EP156 – Den om nörd-måsten, 80-åriga filmklassiker på bio, Spelhjälpen, Virginia och Pavilion

foto-2016-09-30-19-39-30

Vi är lite försenade den här veckan, vilket vi såklart ber om ursäkt för. Men denna tidiga fredagkväll lyckades vi äntligen samla ihop ett par nördar och åstadkomma en pod.

Veckans panel består av Mats, Peter och Niklas. Och som vanligt inleder vi med att inte ha något att säga, varpå vi säger det i en och en halv timme (-ish).

Vi inleder med ett djupdyk i lyssnarpostsäcken, där vi hittar diskussionsämnen som vad man absolut måste ha sett, läst och gjort för att få kalla sig för en riktig nörd. Vi hinner snacka lite om frågan om huruvida det egentligen går att göra en film baserad på ett spel, eller vice versa, också.

Filmsektionen är sådär käckt retro den här gången. Mats kunde nämligen inte spela in pod i onsdags då han och Tove var och såg Moderna Tider, Charlie Chaplins klassiska kommentar på det moderna industrisamhället från 1936. Filmen firar 80-årsjubileum, och går därmed på ett par små biografer i Stockholm, och vi diskuterar huruvida den håller än.

Mats och Tove kommer även att dyka upp på Spelhjälpen 2016, ett livestream-event till förmån för Ung Cancer, där de förhoppningsvis ska lyckas lära Tove att leva det ljuva bondelivet i Farming Simulator 15. Mats försöker sig dessutom på en snabb recension av det mystiska och stämningsfulla Virginia, en walking simulator om något helt annat än vad det verkar på ytan. Och till sist har Peter äntligen fått ta sig en titt på den färdiga versionen av Pavilion, som vi nämnt ett flerta gånger tidigare i podden.

Tack & förlåt.

Puss hej!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes