EP126 – Den om Star Wars: The Force Awakens

126bild

Fullt hus i veckans panel, det vill säga Peter, Vanne, Jonas, Tove, Niklas, Mats och Vikarie-Viktor, som bänkar sig i studion för att snacka om ett enda ämne.

Innan vi spelar in avsnittet börjar vi dock med att öppna paket. Tove har fått en julklapp från en givmild lyssnare, och Peter filmar våra reaktioner när hon öppnar den innan showen.

Sedan brakar det lös. Alla har sett Star Wars: The Force Awakens, vilket råkar vara både den sjunde filmen som kommer ut och den sjunde i ordningen (även om Mats hävdar att de tre prequel-filmerna egentligen aldrig gjorts, om det finns någon rättvisa i universum). Vanne har rent av sett den tre gånger! Diskussionens vågor går höga, även om vi är överens om det mesta. Det finns dock ett par detaljer där inte alla håller med, och givetvis spekulerar vi vilt i vad som egentligen händer bakom kulisserna, vem som är släkt med vem och vad som kommer att hända i den åttonde filmen när den kommer om ett och ett halvt år.

En varning är på sin plats: Vi spoilar SKITEN ur filmen. Har du inte sett den så rekommenderar vi att du laddar ner avsnittet till din podcastlyssnarapparat of choice, går och ser filmen omedelbart, och lyssnar på vägen hem. Du kan tacka oss efteråt.

Tack & Förlåt

Puss hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

1 thought on “EP126 – Den om Star Wars: The Force Awakens”

  1. Tycker att det är fegt av Disney och J.J att bara spela på säkra kort för att smeka fansen medhårs. Star wars känslan skall inte frammanas genom att återanvända scener och handling som vi redan har bjudits på a´la 1977. Saker ni inte tog upp i podden men som störde mig och som exemplifierar det jag menar är tex.
    Amiral ackbar säger återigen “It´s a trap” ståendes bredvid ett hologram över new Death star.
    En dialog mellan 2 stycken stormtroopers angående vad de tycker om den nya modellen av någon robotenhet som har kommit ut.
    Den lilla svarta rondroboten på fyra däck och dess pipande ombord på en star destroyer.

    Alla dessa små lama trick för att frammana den där känslan av 70 och 80 talets star wars filmer är bara löjliga. De behöver ju inte säga samma meningar från a new hope. Det är ju bara fegt. För mycket återupprepning. Sedan tycker jag Carrie Fisher var helt oengagerad i filmen och kändes mest gaggig. Jag förväntade mig mer. I de gamla filmerna när de åkte mellan planeter spännande, här hyperspacade de bara och var framme på nolltid vilket gjorde att scenerna i filmen bara var olika kulisser. Tycker att ni upphöjer filmen lite väl mycket, men ni kanske bara jämför med episod 1-3 och då är ju denna filmen en fullträff. Ville ni se en NY star wars film eller ville ni se en remake på a new hope med lite nya skådisar och bättre effekter?

Comments are closed.