EP155 – Den om Stranger Things, Bondespel, RimWorld, Planet Coaster, Always Sometimes Monsters och No Man’s Sky

img-20160921-wa0000

 

Äntligen en normal vecka! Vi slår oss ner i en liten, nästan oventilerad studio för att snacka en massa spel och kanske lite TV-serier.

De goda nyheterna – eller dåliga, beroende på tycke och smak – är att Mats äntligen lyckats slita sig från tunnelbanejobbet och vara med. Förutom honom ingår Malin, Jonas och Niklas i veckans snacksaliga nördpanel.

Vi börjar lite lätt med vad Jonas hävdar är årets bästa TV-serie, redan i september: Stranger Things. Vi har länge väntat på att alla skulle kunna vara med och snacka om denna 80-talsjuvel, men nu kunde vi inte hålla oss längre.

Därefter går vi via ett mail osökt in på den maffiga spelbiten. Mats har spelat Farm Expert 2017, och kan inte låta bli att även hålla en liten (eller stor) utläggning om hur detta är bondespelens år, då inte mindre än fem (!) farmarsimulatorer har releasedatum 2016, om än av varierande kvalité. Lite RimWorld har han också spelat, och beskriver lyriskt de äventyr hans kolonister varit med om, medan Malin längtansfullt blickar mot sitt Steam-konto och funderar på om det är värt det.

Malin har spelat en tidig version av berg-och-dalbanespelet Planet Coaster. Nej, det handlar inte om rutschkanor! Hon har även hunnit med lite Always Sometimes Monsters, som visar sig vara något helt annat än det J-RPG det ser ut att vara på skärmbilderna.

Avslutningsvis har både Mats och Malin spelat det episka samla-pluppar-på-kartan-spelet No Man’s Sky, och berättar vad de tycker om både själva spelet och kanske ännu mer om kontroversersen som omgett det sedan den skakiga releasen.

Tack & förlåt.

Puss hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes

1 thought on “EP155 – Den om Stranger Things, Bondespel, RimWorld, Planet Coaster, Always Sometimes Monsters och No Man’s Sky”

 1. Hej! Angående Malins önskan om att vara en liten rymdnasare, så tycker jag att hon bör testa EVE: Online. Spelet med den skarpaste inlärningskurvan ever, men så fruktansvärt roligt (frustrerande) när man kommit in i det.

  Och när vi ändå pratar om svåra spel, jag försökte spela GTA Vice City på min mac med en Magic Mouse. Det var det svåraste jag har gjort i mitt liv! 🙂

  Avslutar med ett litet serietidningstips, Trees av Warren Ellis. Mycket bra, men tyvärr är dom väldigt långsamma med att släppa nya nummer.

  Åh, en grej till, Preacher. Var det verkligen så bra? TV-serien alltså.
  Jag gillar verkligen Preacher och Cassidy, men vad har dom gjort med Tulip? Hon är ju bara all over the place och kaosar, helt utan sammanhang. Osympatisk och svårtytt!
  Hoppas att nästa säsong är bättre.

  Åh, ännu en sista grej, jag vill att ni ALLA läser bokserien The Expanse av S.A Corey. Det är så vidrigt bra!
  SyFy Channel gjorde en tv-serie av böckerna, men den är rätt blek i jämförelse.

  Tack för att ni finns <3

  Pusshej!

Comments are closed.