EP131 – Den om Mats Raider, X-Wing the Miniature Game, Dying Light: The Following, American Truck Sim och Ready Player One

 
Korvfest igen! Jonas, Niklas, Viktor och Mats samlas i en minimal och alltför varm studio för att snacka sig varma(re) om figurspel, böcker och spel.

Vi inleder med lite mail, en läsare har grävt fram en gammal PC Gamer där Mats pryder sista sidan som en Tomb Raider-actionfigur (!) och vår trogne fan Filip Pilthammar delar med sig av lite inspirerande bilder från Los Angeles Marathon, som han sprang iförd Superman-cosplay!

Mats ger oss ett inlägg i vår sorgligt eftersatta fysiska spelsektion, i form av miniatyrspelet X-Wing: The Miniature Game. Om du någon gång drömt om att putta omkring läckert detaljerade små plastversioner av dina favoritskepp på ett spelbräde tillsammans med den trevligaste spelcommunity du någonsin stött på så är det här nog ett spel för dig. Definitivt ett Mats-spel.

Därefter raskt vidare till spelen. Viktor har spelat Dying Light-expansionen The Following, där man får åka bil igenom zombiehorderna istället för att parkoura fram högt över deras huvuden. Mats har njutit av solnedgången över Stilla havet i American Truck Simulator, och försöker än en gång förgäves övertyga panelen om varför det är så mysigt att köra lastbil utan att få betalt.

Slutligen snackar vi så spoilerfritt som möjligt om boken Ready Player One, som ska bli film i regi av Steven Spielberg. Niklas och Mats har läst den, Viktor håller för öronen, eftersom han nyss har börjat.

Tack och förlåt!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes