Inför EP161 – ställ frågor till Mats Strandberg

jmd0pscm

På onsdag får vi besök i podden av författaren Mats Strandberg! Det är verkligen på tiden! Vi har ju redan haft besök av hans kollegor och vänner Sara Bergmark Elfgren, Kim W. Andersson och Karl Johnsson! Vissa av dem två gånger till och med!

Mats har bland annat tillsammans med Sara skrivit Engelfors-trilogin med böckerna Cirkeln, Nyckeln och Eld. Han har även skrivit boken Färjan som precis som Cirkeln ska filmatiseras. Tillsammans med illustratören Sara Falkenhem är han dessutom aktuell med en serie barnböcker om ett monster vid namn Frank.

Själv är Mats enligt egen utsago väldigt nördig när det gäller just genren skräck och har en förkärlek för såväl Twin Peaks som Buffy The Vampire Slayer. Vad han mer är passionerad inför tar vi reda på i veckans avsnitt – och nu har även du chansen att få ställa frågor till Mats! Kommentera detta blogginlägg, eller skicka ett mail, eller kommentera respektive inlägg på våra sociala medier med din fråga till Mats!

Tack & Förlåt! Puss hej!

3 thoughts on “Inför EP161 – ställ frågor till Mats Strandberg”

  1. Hej! Jag har en fråga till Mats (och en liten kommentar till er förra gäst Kim W Andersson)
    Hur planerade du och Sara Cirkeln trilogin? Skapade ni mytologin, själva grundhandlingen eller karaktärerna först? Och planerade ni första boken utan mycket planering av de två andra böckerna eller hade ni noggranna anteckningar på vad som skulle hända i de andra böckerna?

    Till er förra gäst: undvik gärna frasen “båda könen” eftersom att det är väldigt exkluderande mot transpersoner. Tvivlar starkt på att det var något medvetet men kan vara bra att uppmärksamma.

    • Tack för din fråga Andreas och tack för din feedback. Vi garanterar dig att Kim inte hade ont uppsåt, men tack för att du uppmärksammar oss på det.

Comments are closed.