EP111 – Den med grafiska Marvel-noveller, Secret Wars, E3 och en sista Westerosrapport

Foto 2015-06-18 14 33 50Säsongsavslutning denna vecka innan sommaruppehållet (som vi förvisso lär avbryta med diverse specialavsnitt så håll utkik). Veckans avsnitt är något försenat men sjukt effektivt.

Panelen bestående av Niklas, Mats, Vanne, Peter och Skye börjar med att dyka in i lyssnarmail-högen (00:06:15) som innehåller nördkärlek och frågor om grafiska noveller från Marvel samt deras senaste event Secret Wars.

Därefter avhandlar vi de highlights vi dreglat över från veckans E3-mässa (00:31:54) med allt från nya Doom, Halo 5 och Fallout 4 till Mass Effect: Andromeda och en Final Fantasy 7-remake samt XBox One‘s bakåtkompatibilitet, HoloLens och mycket annat.

Avslutningsvis (01:08:08) spoilar vi skiten ur säsongens sista Game of Thrones-avsnitt S05E10, “Mother’s Mercy”.

Och med det önskar vi glad sommar och glöm inte att använda kondom, solkräm och äta mycket glass. Vi hörs när vi hörs!

Puss Hej!

Avsnittet kan du lyssna på här eller ladda ner det som mp3:

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

2 thoughts on “EP111 – Den med grafiska Marvel-noveller, Secret Wars, E3 och en sista Westerosrapport”

 1. Tyckte förklaringen om vad nya Secret Wars innebär var helt “on point”, men inte varför! Storyn är ungefär såhär: Jordarna på olika dimensioner håller på att vara på samma ställe. Det innebär att hela dimensionerna går under. Därför börjar dimensioner gå sönder. Tillslut är det bara Marvel 616-universet (original-universet) och ultimate-universet kvar, och de ska mötas. Det verkar som att båda världarna ska gå under, när NÅNTING HÄNDER…

  I kort kommer Doctor Doom och räddar båda världarna, genom att skapa en ny värld, som han gör sig till gud över. Denna värld består av olika regioner, tagna från olika timelines och dimensioner. Så en region är tagen från X-men ’92, en från Planet Hulk, etcetera, och en får läsa vad som händer i dessa olika regioner medan en samtidigt läser vad som händer i “main story”, om Doom som gud.

  Jag älskar det, för att jag får läsa serier inspirerade av spännande perioder i Marvels historia, men göra något nytt med det! Hoppas detta hjälper om varför nya serier baserade på gamla saker dyker upp.

 2. Hej nörds!

  Om ni, som jag, läst och verkligen uppskattat Susanna Clarkes bok “Jonathan Strange & Mr Norrell” så vill jag ju givetvis tipsa om serien som nyss kom ut. SE DEN.

  Tack och förlåt

  Pusshej

Comments are closed.