EP119 – Den om Life is Strange, Y: The Last Man-serien, Spectre och mängder av läsare som gillar böcker Berglöfen inte gillar

Foto 2015-10-28 20 32 05

Återigen korvfest, med en panel bestående av Peter, Jonas, Niklas och Mats – som släpat sig hit direkt efter jobbet och fortfarande är i uniform! Vanne är lite krasslig, och Tove är på (en annan) jobbresa.

Vi börjar traditionsenligt med ett par lyssnarbrev, som både påminner oss om att Jonathan Strange & Mr Norrell minsann är en bra serie och berättar hur det verkligen är i norra England. Det är inte riktigt som i Downton Abbey. Vi påminner än en gång om att vi kommer att spela in [NÖRD:IGT] live på Comic Con Gamex –  Lördag 31 oktober kl. 14:30 på Scen 3 på Friends Arena. Vilsna mailskickare (och du som läser detta) blir informerade om att man inte behöver förboka plats, det är bara att komma dit och sätta publikrekord med oss! Och självklart vill vi att alla går in och röstar på oss i båda de kategorier vi är nominerade till Svenska Podcastpriset.

I veckans TV-sektion snackar vi en stund om det kommande Y: The Last Man-projektet, som nu kanske äntligen blir en TV-serie sedan Brian K Vaughan fått tillbaka rättigheterna till sin episka comicsvit och börjat jobba på projektet på allvar.

Mats ställer sig vid rodret för en längre spelsektion, med lite nyheter om Xbox Ones kommande bakåtkompatibilitet (äntligen!) samt vad DICE LA kanske eller kanske inte jobbar på enligt lösa rykten. Därefter gör han ett tappert försök att gå igenom exakt vad som är så fantastiskt med Dontnods filmiska äventyr Life is Strange, utan att spoila något av intrigen. Han lyckas åtminstone övertyga hela panelen att spela det – gissa om det blir en säl? En snabbtitt senare på Quantic Dreams senaste speltrailer, för Detroit: Become Human, analyserar vi sönder den med varierat resultat. Och är det inte Jennifer Lawrence som gör huvudrollen?

Peter diskuterar ett kommande filmprojekt baserat på Neil Gaimans Fortunately the Milk – av Mats beskrivet som Neil Gaiman-versionen av How I Met Your Mother – och därefter vidtar avsnittets kanske matigaste del: Jonas ingående analys av bondfilmen Spectre. Gissa på vilket sätt den påminner om Django Unchained? Resten av panelen bidrar med insikter, oväsentligheter och glada tillrop.

För omväxlings skull säger vi sedan tack och hej för denna vecka, för att vila upp oss inför helgens live-inspelning på Comicon Gamex – det missar du väl inte?. Tack & Förlåt, Puss Hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes