EP195 – Den med Kim W Andersson, John Rhys-Davies, Doki Doki Literature Club, Mario + Rabbids, Mindhunter och Shadow of War

Gillar du romantiska skräckserier? Det gör vi, så vi har sett till att få med en gäst som är expert på den saken!

Panelen utgörs av Tove, Malin, Mats och Niklas. Men huvudattraktionen denna vecka är givetvis vår gäst, serieskaparen och gitarrbyggaren Kim W Andersson. Vi inleder med ett långt snack om vad han har haft för sig sedan senast, varför franska serier är så bra och exakt när vi egentligen får veta hur det går efter den gigantiska cliffhangern i slutet av Astrid, Kims fantastiska sci-fi-serie. Vi har inte heller glömt era frågor, och Kim svarar glatt på det mesta som handlar om jätterobotar, gitarrer, färgläggning och arkadspelsbyggande. Dock inte på den gigantiska spoilerfråga vi fick om Astrid – vi vill inte sabba upplevelsen för den som till äventyrs inte läst albumet än. Och om du inte redan googlat det, så får du här en länk till Kickstartern för Kims kommande megaprojekt, Love Hurts Deluxe.

Därefter får vi höra en intervju som Peter gjort med skådespelaren John Rhys-Davies som kanske mest är känd för sin roll som dvärgen Gimli i Sagan om Ringen-filmerna! Han är i stan som gäst på SciFiWorld som går av stapeln på Stockholmsmässan i Älvsjö nu i helgen!

Spelsektionen inleds av Malin med ett typiskt Malin-spel, Doki Doki Literature Club! Utropstecknet hör till namnet, även om vi för all del tycker att detta verkar ganska spännande. Tove har spelat Mario + Rabbids Kingdom Battle och berättar hur det är och varför dess version av Princess Peach kanske är den bästa i världshistorien. Slutligen får vi höra från Mats varför man kan skippa alla mellansekvenser i Middle-Earth: Shadow of War, och med gott samvete springa omkring och förödmjuka såväl orcher som troll utan att spelet tappar något av sin avsevärda charm.

TV-sektionen blir en kortis denna vecka, mest om varför Mindhunter är så jäkla bra, och varför Star Trek Discovery – kanske – inte är så jäkla bra som det först verkade. Är det dags att byta till The Orville? Den som lyssnar får se.

Nästa vecka snackar vi med Sara Bergmark Elfgren – missa inte det!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes