte lika sött som Ni no kuni, men det är otroligt vackert med sina handmålade miljöer. Jag tror att man kanske kan spela det i coop genom att en spelare styr en liten ljusboll, men jag är inte säker på det.

  Okami HD är även det otroligt vackert utan att göra avkall på äventyrskänslan.

 3. Hej! Till dig som söker bra co-op till ps3. Ibb and Obb är sjukt mysigt puzzlespel för två spelare utan splitscreen. Det har även en cute atmosfär i sig!

 4. Hej,
  Angående Coop-spel till PS3.
  Tomb Raider and the Guardian of light är perfekt twin stick shooter med pusselelement för 2 spelare (uppföljaren kan man spela 4 samtidigt). Portal 2 har riktigt bra co-op läge också. För kaos så är Magicka att rekommendera, ett action rpg där man spelar upp till 4 trollkarlar som kombinerar 8 element för att skapa kraftfulla magier som inte alltid är en bra kombination med friendly fire. Tror inte Magicka 2 finns till PS3 dock.

  Angående söta spel:
  +1 på förslaget Eternal Sonata! Sen gillar jag också Valkyria Chronicles om det går bra med ett mer strategiskt spel som fortfarande har karaktärer och story i fokus.

  Filmer som skulle göra sig bra som TV-serier:
  Harry Potter, så det finns utrymme för karaktärer och livet på skolan istället för att hetsa iväg mot slutbossen direkt efter det obligatoriska Quidditchmatchen.
  Robocop, skulle också kunna göra sig bra som TV-serie där man utvecklar den pyskologiska sidan av att vara ett mänskligt sinne i en robotkropp.

 5. Tips på cute spel till PS3 Kingdom Hearts 1.5 och 2.5 (Disney + Final Fantasy)

  Tack för ett super bra avsnitt
  /Martin

 6. Hej Nördigt!

  Alien-franchisen skulle kunnat bli en ruggig serie. Det är den nästan redan givet antalet installationer i och för sig.

  Angående Fallout och San Franscisco så utspelar sig Fallout 1 och 2 i Nevada/Kalifornien. Ett parti av Fallout 2 (fortfarande klart bästa spelet i serien) utspelar sig i just San Franscisco.

  Tack för en lysande podcast!

Comments are closed.