EP127 – Den om Nördigt Of The Year 2015

noty2015

Årets första Nördigt-panel består av Peter, Mats, Niklas, Tove och Jonas (och Skye!). Vi inleder traditionsenligt året med att gå igenom det vi tyckte var allra bäst i olika nördiga kategorier år 2015 – NOTY 2015!

Vi börjar med spel, och Toves lilla lista. Ingen blir väl särskilt överraskad över att hon har två listor – en “vanlig” och en indie? Mats bidrar med en rejäl hög han också, och övriga med ett par titlar var. Bland annat nämns Cities Skylines, Life is Strange, Kerbal Space Program (gissa av vem!), Tomb Raider i två olika smaker, SOMA och Fallout 4. Vi kommer överens om att året var bra, men inte spektakulärt, och försöker hitta en säl som kan representera det, med mer eller mindre framgång.

Härnäst tar vi oss an TV-året 2015, som verkar ha fyllts av sådana oerhörda mängder serier att ingen egentligen hunnit se mer än en bråkdel. Vilket inte hindrar att vi alla har våra favoriter, Doctor Who får ett hedersomnämnande, vi gråter lite över att Downton Abbey är över och alla har sin egen listetta i den extremt breda Marvel-tv-serie-floran. The Unbreakable Kimmy Schmidt väcker känslor av alla de slag, och både Jonas och Niklas har ett par tips som ingen annan sett eller knappt hört talas om.

Till sist tar vi oss an filmåret. Vi gör ett medvetet försök att inte nämna Star Wars: The Force Awakens för tidigt, vilket varar i ungefär tjugo sekunder. Niklas drar fram ett par äss ur rockärmen, men alla har ungefär samma topplista, bara ordnad på väldigt olika sätt.

Nästa vecka återvänder vi till ett mer normalt format. Tror vi. Tack & Förlåt

Puss hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

1 thought on “EP127 – Den om Nördigt Of The Year 2015”

  1. Hello Nördigt!

    Har inte Niklas spelat Rocket League?, nu har jag inte spelat Super Acrobatic… för lång titel för att minnas. Men de två verkar väldigt väldigt lika. Rocket League var i min umgängeskrets en stor hit under 2015 års MellandagsLAN, och det spelades intensivt under ett par dagar och nätter. Så för mig blir det 2015 års bästa multiplayer upplevelse iallafall.

    Sen såhär lite som en side note så har jag en fråga till Mats om han har spelat, eller sneglat någonting på Ark Survival Evolved?, det borde ju vara ganska mycket i hans smak. En stor skara av mina vänner började spela spelet för ett tag sedan och de slängde upp en dedikerad privat server. Som generell motståndare till early acess-släpp var jag lite skeptisk. Men eftersom jag hade sneglat på spelet redan förra våren och är en dinosaurieälskare, så blev längtan efter att kanske få en spelupplevelse det närmaste Dino Riders jag kan komma blandat med mina vänners prat om spelet tillräckligt för ett köp.
    Nu har jag spelet spelet väldigt intensivt i lite över en vecka och jag har väldigt roligt med det. Det finns ett mycket större djup i spelet än vad jag trodde att det skulle finnas, och det ser definitivt ut att ha potential till att växa till sig till ett riktigt bra spel i framtiden. Just nu finns det ganska mycket att göra i spelet, men det är än så länge väldigt ooptimerat och kräver ett riktigt monster till dator om man ska kunna spela spelet med lite högre inställningar och hålla en bilduppdaterings frekvens närmare 60. Men sådan kommer säkert bli bättre i framtiden.

Comments are closed.