EP196 – Den med Sara Bergmark Elfgren, Black Panther, Thor och 1922

Vi lyckades få en av Sverigest roligaste och trevligaste nördar att än en gång gästa podden, i ett närapå rekordlångt avsnitt!

Den här gången består Nördigt-gänget av JonasTove, Malin och Mats. Vår eminenta gäst denna gång är, som uppmärksamma lyssnare kanske listat ut, författaren Sara Bergmark Elfgren, som precis släppt sin första egna skräckroman, Norra Latin. Merparten av avsnittet ägnas åt en lång konversation med henne om de nördigaste detaljerna i boken, vad hon hämtat från verklighetens Norra Latin-läroverk och exakt hur hon egentligen kom på namnet Erling Jensen. Dessutom utvikningar om Saras tid på teaterskola i – eller kanske snarare utanför – Oxford, bokseriens framtid, lite Vei och världens bästa 40-tals-läskedrycksannons. Och givetvis svarar hon på er lyssnares många och spännande frågor. Vill du veta hur hon ser på fantasyns framtid i Sverige, eller var hon egentligen får alla sina idéer ifrån, så får du veta det här. Om du vill har mer information om Sara så är det bara att spana in den officiella sajten.

I en liten mini-filmsektion går vi dessutom igenom våra intryck av trailern till Black Panther, exakt vad vi tror om nästa Thor-film och diverse annat. Och Mats berättar om en av de få bra filmerna baserade på en Stephen King-historia. Nej, inte Det, här snackar vi om den kusliga Netflix-rullen 1922. Totalt klockar vi nog in på en bra bit över tre timmar – perfekt att lyssna på under långa, trista jobbpass!

 

Nästa vecka händer det grejor – igen!

HÄR kan du lyssna på avsnittet via I LIKE RADIO.

HÄR kan du ladda ner det som mp3.

HÄR hittar du avsnittet via RSS

Och HÄR i iTunes