EP 117 – Den om Star Wars Battlefront, Soma, smaksättning av ostar samt mängder av spel

ep117
Denna vecka består panelen av Jonas, Mats, Tove och Niklas med Vikarie-Viktor som ett starkt extra inslag – Vanne och Peter flyttar antingen barn eller kartonger, vi lyckades aldrig riktigt komma fram till vilket.

Veckans enda lyssnarmail inleder starkt och leder till en diskussion om hur långt man egentligen kan gå när man smaksätter ostar. Och hur man GÖR när man smaksätter ostar. Samt annat ostrelaterat och orelaterat snack. Och vi påminner än en gång om att vi kommer att spela in [NÖRD:IGT] live på Comic Con Gamex –  Lördag 31 oktober kl. 14:30 på Scen 3 på Friends Arena. Och självklart vill vi att alla går in och röstar på oss i båda de kategorier vi är nominerade till Svenska Podcastpriset – i podden får du lite handfasta tips på hur du kan göra det på mer eller mindre kreativa vis.

Mats ger semi-comicstipset att den legendariske tecknaren Jean-Claude Mezieres är i Stockholm på fredag, klockan 17:00 signerar han och snackar om både nya Linda & Valentin-albumet samt den kommande filmen på Science Fiction-bokhandeln. Han är bara innerligt ledsen att han inte själv kan gå dit och köpa ett signerat ex.

Tove tar upp såväl kommande filmen Pride and Prejudice and Zombies som den nyligen släppta trailern till Sherlocks julavsnitt. Alla är överens om att det förstnämnda åtminstone har världens bästa namn.

Därefter vidtar den långa och yviga speldelen. De av er som klagat på att vi snackar för lite spel får ert lystmäte denna vecka, i en sektion som inleds med Mats nyhets-potpurri: Multiplayer i Sir, You Are Being Hunted (världens mest brittiska överlevnadsspel), svindyr expansion till Farming Simulator 15 samt en hel del om kommande Far Cry Primal.

Niklas, Jonas och Viktor har spelat den öppna betan av Battlefield: Star Wars. Förlåt, Star Wars: Battlefront ska det vara. Intrycken är blandade, men Viktor, som spelat mest Battlefield är mest positiv, och det säger väl en hel del. Tove och Mats har spelats Frictionals undervattensskräckis Soma – har de tagit sig vatten över huvudet? Och slutligen berättar Mats exakt varför du ska spela ett fängelse-managementspel som ser ut som ett gulligare South Park: Prison Architect.

Bättre än så här blir det inte! Åtminstone inte förrän nästa vecka. Tack & Förlåt, Puss Hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

4 thoughts on “EP 117 – Den om Star Wars Battlefront, Soma, smaksättning av ostar samt mängder av spel”

 1. Hej Nördigt!
  Tänkte dela med mig av ett comics-tips och ställa en fråga. Serien i fråga är “The fade out” av Ed Brubaker och Sean Phillips. Serien utspelar sig i 1940-talets Hollywood och följer en screenwriter som blir indragen i en konspiration där han måste ta reda på vem som mördat den kvinnlkga huvudrollsinnehaveren i hans senaste film.
  Denna noir serie är utan tvekan det bästa jag läst t.o.m med min älskare läderlappen har fått lägga sig åt sidan sen denna började komma ut.
  Om ngn av er har läst den, vad tyckte ni om den?
  Kan ni ge mig ngra tips på fler comics i noir deckar genren.? Gärna som utspelar sig i den första halvan av 1900-talet.

  Tack för ett fantastiskt program!
  Ha det bäst!
  Mvh Pontus

  Reply
 2. Hej Nördigt!
  Tack för ännu ett underbart avsnitt. Jag borde egentligen ha skrivit detta redan till förra avsnittet då ni pratade om tv-serier men kom mig aldrig för att göra det. Jag måste bara fråga om ni har sett den underbara komedi/musikal/fantasy serien Galavant?

  Om inte borde ni definitivt se den. Den handlar för de av er som inte har sett den om en riddare vid namn Galavant som är den bästa mest kända riddaren i världen som redan i första avsnittet blir av med sin älskade Madalena som lämnar honom för den onde kung Richard för att han är rik och hon får ju bli drottning. Galavant tar inte denna dumpning speciellt väl utan han super ner sig och vägrar göra någonting konstruktivt till den dag då prinsessan Isabella dyker upp och vill att han ska störta kung Richard som har tagit över hennes kungarike. Galavant är ovillig till att börja med men går till slut med på att hjälpa henne och de ger sig av tillsammans med Galavants väpnare Sid. På sin väg till kung Richard så har de diverse olika äventyr som de möter med bland annat sång. För er som är anglofiler och gillar Downton Abbey så finns det flera kända ansikten bland annat Sophie McShera (Daisy) och Hugh Bonneville (Lord Grantham). Dessutom är Rutger Hauer, Ricky Gervais, Anthony Head, Werid Al Yankovic, Vinnie Jones och John Stamos med vilket gör att en nörd som jag sitter och njuter i tvsoffan. Serien leker även med en massa fantasy konventioner vilket blir hysteriskt kul. Har ni inte sett serien så måste ni bara se den, jag och mina barn på 7 och 10 tjuter i alla fall av skratt.

  Jag gillade verkligen ert avsnitt med Orvar där ni pratade om Äventyrsspel vilket verkligen var en nostalgikick tillbaka till högstadiet på 80-talet då jag och kompisarna spelade Drakar & Demoner hur mycket som helst. Skitkul att höra lite om historien bakom från års kollegan Orvar. Det är alltid roligt och intressant när ni har honom som gäst i podden.

  Ja det var väl allt förutom att jag verkligen ser fram emot era avsnitt varje vecka vilket gjorde att sommaruppehållet var en plåga. Så keep up the good work och grattis i efterskott Jonas! Vi fyller år på samma dag du och jag vilket kändes lite kul att en fellow nörd har samma födelsedag som jag själv. =)

  Ha det bra
  Önskar
  Daniel Ahlqvist i Sundsvall

  Reply

Leave a Comment